Başbakan ve YAŞ üyeleri Anıtkabir'de

Başbakan Binali Yıldırım, YAŞ üyeleri ile Anıtkabir'i ziyaret etti.

GİRİŞ 23.08.2016 10:10 GÜNCELLEME 23.08.2016 11:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

YAŞ üyeleri, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilecek toplantı öncesi Anıtkabir'e gitti. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki YAŞ heyeti, burada komutanlar tarafından karşılandı.

YAŞ heyeti daha sonra üzerinde "YAŞ üyeleri" yazan çelenkle Aslanlı Yol'dan yürüdü. Başbakan Yıldırım'ın, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu. Yıldırım, saygı duruşunun ardından dua etti.

Yıldırım başkanlığındaki heyet, mozoleye çıkan merdivenin önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

"TÜRKİYE HER TÜRLÜ TEHDİDİ BERTARAF EDECEK KUDRETTEDİR"

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Başbakan Yıldırım, deftere şunları yazdı:

"Büyük Atatürk, Yüksek Askeri Şura heyeti olarak huzurunuzdayız. 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' ilkesini eksiksiz olarak hayata geçirmek, demokrasimizi en ileri düzeye ulaştırmak ve milli iradeyi tehdit eden bütün unsurları bertaraf etmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Biliyoruz ki ülkemiz demokrasi, hukuk ve adalet temelinde güçlendikçe, siyasi, askeri, ekonomik ilerlemesini sürdürecek, bölgemizde barış ve huzur için ümit kaynağı olacaktır.

Dünyanın güçlü devletleri arasında bulunan Türkiye Cumhuriyeti, masum çocukların bile hedef alındığı haince terör faaliyetlerini, darbe teşebbüslerini ve vatandaşlarına yönelecek her türlü tehdidi bertaraf edecek kudrettedir. Bu anlayışla 2016 yılı Ağustos Dönemi Yüksek Askeri Şura çalışmalarımızın hayırlı olmasını diliyor, bize bağımsız bir devlet bırakan bütün şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz."

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından olağanüstü hal kapsamında yayımlanan kanun hükmünde kararnameyle yapısında değişikliğe gidilen Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki YAŞ heyetinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek, Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli, Tuğrul Türkeş, Veysi Kaynak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal yer aldı.

.

YAŞ'ta ilk kez sivil sayısı asker sayısından fazla olacak. Sivil üye sayısı 6 asker üye sayısı 4 şeklinde belirlendi.

 

YORUMLAR 6
  • Melisa - İzmir 7 yıl önce Şikayet Et
    Anıtkabir yerine hacıbayram a gidip dua etmek daha mantıklı
    Cevapla
  • Doğru mudur 7 yıl önce Şikayet Et
    E öyleyse savaşta ve pkkyla catismsyada sivill taraf fazla katılsın mesela bakanların çocukları pkkyla catisin
    Cevapla
  • mustafa laz 7 yıl önce Şikayet Et
    hainlerin sayısı kaç sivilde var yaver de vardı
    Cevapla
  • vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Vatanini Bayragini Milletini Cani gonulden seven Asker ve Polislerimize Zeval verdirmesin bu guzel ulkemin kiymetini bilelim suan gorevde olan Askerlerimize ve polislerimize kolayliklar ver onlarikoru ya Rabbim
    Cevapla
  • Analizci 7 yıl önce Şikayet Et
    İşte İleri demokrasi dediğiniz budur. Ne yazıkki muhalefet ileri demokrasi denince emir komuta zinciri anlıyorlar. Allah çok sosyal demokratlara akıl fikir versin. Tutturmuşlar emir komuta zimciri. Kardeşim bugüne kadar yapılan darbeler hep emir komuta zinciri altında yapılmadımı? Bu darbe girişimi EMİR-KOMUTA zinciri halkası nezdinde olmadı mı? Uymayan GK Başkanını tutukladılar. Yani es geçildi. Darbe girişimi durmadı. Son hızla ilerliyordu. Erdoğan halkı sokağa davet etmeseydi, halk sokağa çıkmasaydı bu darbe EMİR KOMUTA zinciri anlayışı ile gerçekleşecekti. Bırakın takiyye yapmayı!!! Halen askerden darbe umut ediyorsunuz.
    Cevapla
  • Temel candan 7 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden bu orgutte olanlarda zaten yapabilir diyor tek engel insanlarin karsi durusu diye ifade ediliyor Kafamizi topraga gomerek sorundan kurtulunmuyor malesef gercek durumumuz cok korkutucu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!