Malkoç'tan ÖSYM'ye sert çıkış! Pardon diyemez

Üniversite yerleştirme sonuçlarını yanlış açıklayan ÖSYM’ye bir tepki de Kamu Denetçiliği Kurumu’ndan geldi.

Malkoç'tan ÖSYM'ye sert çıkış! Pardon diyemez
Malkoç'tan ÖSYM'ye sert çıkış! Pardon diyemez
GİRİŞ 15.08.2017 10:29 GÜNCELLEME 15.08.2017 10:29
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Başkan Şeref Malkoç, “ÖSYM’nin pardon demeye hakkı yok, YÖK ile birlikte çözüm üretmeli” dedi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2017 ÖSYS’de ikinci kez yanlış hesaplama yaparak özür diledi ancak tepkiler devam ediyor. 12 Ağustos’ta açıklama yapan ÖSYM, 8 Ağustos’ta duyurulan aday yerleştirmelerinde ek puan kullanılabilecek tercihlerde ‘ek puansız yerleştirme puanları’nın dikkate alındığını tespit ettiklerini belirtmişti. Yapılan güncellemeyle 1.110 adayın ilan edilen yerleştirmesi değişmiş, 1.628 aday daha önce bir programa girmemişken yerleşir duruma gelmiş, bir yeri kazandığı duyurulan 1.499 aday ise yeni durumda herhangi bir bölüme yerleşememişti.

Farklı kesimlerden bazı öğrencilerin mağdur olduğuna yönelik eleştiriler yapılırken Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'tan da skandala tepki geldi.

Gülseven Özkan'ın Hürriyet'teki haberinde açıklamalarına yer verilen Malkoç şöyle konuştu:

“ÖSYM, birçok sınavı bugüne kadar başarılı biçimde yaptı. Bu konuda daha titiz davranmaları gerekir. 1110 adayın yeri değişti demek adaylar ve aileleri için hayati önemde. Kamu Denetçiliği Kurumu olarak hak arama kültürünün yaygınlaşmasına, iyi yönetim sisteminin işletilmesine gayret ediyoruz.

TELAFİ ETMEK GEREKİYOR

Çocukların geleceğini ilgilendiren başarılı sınavlar yapan bir kurumda çalışanların ‘pardon’ deme özgürlükleri, hakları yok. ÖSYM’nin YÖK ile birlikte kendi içlerinde bir formül bulmasını umuyorum. Mahkemeye gerek kalmadan çözülmesi gerekir. ÖSYM’nin yanlışlık yapmışsa çözme imkânı var. Bu kamu gücünün titiz kullanılması durumu. Umut ediyorum ki sorun çözülsün, mağduriyetler giderilsin. 17-18 yaşındaki yavruların moralleri etkilenmesin. Biz resen bir çalışma yapamıyoruz. Müracaat gelirse hareket ediyoruz. Yanlışlığı telafi etmek gerekiyor.”

YORUMLAR 11
  • u mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar sınava 14 dk kala geldi diye içeri alınmadılar.Kamu denetçiliğide işe yaramadı fos çıktı.Başka çözümlerin üretilmesi lazım.
    Cevapla
  • Golden 6 yıl önce Şikayet Et
    Komik olma. Sınav saatinde gelmezsen giremezsin. Merkezi sinav sistemi bu. Bur de hangi akılla kamu denetciligine müracaat ediliyor?!
    Cevapla
  • akif 6 yıl önce Şikayet Et
    bu ösym ye ciddi anlamda el atılmalı,son dönemlerde abuk subuk kurallar çıkarıyor ösym ve buna benzer bazı kurumların yaptığı yanlışlar yüzünden madur olan vatandaş seçimde elindeki tek kozu kullanıp akp yi cezalandırıyor.Ösym nin son kpss de puanları hesaplamaması bunun son örneği.Hem sanane vatandaş sana girdiği sınavın puanını hesapla diye para veriyor adamın puanını az yada çok hesapla koy önüne
    Cevapla
  • gül 6 yıl önce Şikayet Et
    yazık gerçekten çok yazık gecelere kadar sınava çalışan kitapların üzerinde uyuyan çocuguma yazık emeklerine yazık ettiniz ..
    Cevapla
  • offfuuufff 6 yıl önce Şikayet Et
    şu ingilizce akademik durumada bir çözüm üretseniz, nedir şu ingilizce yeterlilik sınavı, yök dil, e dil , bu ne yaa
    Cevapla
  • ddd 6 yıl önce Şikayet Et
    Telafisi istifadır, yapamıyosan bırak kardeşim yahu
    Cevapla
  • gül 6 yıl önce Şikayet Et
    çok yazık ettiniz ettiler çocuklarımız çok :(
    Cevapla
  • atlas 6 yıl önce Şikayet Et
    sonradan kazanamadın denilen öğrencilerimizin hepsinin kaydı yapılmalı bu onların hakkı
    Cevapla
  • gül 6 yıl önce Şikayet Et
    benim kızım gecesini gündüzüne kattı yazık degilmi kitapların üzlerinde uyudu başarılı bir ögrenciydi aynen atlas size katılıyorum çocuklara ösym süpriz yapmalı kesinlike hepsinin kaydı yapılmalı telafi etmeliler ah almasınlar hatalarını biliyorlar lütfen yerleştirin çocuklarımızı yıkıldılar
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Sonuncu olana ÖSYM birinci oldun derse ne olacak? Onunda hakkı o zaman. Hata düzeltilmiş ise bu olay soruşturulmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"