Erdoğan'ın müjdesi hayvanseverleri sevindirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün Yenikapı mitingindeki konuşmasında Adalar'daki atları faytonların boyunduruklarından kurtarıp özgürlüklerine kavuşturmak için bir çalışma yaptıklarını duyurması, hayvanseverleri sevindirdi.

Erdoğan'ın müjdesi hayvanseverleri sevindirdi
Erdoğan'ın müjdesi hayvanseverleri sevindirdi
GİRİŞ 18.06.2018 11:22 GÜNCELLEME 18.06.2018 11:22

Yıllardır başta hayvanseverler ve hayvan hakları savunucularının çözüm  beklediği Adalar'daki faytonlarda kullanılan atlarla ilgili soruna, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğanson noktayı koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Yenikapı mitinginde "Adalar'daki faytonlarda kullanılan atlarla ilgili vicdanları yaralayan görüntülere şahit  oluyoruz. Bu konuda gerekli adımları attık. Adalar'daki atları faytonların  boyunduruklarından kurtarıp özgürlüklerine kavuşturmak için bir çalışma yapıyoruz." diyerek, yıllardır hayvanseverlerin ve hayvan hakları savunucularının  beklediği müjdeyi verdi.

Geçen hafta, ekim ayında sona erecek olan karantinaya rağmen Adalar'a 10 kamyon ile 209 atın sokulmasına büyük tepki gösteren hayvan hakları  savunucuları, Erdoğan'nın müjdesine sevinirken, öncelikle bu 209 atla ilgili  gerekli soruşturmanın yapılması talebinde bulundu.

"DEMODE OLMUŞ ATLI FAYTONLARIN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ"

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Genel Başkanı Kemal Şenpolat, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, yalnızca Adalar'da değil, Türkiye çapında demode  olmuş atlı faytonların kaldırılmasını istediklerini söyledi.

Eski centilmen faytoncuların artık olmadığını ve günümüz  faytoncularının da  atlara iyi davranmadığını ifade eden Şenpolat, faytonların  elektrikli ya da güneş enerjisiyle çalışan alternatiflerinin çıktığını  hatırlattı.

Kapadokya ve Adana'da atsız fayton uygulamalarının başladığını anlatan  Şenpolat, "Adalar başta olmak üzere bazı kesim buna direniyor. Halbuki atlar  orada eziyet çekiyor. Sadece Adalar'da bine yakın at var. Atlarla ilgilenebilecek  veteriner ve hastane yok. Yılda 200-300 at, kötü muameleden dolayı çatlayarak  ölüyor. Ya adadaki ormanlık alana atıyorlar ya uçurumdan aşağı atıyorlar ya da  Marmara Denizi'nin dibindeler. Dalış yaptığınızda atların iskeletini görüyorsunuz  suyun altında." diye konuştu.

Adalar'da çalışan faytoncuların işsiz kalmasını istemediklerini,  elektrikli ya da güneş enerjisiyle çalışan faytonlara geçildiğinde aynı kişilerin  istihdam edilebileceğini belirten Şenpolat, "Bizim Faytoncular Odası ile bir  derdimiz yok. Sadece atın olmamasını istiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi,  bundan 5-6 yıl önce 2 trilyon liraya yakın bir paraya Büyükada'ya at ahırları  inşa etti. Gidin görün hepsi mezbelelik. O hayvanlara bir şey olduğunda kimse  masraf yapıp, Anadolu Yakası'na zaten getirmiyor. Her sene kötü muamele  yapılıyor." dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı