Erdoğan'dan S-400 açıklaması: Temmuz'da gelecekti ama...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Dolmabahçe Sarayı'nda gençlerle buluştu. Gençlerin sorusu üzerine S-400 tartışmalarına son noktayı koyan Erdoğan, 'o iş bitti, bize Temmuz'da teslim edeceklerdi ama tarih öne çekilecek, daha erken teslim alabiliriz' dedi.

GİRİŞ 19.05.2019 00:47 GÜNCELLEME 19.05.2019 13:39
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, S-400 tartışmalarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

 

 

"Biz S-400'le ilgili konuyu bitirdik. Yani bu konuda geri adım atmak gibi bir şeyimiz kesinlikle söz konusu değil. O iş bitti.

"TEMMUZ'DA TESLİM ALACAKTIK AMA ERKENE ÇEKECEĞİZ"

 

 

Anlaşmamız, Temmuz itibariyle S-400'lerin bize teslimiydi. Bunu belki de öne çekecekler, daha erkene alacağız.

S-400 bir savunma sistemidir. Bir taarruz sistemi değildir. Size herhangi bir taarruz varsa, bu taarruzlar karşısında S-400 hemen devreye girer ve sizi savunur. Ve güçlü bir menzili vardır.

"RUSYA S-400'LERİ BİZE ÇOK UYGUN ŞARTLARDA VERDİ"

Bu noktada, ödeme planları itibariyle, Rusya Federasyonu bize bunu gerçekten çok uygun şartlarda vermiştir.

"S-500'LERDE DE ORTAK ÜRETİM SÖZ KONUSU"

Ve S-400'den sonra bir de S-500 söz konusu. S-500'de de bir ortak üretim söz konusu olacak. S-400'de de ortak üretim söz konusu olacak.

"F-35'LERE UYUMLU OLMADIĞINI SÖYLÜYORLAR, BÖYLE BİR ŞEY YOK"

Biz bunu yaparken Amerika diyor ki, "bu, sizin bizden alacağınız F-35 uçaklarına uyumlu değil". Böyle bir şey teknik olarak da zaten söz konusu değil. Biz bunun teknik çalışmalarını yaptık. Böyle bir şey yok.

Zaten NATO Genel Sekreteri Sayın Stoltenberg açıklama yaptı. Dedi ki "biz ortaklarımızın herhangi bir silahı alırken, hangisini alsın, hangisini almasın konusunda bir telkinde bulunmayız" dedi.

Biz zaten üye ülke olarak neyi alırsak isabetli olur, neyi alırsak isabetli olmaz, bunu bilecek kadar da bizim bir teknik tecrübemiz var. Generalse, bizde de general var. Bizim generallerimiz onların generallerinden geri değil.

"HEM S-400'LERİ ALALIM, HEM DE PATRIOTLARI ALALIM DEDİK"

Ben de ikinci bir alternatif daha getirdim. Dedim ki, 'tamam biz sizden Patriotları istedik, ne zaman istedik? Obama döneminde istedik. Obama bize 'kongre müsaade etmiyor' dedi. Trump'a dedik ki, sen kongreden çıkartabiliyorsan çıkart ve biz Patriot da alalım. Hem S-400'ümüz olsun, hem Patriot'umuz olsun.' Aynı şartlarda bunlar da bize hala Patriot veremediler.

"F-35'LERİ ER VEYA GEÇ TESLİM ALACAĞIZ"

F-35'te ise, 5 tane F-35'i bizim generalimize ve pilotlarımıza teslim ettiler. Amerika'da şu anda uçaklarımız. Fakat orada da, simulatörlerimiz falan var, bu simulatörleri henüz teslim etmediler. Tabi, aparatlar buraya gelmedikten sonra bizim burada 7 milyar dolarlık parça üretimimiz var. Biz bir taraftan hazırlıyoruz. Yani, bize biraz naz yapıyorlar şu anda. Orta sahada top çeviriyorlar ama bu işin olmayacağı noktasında değilim. Er veya geç F-35'leri teslim alacağız. Aparatlarını da teslim alacağız".

YORUMLAR 97
  • sarp 4 yıl önce Şikayet Et
    s400 lerin geliş abd nin en azında 10 yıl akdenizdeki egemenliğinin bitişi dir….
    Cevapla
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    S400 üzerinde bu şeytanın bile akıl erdiremediği oyunlar var. sizce ABD niye bunun üzerinde bu kadar ısrarla duruyor. adamlar sürekli bir işgal planı içerisinde olduğunu görmemek için daha ne yapması gerekir ki. Akdenizde bu ülkenin yasal ve doğal hakkı olan gaz aramamıza karşılar, güneyde terör paçavralarına koridor açıp bu ülkeyi sıkıştırmalar, içerden hem siyasi, ekonomik ve terörle sıkıştırmalar. ey vatandaş eğer hala anlamıyorsak ne yapılması gerekir, ABD şu an adım adım işgal hareketine geçmiş durumda Reis niye S400 Ler üzerinde duruyor zannediyorsunuz ki. erkene almaları bile bundandır. artık bu ülke için ne Nato ne BM kalmıştır. hepsi bu ülkenin üzerine operasyon çekiyor.
    Cevapla
  • Çelik 4 yıl önce Şikayet Et
    Muhalif bir kişi olarak diyorum ki; Tayyip Erdoğan vatan savunması bahsinde asla geri adım atmamalı. Eğer geri adım atarsa milliyetçi ve benim gibi Türkçü insanların tepksiini alacaktır. Ben domatesin, patlıcanın fiyatıyla ilgilenmiyorum(bahis vatansa gerisi teferruat). Kim dünya 'da söz sahibi olmak isterse geliyor Akdenize gemisini bırakıyor. Türkiye'nin 2030 programı bana savunma alanında gayet vizyonlu göründü. İsraftan kurtulsa bu hükümet önü açılır. Yine diyorum dik durursa 2023 de oy vermeyi düşünüyorum.
    Cevapla
  • Can Polat 4 yıl önce Şikayet Et
    abd yede avrupayada israilede baskalarinada hic eyvallah etmeyelim, diklenmeyelim de ama dik duralim ulkemizin cikarlari her seyden once gelir.
    Cevapla
  • Hamza 4 yıl önce Şikayet Et
    Rte, Türkiye icin en dogru olani yapiyorsun!!! S400 leri en kısa zamanda getir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor