Başsavcıdan Arınç'a: Herkes hesap verecek

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Bülent Arınç'ın darbeden sonra Twitter üzerinden yaptığı açıklamalara tepki gösterdi

GİRİŞ 23.07.2016 03:03 GÜNCELLEME 23.07.2016 09:18
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Bülent Arınç'ın "Silahlı terör örgütünün Fethullahçı olduğunu o gece öğrendim, bana ahmak diyebilirsiniz" sözlerinin ardından,"Bunlara destek olan kişiler, bugün çıkmış 'Biz ahmakmışız, biz bilmem neymişiz' diyor.

Böyle bir şeyi ben kabul etmiyorum. İsme girmiyorum. Ne demek istediğimi anladınız. Hiç kimse kusura bakmasın. Herkes bugüne kadar bu ülkeye ihanet eden kişilerin içerisinde yer alan, bunlara destek olan, bunların suiistimallerine göz yuman, karşılarında bize saldıran herkes hesap verecek" dedi.

BÜLENT ARINÇ'A SERT SÖZLER

Açıklamasında eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın darbeden sonra Twitter üzerinden yaptığı açıklamadaki sözlerini de hedef alan Başsavcı Şimşek, isim vermeden tepki gösterdi. Manisa'da başörtülülere kelepçe vurulması olayının ardından görevden alınan Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'i de bu uğurda kaybettiklerini dile getiren Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz işini son derece güzel yapan bir emniyet müdürünü bu uğurda kaybettik. Ne yapmıştı ki adam. Ama düşünün, o tarihte bile alanda çok güçlüydüler. Bunlara destek olan kişiler bugün çıkmış 'Biz ahmakmışız, biz bilmem neymişiz. Böyle bir şeyi ben kabul etmiyorum. İsme girmiyorum. Ne demek istediğimi anladınız. Hiç kimse kusura bakmasın. Herkes, bugüne kadar bu ülkeye ihanet eden kişilerin içerisinde yer alan, bunlara destek olan, bunların suiistimallerine göz yuman, karşılarında bize saldıran herkes hesap verecek. Bunun hiç şakası yok. Bu kadar sıkıntıdan sonra, şartlar bu hale gelince kenara çekileyim, ben seyredeyim. Öyle bir şey yok. Bunlarla işbirliği yapan herkes hesap verecek. Ama bunlarla irtibatı olan gariban memurlar, askeri ücretle evini geçindirenler, bunlardan kopsunlar artık."

'KİMLİKSİZ DIŞARI ÇIKMAYIN'

Olağanüstü hal ilan edilmesinin ardından birçok kişinin paniğe kapılarak kendisini aradığını anlatan Şimşek, olağanüstü hal ile ilgili bilgi verdi. Vatandaşlara çağrı yapan Şimşek,"Yanınıza kimliğini almadan dışarı çıkmayın. Bu büyük sıkıntılara neden olabilir" dedi.

YORUMLAR 58
  • mustafa ulvi 7 yıl önce Şikayet Et
    hep söylüyorum.arınç 80 darbesinde bir kuruş almadan yüzlerce adamı tehditlere rağmen savundu..! oktay vurallar da avukattı zira piyasada yoktu! arınç kendisinin de söylediği gibi ahmaklık yaptı. 17 aralık'tan sonra cemaatin bu kadar sapıtacağına, ihanet edeceğine inanmıyordu. nihayetinde gördü. herkesin feraseti aynı değildir. bugün böyle insanları kınamayın.. yarın bizim de başımıza gelebilir. hadis var. ahir zamanda kocakarı gibi iman edin.. öyle alimdi, bilgindi, ince eler sık dokur.. olmaz. bak toplumdaki yaşlı dedeler, nineler kimi seviyorsa onun peşinden git.. dedeme gel yüz kere erdoğan'ı kötüle ıh ıh.. dedem yine erdoğancı. ibret almalıyız.
    Cevapla
  • HFD 7 yıl önce Şikayet Et
    bu adam milli görüş mücadelesi vermiş bir insan bu savcı daha ilk okula giderken bu mücadeleyi verenleri bu kadar kolay harcayan milletiz biz. adamın kalbinemi girdinizde bu yorumları yapıyorsunuz. yazıklar olsunki bu millet için hertürlü riski göze almış insanları, yarın makam mevki için demeç veren yüreksiz savcılara yem ediyorsunuz.
    Cevapla
  • muhlis özdemir 7 yıl önce Şikayet Et
    Anayasanın kanunların kendilerine verdiği yetki ile Ülkesini Vatanını Milletini seven yürekli insanlar görevlerinin başında oldukça. Hainlerden hesap sormak çokta zor olmayacak İnşallah
    Cevapla
  • açı 7 yıl önce Şikayet Et
    güven aydın isimi bir kuryeleri ve soma imamı varmış bunların somada yaşıyormuş
    Cevapla
  • deniz derin 7 yıl önce Şikayet Et
    sayın arınç milletsenin gibileri unutmaz asla ihanetedenleri asla başından beri belli idi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj