81 ilde Anayasa seferberliği

Anayasa taslağını haziranda meclise getirmek isteyen AK Parti, adeta seferberlik başlatarak 81 ilde toplantılar serisi organize edecek.

81 ilde Anayasa seferberliği
81 ilde Anayasa seferberliği
GİRİŞ 28.03.2016 12:18 GÜNCELLEME 28.03.2016 12:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti’de Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik başkanlığında oluşturulan Anayasa Komisyonu, partinin bugüne kadarki iki anayasa teklifi, STK’ların raporları ve hazırlanan çeşitli çalışmalarla yazım çalışmalarına odaklandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ahmet İyimaya, Meclis Anayasa Mutabakat Komisyonu’ndaki isimlerden Cemil Çiçek ve Abdülhamit Gül, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarından Prof. Dr. Burhan Kuzu ile Avukat Şeref Malkoç’un da aralarında olduğu “Anayasa akili” isimler, yeni süreçte başrol oynayacak. Hafta içinde başlayacak yazım çalışmalarının bazı bölümlerine Başbakan Davutoğlu’nun bizzat katılacağı bildirildi. 

81 İLDE TOPLANTI 

Parti yönetimi, spekülasyonları boşa çıkarmak için 81 ilde toplantılar serisi organize edecek. Konferanslar, paneller, mitingler, TV ve radyo programlarıyla AK Parti’nin hedefi halka anlatılacak. 

ÖDÜLLÜ MAKALE YARIŞMASI

AK Parti Gençlik Kolları, “Yeni Anayasa ve Büyük Türkiye” konulu makale yarışması açtı. Yarışmaya katılım da, 18-30 yaş aralığıyla sınırlandırıldı. 1-15 Nisan aralığında kabul edilecek makaleler, ay sonuna kadar Seçici Kurul tarafından değerlendirilecek. Belirlenecek makaleler hem ödüllendirilecek hem de kitapçık haline getirilecek. Katılımcılardan, makalelerini, akgmgenclikarge@gmail.com adresine göndermeleri istendi. 

YORUMLAR 1
  • Mevlüt 8 yıl önce Şikayet Et
    Beyler her şeyden önce şu terör belasından Türkiye yi kurtarın ondan sonra. Her gün şehit haberleri yüreğimizi yakıyor. Başkanlı , anayasa sonraki iş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi