Emin Akbaşoğlu'ndan “128 milyar dolar” tepkisi!

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, "CHP ve İYİ Parti’nin dile getirdiği “128 milyar dolar” söylemi, temeli olmayan yalan ve algı operasyonudur" dedi

Emin Akbaşoğlu'ndan “128 milyar dolar” tepkisi!
Emin Akbaşoğlu'ndan “128 milyar dolar” tepkisi!
GİRİŞ 15.04.2021 14:18 GÜNCELLEME 15.04.2021 14:21
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'nun yaptığı yazılı açıklama şöyle

Muhalefetin dile getirdiği 128 milyar dolar söylemi, temeli ve gerçek ile alakası olmayan bir algı ve yalan operasyonudur. Bu algı ve yalan operasyonunun merkezi de otel odalarında IMF ile görüşen CHP ve İYİ Parti’dir. Hatırlarsanız bir süre önce CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz gizli bir şekilde otel odasında IMF yetkilileri ile görüşmüş ve onlardan aldıkları suflelerle bize IMF ile iş tutma tavsiyesinde bulunmuşlardı. Biz bu çağrıları elimizin tersiyle ittik, yerli ve milli politikalarımız ile yola devam ettik. Hiçbir şekilde gerçeği yansıtmayan bu 128 milyar dolar söyleminin arkasındaki asıl neden, IMF’ye teslim olmamamız, yerli ve milli politikalarla yolumuza devam etmemizdir.

Muhalefet, ülkemize saldıranların aparatı oldu

Yabancı kaynaklı ekonomik saldırılar karşısında ülkesinin ve milletinin yanında durması gereken muhalefet, yalan ve algıya dayalı söylemlerle bize yöneltilen saldırıların ne yazık ki bir parçası oluyor. Ülkemizi yabancı ülkelere şikâyet edip kötülüyorlar. Bu muhalefet açısından çok acı bir durum. Vatan, devlet, millet ve bağımsızlık gibi kavramlar iç siyaset malzemesi yapılmaz aksine bu saldırılara kaşı hep birlikte tek vücut olunur. Ancak muhalefetin tutumu ise gayri milli ve gayri yerlidir.

Göz göre göre yalan konuşuyorlar

Aslında muhalefet de durumu çok iyi biliyor ama göz göre göre bilerek yalan konuşmayı tercih ediyor. Merkez Bankası’nın varlıkları ile pandemi döneminde yaşanan küresel kriz ve kur ataklarına karşı alınan tedbirlerde elimizdeki döviz devreye sokulmuş, küresel krizin etkileri en az düzeye indirgenmiştir. Piyasaya sürülen döviz, TL ve altın gibi karşılığı olan materyallere dönüşmüştür. Muhalefet, Merkez Bankası’nın varlıklarına ve ekonomik verilere baktığında bunu zaten görüyor lakin yalan ve algı siyaseti ile siyasi sonuçlar devşirmeye çalışıyor.

IMF’siz çözüm ürettik ve bunu hazmedemediler

Tüm dünyada yaşanan ekonomik daralmaya ve krize karşı IMF’siz, tamamen yerli ve milli çözümler ürettik, üretmeye devam ediyoruz. Muhalefetin tüm beklentisi IMF’ye teslim olmamız yönündeydi ve bunun üzerinden siyaset yapmayı düşünüyorlardı. AK Parti’nin tutumu karşısında tüm planları boşa düştü ve bu yüzden muhalefet agresifleşti. Artık şunu kabullensinler, IMF eski Türkiye’de kaldı. Aziz Milletimiz tam bağımsız Türkiye idealiyle AK Parti’yi tercih etti ve “IMF’siz Türkiye istiyorum” dedi. Eğer IMF’yi isteseydi, CHP ve İYİ Parti’yi seçer, devleti yönetme yetkisini onlara verirdi. Bu dönemde dünyanın devasa ekonomileri küçülürken Türkiye büyümesini sürdürdü ve sürdürüyor. İçeride ve dışarıda her türlü saldırıya rağmen güven ve istikrar içinde yolumuza devam ediyoruz.

Bugüne kadar her türlü badireyi milletimizin desteği ile atlattık, bundan sonra da atlatacağız, Büyük ve Güçlü Türkiye’nin öncülüğünde adil ve merhametli yeni bir dünyayı birlikte kuracağız. Aziz Milletimiz müsterih olsun.

YORUMLAR 6
  • berk 2 yıl önce Şikayet Et
    adamcık bir yalan söylemiş , sonra kendisi de inanmış. Şimdiye kadar chp nin elinde patlayan onca yalan bombalarını görmeyen körler hala bomba haber bekliyorlar. yazıklar olsun kör oğlu körler.
    Cevapla
  • Bahtiyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz biliyoruz zaten muhalefetin zırvaladağını yine yalan peşinde koştuğunu. Bunlar fırça yedi ağababalarından 1930 larda merkez bankası kuruluşu için rehin verilen altınlar Türkiyeye getirildi rıza zarrab da taşımacılığını yaptı halkbankın kadroları işin içindeydi bunların adamları uyumuş tabi başta Öztırak. Türkiye ımfye el açmadı dolar bir gecede 2 katına çıkmadı bütün acıları buradan geliyor.
    Cevapla
  • ihtıyar 2 yıl önce Şikayet Et
    valla herkesin dilinde 128 de 128
    Cevapla
  • sevda 2 yıl önce Şikayet Et
    üc aydır acıklamazsan canıklı boyle olur
    Cevapla
  • memo 2 yıl önce Şikayet Et
    128 mılyar demeyı yasak edersen boyle olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...