Şentop'tan muhalefetin adaylık iddiasına belgeli yanıt: Jeton yeni düşmüş!

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, muhalefetin "Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimlerinde aday olamaz" iddiasını belgesiyle yalanladı. Şentop, "Aradan 5 sene geçti, jeton yeni düşmüş. Arkadaşlar yeni bir şey bulduklarını zannediyor" dedi.

GİRİŞ 10.02.2022 11:16 GÜNCELLEME 10.02.2022 11:57
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, muhalefetin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023'te yeniden aday olamayacağına" yönelik açıklamasına ilişkin açıklama yaptı. Şentop, şunları söyledi:

2016 yılının sonlarında verilen teklifle TBMM'nin gündemine geldi. Ben o zaman Anayasa Komisyonu Başkanıydım. Bu da o teklif içinde, Anayasa'nın 101. maddesiyle ilgili bir değişiklikti. 

KOMİSYON RAPORU VAR

Elimde komisyon raporu var. Sıra sayısı 447. Bu Anayasa değişikliği teklifi komisyona geldikten sonra 10 gün görüşüldü. Görüşmelerin sonunda Anayasa Komisyonu rapor hazırlıyor ve bu rapor sıra sayısı diye isimlendiriyor. TBMM Genel Kurulunda görüşmeler bu rapor üzerinde yapılıyor. 

MUHALEFET VEKİLLERİNİN İFADELERİ

Komisyonda muhalefetten milletvekilleri de var. Komisyonda muhalefetten aday olunamayacağına dair hiçbir şey söylemedikleri gibi tam aksine Sayın Cumhurbaşkanımıza 3 defa aday olma hakkı verildiğine dair ifadeler var. 

"5 SENE GEÇTİ, JETON YENİ DÜŞMÜŞ"

Genel Kurulda bu rapor görüşülmüş, farklı görüş ifade edilmemiş. Aradan 5 sene geçti, jeton yeni düşmüş. Arkadaşlar yeni bir şey bulduklarını zannediyor ama 5 sene önce bu durum ortaya konmuş. 

KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİASI NEYDİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçimde aday olabileceğini, seçimin zamanında yapılması durumunda aday olamayacağını öne sürmüştü. Kılıçdaroğlu şunları söylemişti:

"Eğer seçim normal zamanında yapılırsa Erdoğan üçüncü kez aday olamaz. Benim kastım Meclis’in erken seçim kararı alması halinde Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığına bir engel olmadığıdır. Yoksa zamanında seçim yapılırsa aday olmasına Anayasa engeldir."

Bahçeli'den son dakika Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Adayımız Erdoğan'dırBahçeli: Adayımız Erdoğan

AK Parti'den Erdoğan'ın yeniden adaylığı konusunda açıklamaAK Parti'den adaylık açıklaması

Akbaşoğlu: Cumhurbaşkanımızın adaylığıyla ilgili hukuki bir problem yok'Hukuki bir problem yok'

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 42
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    ayakta alkışlarım bu yorumu
    Cevapla
  • Aklın Yolu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunu kemal demiyor anayasa diyor..
    Cevapla
  • cemil 2 yıl önce Şikayet Et
    daha önce aynısını abdullah gül için yapılmıştı bunlar karar için anayasa mahkemesine başvururlar mahkeme aday olur kararı verir
    Cevapla
  • yazıcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ondan bulamafık şundan alın adamlar kıt akılları ile bulanık sularda balık avlamyaya uğraşıyorlar 367 garabetini getirin.
    Cevapla
  • ismet 2 yıl önce Şikayet Et
    kafire bakıyosun muhalefetide devlet millet yararına çalışıyor kaos yok din mezhep ırkçılık yok sakin sukut hayat yaşıyorlar bizde son 2 yıldır konuşulanlar ne isaya yarar ne musaya boş laflar erken seçim istiyorsan istifa et hadi samimiyetine inansın millet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri