İletişim Başkanı Altun'dan ırkçı Wilders'e tepki: Her bedeli ödeyerek savunacağız

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisinin Başkanı Geert Wilders'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan karikatür paylaşımına tepki gösterdi. Türkiye'nin ırkçılık ve İslam karşıtlığı karşısında duracağını ifade eden Altun, "Kendimizi ve bize ait olan her şeyi sonuna kadar, her bedeli ödeyerek savunacağız" dedi.

GİRİŞ 25.10.2020 13:59 GÜNCELLEME 25.10.2020 16:13
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Bazı Avrupalı liderler yalnızca kendi aralarında yaşayan Müslümanları hedef almıyor; aynı zamanda kutsal değerlerimize, kitabımıza, Peygamberimize, yani bütün bir yaşam tarzımıza saldırıyor” sözleriyle “Avrupa’daki Müslümanlara yönelik sistematik zorbalık ve düşmanlığa” dikkat çekmişti. 

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Fahrettin Altun’un bu paylaşımına, Avrupa Birliği kurucu anlaşmasının 2. maddesini ekleyerek “Sizi hayal kırıklığına uğrattığımız için özür dilerim ama Antlaşmamızda tanımlanan yaşam tarzımız budur. Avrupa Yaşam Tarzı.” notuyla cevap verdi.

 

Avrupa’nın Müslümanlar için giderek daha tehlikeli bir yere dönüştüğüne dikkat çeken Altun, “Saldırgan karikatürler, ayrımcılık ve cami baskınları ile bezeli 'sistematik zorbalık' bir ifade özgürlüğü meselesi değildir. Kendilerince Müslümanlara 'sözde entegrasyon dersi' kılıfı altında gözdağı verirken, 'Avrupa ekonomisinin çarklarını döndürebilirsiniz ama asla buraya ait olmayacaksınız' diyorlar” ifadesini kullandı.

"AVRUPA YAHUDİLERİNİN ŞEYTANLAŞTIRILMASINA ÜRKÜTÜCÜ BİÇİMDE BENZİYOR"

 

Bugün Avrupa’da Müslümanlarla ilgili yaşananların 1920’lerde Avrupa Yahudilerinin şeytanlaştırılmasına ürkütücü biçimde benzediğini söyleyen Altun şöyle devam etti:

“Bazı Avrupalı liderler yalnızca kendi aralarında yaşayan Müslümanları hedef almıyor; aynı zamanda kutsal değerlerimize, kitabımıza, peygamberimize, yani bütün bir yaşam tarzımıza saldırıyorlar. Avrupa’nın Müslümanlara yönelik düşmanlığı ve onları tedip etme çabaları, giderek yaygınlaşan İslam, Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığından ayrılamaz.”

Avrupalı siyasetçilere net mesajlar veren Altun, “Avrupalıların anlaması gereken husus şudur: Biz Müslümanlar, siz bizi istemiyorsunuz diye hiçbir yere gitmeyeceğiz. Bize hakaret ettiğinizde diğer yanağımızı dönmeyeceğiz. Kendimizi ve bize ait olan her şeyi sonuna kadar, her bedeli ödeyerek savunacağız” dedi.

YORUMLAR 113
  • Aliço 3 yıl önce Şikayet Et
    maalesef bu açıklamalardan avrupa haberdar değil, basınada yansımıyor, sadece Erdoğanın negatif konuşmalarını kendilerine uyarlayıp haberlere veriyorlar, haçlı birliğinin modern saldırısına karşı yine Türkler hedefte.
    Cevapla
  • Fazıl 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar zannediyor dünya bizlerin üzerine kurulmuş. Ulan ayrımcılık sizde sömürücülük sizde hainlik sizde kalleşlik sizde kan dökme sizde. Siz hangi medeniyetten bahsediyorsunuz. Geçin bu işleri
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Topppunuz gelin biz burdayızz
    Cevapla
  • yürü be 3 yıl önce Şikayet Et
    Buradakilere değil yavrum oradakilere saldırıyorlar klavye efeliği yapacak zaman değil bir faydan olsun istiyorsan git orada protestolara katıl...
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın geert wilers si türkiyeye davet ediyorum gelsin burda medeni insanlar gibi tartışalım .
    Cevapla
  • turkbey 3 yıl önce Şikayet Et
    ulan duduk bu dunya 3 gunluk.hic korkmazsin ALLAH C.C .ne olacak ahirette
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar