Kılıçdaroğlu Almanya'da Türkiye'yi kötüledi

Alman gazetede Türkiye'yi eleştiren Kılıçdaroğlu, demokrasi ve insan hakları konusunda Almanlara şikayetlerini iletti.

Kılıçdaroğlu Almanya'da Türkiye'yi kötüledi
Kılıçdaroğlu Almanya'da Türkiye'yi kötüledi
GİRİŞ 30.11.2018 15:53 GÜNCELLEME 30.11.2018 15:54
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Almanya'ya bir ziyaret gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesi için "Türkiye'deki demokratlar yalnız bırakılmamalılar" başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı.

 

 

ŞİKAYETLERİNİ SIRALADI

Kılıçdaroğlu yazısında Türkiye'de düşünce ve ifade özgürlüğü konusunda sıkıntılar olduğunu dile getirerek Almanlara şikayetlerini sıraladı.

 

 

"TÜRKİYE ATATÜRK DEĞERLERİNDEN UZAKLAŞTI"

Kılıçdaroğlu, yazısında "Üzülerek belirtmeliyim ki Türkiye'nin son 15 yılda kaydettiği gelişmeler, Cumhuriyeti kuran Atatürk'ün yurttaşlarımıza kazandırdığı temel değerlerden, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti ilkelerinden, parlamenter demokrasiden uzaklaşan bir şekilde oldu. Düşünce ve ifade özgürlüğü konusunda artan kısıtlamalar ve yasaklar, insan hakları savunucularının, gazetecilerin, parlamenterlerin haklarında herhangi bir iddianame bulunmadan ya da suni gerekçelerle hapse atılmaları bu uzaklaşmayı hızlandırdı.

"ALMANLAR DA NASİBİNİ ALDI"

Bu gelişmelerden Almanya vatandaşları da nasibini aldı. Deniz Yücel örneği hala hafızalardadır. Deniz Yücel serbest kalmıştır ama hala Türkiye'de tutuklu bulunan Almanya kökenli insanlar mevcuttur."

YORUMLAR 34
  • TALHA 5 yıl önce Şikayet Et
    peki sizin hdpkk ile yakınlaşmanız atatürk değerleri ile uzaktan yakından alakası varmı?,işin gücün iktidara laf atmak kötülemek,yapıştın kaldın koltuğa, sahiplerinden medet umar gibi pkk nın 2.yuvası almanyada bizleri kötülüyorsun
    Cevapla
  • Burhan 5 yıl önce Şikayet Et
    İktidar olamayınca fikridar oluyor
    Cevapla
  • Sevcan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yakışır...
    Cevapla
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam bizim güzel ülkemizi ve insanlarını şikayet etmeden duramıyor başımıza eleştirmen kesildi kemal bey hep şikayet etmekten başka bir şey bilmezmisin bu insanlarda senden bıktı yalanlarından her seçimde istifa ederim dediğin günlerde unutmadık ne oldu yalan çıktı kaybediyorsun ama istifa yok bizde senin bu yalanlarından şikayetçiyiz
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne bekliyordunuz türkiye yi öveceğinimi Arkadaşları hep orada övse döverler onu türkiye ye sakat gelir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor