HDP'li vekil ihaneti sonrası savcılığa çağrıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP milletvekili Garo Paylan'ın attığı iftira sonrası savcılık soruşturma başlattı.

HDP'li vekil ihaneti sonrası savcılığa çağrıldı
HDP'li vekil ihaneti sonrası savcılığa çağrıldı
GİRİŞ 22.12.2017 15:35 GÜNCELLEME 22.12.2017 15:39
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP milletvekili Garo Paylan'ın attığı iftira "Türkiye merkezli bir yapı, Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde bulunan muhalif akademisyen, gazeteci ve siyasetçilere suikast hazırlanıyor" iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılıkan yapılan açıklamada "HDP Milletvekili Garo Paylan'ın 20 Aralık tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapmış olduğu basın açıklaması ile ilgili olarak başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış olup, milletvekili Paylan tanık olarak dinlenilmek üzere davet edilmiştir" denildi.

PAYLAN NE DEMİŞTİ?

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan 20 Aralık'ta TBMM'deki basın toplantısında elindeki önemli bir istihbaratı AK Parti hükümetiyle paylaştığını açıklamıştı. Paylan'ın 'birkaç kaynaktan teyit' ettiğini söylediği bu istihbarata göre, 'Türkiye merkezli bir yapı', Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde bulunan muhalif 'akademisyen, gazeteci ve siyasetçilere' suikast girişiminde bulunma hazırlığındaydı. Paylan isim vermezken suikast girişiminin hedefindeki bazı isimlerin bulundukları ülkelerde resmi korumaya alındığını da söylemişti. Paylan, bu yapının 'Ogün Samast gibi' üç suikastçıyı bu tip cinayetler için görevlendirdiğini de ileri sürüyordu.

YORUMLAR 10
  • snx 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya Rabbim içerde ve dışardaki düşmanlarımızı abd,israil ve destekçilerini Kahhar cc.isminle kahrı perişan eyle.amin
    Cevapla
  • musti_34 6 yıl önce Şikayet Et
    kendisi ermeni asıllı biri konuşmaya gelince ülkemiz vatandaşımız diye mangalda kül bırakmaz kimse kusura bakmasın bir ermeni vatandaşı türkiyeyi ve vatandaşını önemsediğine inanmamı beklemesin
    Cevapla
  • TOSUN 6 yıl önce Şikayet Et
    bir dönem osmanliya iftira atan ihanet edenlerin torunları şimdi yine işbaşinda seneryo hep aynı bunlara gereken neyse yapılmalı geç kalınmadan
    Cevapla
  • Bilenim 6 yıl önce Şikayet Et
    HDP li Garo Paylan Bu grup Türkiye'de ki Ermeni iş adamlarını öldürüp soyan, daha sonra Gürcistan sınırında yakalanan, Türkiye aleyhine karalama kampanyası için suç işlediği belgelenen Ermeni çete grubuyla ortak çalışıyor.
    Cevapla
  • emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunun gibi vatansızlar memleketteki dürüst Ermenileri de töhmet altında bıraktırıyor. gönderecen Ermenistan a orada demokrat olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Muharip Uçak KAAN bir kez daha başardı
Sokak ortasında 10 yaşındaki kız çocuğunu dövdü! Tepkiler sonrası çocuğunu bırakıp gitti