AK Partili Cora: Türkiye enerjide tam bağımsız olacak

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Türkiye'nin enerjide tam bağımsız konuma kavuşacağını ifade etti.

AK Partili Cora: Türkiye enerjide tam bağımsız olacak
AK Partili Cora: Türkiye enerjide tam bağımsız olacak
GİRİŞ 01.11.2021 22:10 GÜNCELLEME 01.11.2021 22:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cora, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için "bağımsız enerji, güçlü Türkiye" mottosuyla birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Sanayisi, ekonomisi ve nüfusu her geçen gün büyüyen Türkiye'nin, buna bağlı olarak enerjiye ihtiyacının da arttığına dikkati çeken Cora, AK Parti'nin özellikle yerli ve yenilenebilir enerji politikası üzerinde çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi.

Cora, AK Parti'nin son 19 yılda elektrik ve doğal gazda erişilebilirliği en üst seviyeye çıkardığını, rüzgar ve güneş enerjisi kullanımının arttığını anlattı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük gaz keşfinin Karadeniz'de gerçekleştirildiğini anımsatan Cora, "Türkiye enerjide tam bağımsız bir konuma kavuşacaktır." dedi.

Dünyada son zamanlarda doğal gazda ve kömürde ciddi fiyat artışlarının olduğuna işaret eden Cora, küresel enerji piyasalarındaki anormal artışları vatandaşa yansıtmamaya çalıştıklarını vurguladı.

Cora, "Avrupa'da enerji fiyatlarının 5 kata kadar arttığı dönemde biz her türlü fedakarlığı yapmaya çalışıyoruz. İktidar olarak her şartta ve her koşulda milletimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    her apartman catisina, bütün kamu binalarina ve mutakil evlerin catisina günes panelleri yerlestirilmeli, fazla enerjiyide elektrik dagitim firmalari satin almali. bakin enerji sorunu ne kadar azaliyor. bugün günes isinlarini az gören orta ve kuzey avrupada örnegin almanyada bir cok ev sahibi kisi hem kendi ihtiyacini karsiliyor artan enerjiyide, elektrik dagitim firmasina satiyor. bizim elektrik dagitim firmalari buna pek yanasmak istemez, ama devlet bir kanunla bunu gerceklestirebilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'li restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut'ın satışları düştü
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor