Bakan Topçu'dan Aspendos çıkışı

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu Aspendos Antik Tiyatrosu'nda yapılan restorasyonla ilgili konuştu.

GİRİŞ 29.09.2015 16:37 GÜNCELLEME 29.09.2015 17:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "İnşallah Antalya dünya turizminin, küresel turizmin bir numarası olacak" dedi.

Bakan Topçu, Antalya Valiliğini ziyaretinde yaptığı konuşmada, G-20 ülkelerinin turizm bakanları ile ilgili kurum ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı bir faaliyet için Antalya'ya geldiğini söyledi.

- Aspendos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonu

Bakan Topçu, bir gazetecinin, Aspendos Antik Tiyatrosu'nda yapılan restorasyon çalışmasıyla ilgili sorusu üzerine, kültür varlıklarıyla ilgili yapılan çalışmaların belli bir düzen içinde olduğunu belirtti.

"İdeolojik bir linç, şuradan bir şey çıksa da vursam, iktidarı yerle yeksan etsem" anlayışından vazgeçmek gerektiğini dile getiren Topçu, şöyle devam etti:

"Kültür varlıklarımızın korunması, kollanması, siyasete alet edilecek bir şey değil. Oradaki restorasyon, onarım, tadilatın bir kurulu var, teknik heyeti var. Sabah eline küreği alan bu işleri yapmıyor. Bunu eleştiri konusu yapanlar da bunu gayet iyi bilirler. Teknik teferruatı var. Kimse kendi başına bir şey yapmaz. Bununla ilgili ciddi raporlar çıkar. O raporlar doğrultusunda yapılır. Bakın çok açık ve net söylüyorum. Her şeyi siyasallaştırıyoruz. Bu doğru değil. Siyasetin de bir ahlakı olur. Bir zamanlar hep söylerdim, 'Şu camiden, okuldan, kışladan bu işleri uzak tutalım.' Şimdi kültürden de uzak tutalım. Kültür varlıklarımızı küresel marka yapalım. Aspendos onarım ve tadilatı ile ilgili bu laflar kimin işine yarar arkadaşlar? Bu eleştiriler kimin işine yarar? Antalya'nın işine yaramaz. Turizmin işine yaramaz. Kültür varlıklarımızın işine yaramaz. Burada doğru bir söz yok bir kere. Söylediğinin ne altı var ne üstü var. Ne tekniği var? Bunları oradaki 2-3 kişi yapmıyor. Bunlar teknik meseleler. Bunların kurulları var. Bu kurullarda yetkin insanlar var. Cümle kurmaktan aciz insanlar bu işleri siyasete alet ederlerse doğru olmaz. Bakıyoruz, restorasyonları da yapılıyor. İnşallah da iyi olacak."

YORUMLAR 3
  • GERÇEK- 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahu,2 aylığına hediye bir bakanlık verildi...onu da kullanamadınız....
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    ayasofya hala biletle girioz sayın bakanım, sallamayla olmuyor icraat lazım icraat...
    Cevapla
  • Yörük KURT 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adamsın vesselam..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Senanik Öner ata tecavüz etti
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den son dakika Türkiye açıklaması