TBMM'de kadına yönelik şiddete yönelik komisyon kurulması kabul edildi

TBMM Genel Kurulunda, "kadına yönelik şiddetin sebeplerinin araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi" amacıyla Meclis araştırma komisyonu kurulması kabul edildi.

TBMM'de kadına yönelik şiddete yönelik komisyon kurulması kabul edildi
TBMM'de kadına yönelik şiddete yönelik komisyon kurulması kabul edildi
GİRİŞ 09.03.2021 19:44 GÜNCELLEME 09.03.2021 20:50
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Meclis Genel Kurulunda AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti'nin, "kadına yönelik şiddetin sebeplerinin araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi" amacıyla Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergeleri, birleştirilerek görüşüldü.

Önergeler üzerindeki müzakerelerin ardından yapılan oylamada, "kadına yönelik şiddetin sebeplerinin araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi" amacıyla Meclis araştırma komisyonu kurulması kabul edildi.

KOMİSYON 3 AY GÖREV YAPACAK

Araştırma komisyonu 19 üyeden oluşacak ve ilk etapta 3 ay görev yapacak. Komisyon, görev süresince elde edeceği veriler ve değerlendirmeler doğrultusunda bir rapor hazırlayacak. Rapor, daha sonra Genel Kurul'da görüşülecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Meclis'te yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Kadınların şiddete maruz bırakılmasına müsaade edemeyiz" açıklaması yapmıştı.

YORUMLAR 21
  • ADEM KARA 3 yıl önce Şikayet Et
    İslamdan , Allah korkusundan uzak bir kalp için ne yapsanız boş, Allah a ve ahiret gününe inanan bir kalp bu tür şeyler zaten yapmaz, Fakat kıymet gününe yaklaştıkça alametler gerçekleşecek ve bunu için ben bu tür olayların düzeleceğini sanmıyorum ki DAHA ÇOK ARTACAĞINA inanıyorum
    Cevapla
  • zararsız 3 yıl önce Şikayet Et
    Kadına şiddeti engelleyin de malüm kesimin sesini kısın.
    Cevapla
  • zat 3 yıl önce Şikayet Et
    Erkeğin elini kolunu bağlar kadınada saldır korkma arkandayım dersen olacağı budur.İşe buradan başlanmazsa birşey değişmez
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    kadına şiddete tabiki karşıyız,ama birazda eerkeklerde düşünülüp kadınlar şımartılmamalı....bugün 89 C Taksim-Başakşehir otobüsündeydim,karşılıklı dörtlü koltuklarda oturuyordum,hava güzeldi,ama otobüsün havalandırması çalışmıyor ve otobüs baya kalabalıktı,bütün camlar açık olduğu halde oturduğum dörtlü koltuğun camı kapalıydı ve karşımda orta yaş bir bayan camı açtırmıyordu,niye diye sorduk--cevap--saçımı berbere yeni yaptırdım,rüzgar yapıp bozulmasın--
    Cevapla
  • Hüseyin 35 3 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm bulmuş bazı arkadaşlar, "cezaları ağırlaştıralım". Bravooo. Arkadaşlar bu cinayetleri işleyenlerin büyük çoğunluğu kendi kafasına da sıkıyor. O zaman kendi kafasına sıkan adamı mezarından çıkarıp bir hücrede müebbet hapis verelim. İyi de hücre mezardan daha dar değil ki. Bilmem anlatabildim mi? Bir yerde bir suç türü çokça tekrar ediliyorsa Sosyopsikolojik açıdan incelenmeli. Yıllardır tekrarlanıyor bu cinayetler şükür sonunda bir komisyon kurarak inceleme yapmak akıllarına geldi.
    Cevapla
  • musti 3 yıl önce Şikayet Et
    Hüseyin 35 kardeşim Sosyopiskolojik değil imanı güçlendirelim islamda kadının ve erkeğin görevlerini öğretelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar