Köşk için seçim 21 Ekim'den önce

AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, 21 Ekimde yapılması gereken referandum öncesinde 11. Cumhurbaşkanının TBMM tarafından seçileceğini belirtti.

Köşk için seçim 21 Ekim'den önce
Köşk için seçim 21 Ekim'den önce
GİRİŞ 06.08.2007 16:31 GÜNCELLEME 06.08.2007 16:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, Anayasa değişikliklerinin halkoyuna sunulması hakkındaki kanun hükümlerinin emredici ve açık olduğunu ifade ederek, "Bunlarla oynamanın teknik olarak mümkün olmadığını, 21 Ekimde referandumun yapılacağını" söyledi.


Ergin, anayasa değişikliğine ilişkin referandum konusunda AA muhabirine yaptığı açıklamada, 21 Ekimden önce 11. Cumhurbaşkanının TBMM tarafından seçileceğini belirtti. Geçici 19. maddenin, 11. Cumhurbaşkanının seçiminin ilk tur oylamasının, "kanunun Resmi Gazete'de yayımını takip eden 40. günden itibaren yapılmasını" öngördüğünü anımsatan Ergin, "bu hükmün, seçimin daha önce yapılması nedeniyle uygulanmasının zaten mümkün olamayacağını" vurguladı.


Ergin, şöyle konuştu: "11. Cumhurbaşkanı TBMM tarafından seçildikten sonra, bu madde konusuz kalacak ve otomatik olarak uygulama alanı bulamayacaktır. Ancak referanduma gidilen diğer konularla ilgili maddelerin geçerliliği vardır. O maddeler, referandumda oylanacak ve 12. Cumhurbaşkanı seçiminde uygulanacaktır. Dolayısıyla burada bir sorun olmayacağı kanaatindeyim. Anayasa değişikliklerinin halkoyuna sunulması hakkındaki kanun hükümleri emredici ve açıktır. Bunlarla oynamak teknik olarak mümkün değildir. Dolayısıyla bu referandum yapılacaktır. Ancak, Cumhurbaşkanın yetkileri, sorumluğu gibi konular, üzerinde çalışılan anayasa değişikliği paketi içerisinde değerlendirilerek, mevcut düzenlemeyle uyumlu hale getirilebilir."


Referandumunda kabul edilecek hükümlerin, 12. Cumhurbaşkanı seçiminde geçerli olacağını kaydeden Ergin, geçici madde düşeceği için, 12. Cumhurbaşkanı seçilmeden önce ayrı bir cumhurbaşkanı seçim yasası çıkartılması gerekeceğini söyledi.


Eski TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, referandum sürecini durdurabilecek tek gücün, 23. Dönem Meclisi olduğunu ifade ederken, AK Parti İstanbul Milletvekili Ertuğrul Günay ise referanduma gidilen konuların üzerinde çalışılan anayasa paketinde ele alınabileceğini söylemişti.


(aa)

YORUMLAR 5
  • erkan yetkin 16 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkryi seviyorsanız. Eğer bu ülkeyi seviyorsanız meclis seçsin.Adullah gül\'ün seçilecegini sağır sultanda biliyor. neden halkı seçime götürüyorsunuz ki devleti zarara uğratacaksınızki zaten seçimlerden dolayı bir çok şey askıda kaldı ve devlet bütçesi gelişmedi Bu ülkeyi seviyorsanız Devletin dengesini bir inat üzerine bozmayın ve iyi düşünün.
    Cevapla
  • Mustafa Tepebasi 16 yıl önce Şikayet Et
    yasasin. yasasin ahmet nejdet sezer yasasin deniz baykal yasasin buyukyanit pasa yasasin kavos cikaran bir avuc azinlik yasasin cumhuryet mitingleri yasasin bu anlamda hizmet eden bireyler ve kurumlar sayenizde gercekten turkiye duzelecek sizlere sukran borclu turkiye hep ileriye turkiyem
    Cevapla
  • Tarık Taha 16 yıl önce Şikayet Et
    HALK SEÇSİN. Ak parti Abdullah Gül ü seçmezse taban çok tepki verir.seçmesi halinde ise ülkede kriz çıkarmak için sıra bekleyen insanlara fırsat verir.en iyisi halkı hakem tayin etmektir.En iyi kararı halkın sağduyusu verecektir.
    Cevapla
  • Ercan Can 16 yıl önce Şikayet Et
    dikkat. ya bu haber 7 logosunun ordaki reklam ne??? lütfen kaldırılsın
    Cevapla
  • Tahsin Varol 16 yıl önce Şikayet Et
    Bence En Makul Olanı. Yeni Meclis Abdullah Gül\'ü 11. Cumhurbaşkanı olarak seçer. Referandum yapılır. Anayasa değişiklikleri kabul edilir. Ardından A. Gül istgifa eder. Sonra 12. C.başkanı olarak tekrar halkoyuyla seçilir geri gelir... En makulu bu!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fiyatını duyanlar inanamadı! Piyasayı karıştıracak SUV
Türkiye'den yeni hamle... İsrail'i zor günler bekliyor!