Putin: Erdoğan'la ajan krizini de konuştuk

Rusya Devlet Başkanı Putin, İngiltere'yle Rusya arasında yaşanan ve gittikçe büyüyen ajan krizi konusunun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptıkları görüşmede de gündeme geldiğini, Erdoğan'a konuyla ilgili tutumunu anlattığını söyledi.

Putin: Erdoğan'la ajan krizini de konuştuk
Putin: Erdoğan'la ajan krizini de konuştuk
GİRİŞ 04.04.2018 01:00 GÜNCELLEME 04.04.2018 01:06
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ortak basın toplantısı düzenleyen Vladimir Putin, Erdoğan'la ajan krizini de konuştuklarını söyledi.

"ERDOĞAN'LA KISA BİR ŞEKİLDE ELE ALDIK"

 

İngiltere'de çifte ajan Sergey Skripal'ın zehirlenmesinin ardından birçok ülkenin Rus diplomatları sınır dışı etmesi ve Rusya'nın tepkisiyle ilgili gelişmelere ilişkin bir soruyu yanıtlayan Putin, bu konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları görüşmede kısa bir şekilde ele aldıklarını belirtti.

"KRİZLE İLGİLİ TUTUMUMUZU ERDOĞAN'A ANLATTIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Rusya'nın bu konudaki tutumunu anlattığını söyleyen Putin, "Uluslararası uzmanların değerlendirmelerine göre, dünyanın yirmi ülkesinde bu tür kimyasal unsurların imalatı yapılabiliyor. Scotland Yard yani İngiltere'nin organize suçla mücadele kurumu 'Bu soruşturmayı tamamlamak için birkaç ay lazım.' dedi." ifadesini kullandı.

"GİRİŞİMDE BULUNACAĞIZ"

Rusya'ya karşı bir kampanya yürütüldüğünü belirten Putin, "Yarın kimyasal silahların yasaklanması örgütünün bir toplantı yapılması için girişimde bulunacağız. Ümit ediyoruz ki bu örgütlü tartışmalar sonucunda bu olaya nokta konulacak. Tabii ki biz kapsamlı bir soruşturma istiyoruz. Biz de bu soruşturmanın bir parçası olmak, soruşturmaya katılmak istiyoruz." diye konuştu.

"RUSYA İÇİNDE BİZ DE GEREKLİ SORUŞTURMAYI YAPACAĞIZ"

Rusya Soruşturma Komitesi'nin de konuya ilişkin bir dava açtığını vurgulayan Putin, "Mutlaka biz de Rusya içerisinde gerekli soruşturmayı yapacağız." ifadesini kullandı.

YORUMLAR 6
  • Ax. 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz Türk halkı olarak senin ve Rus halkının yanındayız sayın Putin. Bunu da herkes böyle bilsin. (FSB+MİT)
    Cevapla
  • aykaç 6 yıl önce Şikayet Et
    İlişkilerin iyi görünmesine bakmayınız, Rusya hiçbir zaman dost olmadı, hiçbir darülharp ülkesi bize gerçekte dost olamaz, unutmayalım.
    Cevapla
  • TürkUzman. 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olup İngiltere'ye sığınan eski Rus ajanı Litvinenko, Londra'da 2 eski rus ajanı ile çay içtikten günler sonra öldü. Vücudunda yüksek doz radyoaktif madde bulundu. İşe bakın ki o iki ajanın otelinde, bindiği uçaklarda bile aynı madde tesbit edildi. 33.000 yolcu kontrole çağrıldı. Merhum Arafat da aynı madde ile zehirlendi. İsviçre laboratuarının 36 kat bulduğu zehri, ruslar bulamadı. Özal'ın da aynı madde ile zehirlendiğine dair savcılık ifadesi var. O maddenin % 97'si rus reaktörlerinde üretiliyor.
    Cevapla
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    son zamanlarda güney doğudan giren afkan iran mültecileri abd ingiliz aklı olup iranla beraber türkiyede huzursuzluk cıkartmak olmasın
    Cevapla
  • Can. 6 yıl önce Şikayet Et
    Tam kapatılmadan önceki STV ağzı.
    Cevapla
  • Muhasebeci Kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    turkiye bu konunun cozulmesinde rusyanin yaninda olmali dostluk bunu gerektiri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hiçbirinin haberi yok! Gençlere 'önden kredi'
Yapay et gerçeği ortaya çıktı