Dışişleri Bakanlığı: Ermenistan ile uzlaşı sağlandı

Dışişleri Bakanlığı: Türkiye-Ermenistan normalleşme süreci üçüncü görüşmeleri Viyana'da yapıldı. Ermenistan ile normalleşme görüşmesinde süreci ön koşulsuz sürdürme uzlaşısı tekrarlandı.

Dışişleri Bakanlığı: Ermenistan ile uzlaşı sağlandı
Dışişleri Bakanlığı: Ermenistan ile uzlaşı sağlandı
GİRİŞ 03.05.2022 16:12 GÜNCELLEME 03.05.2022 17:17
Bu Habere 132 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığından Ermenistan ile normalleşme sürecinin üçüncü görüşmesine dair açıklama:

Türkiye ve Ermenistan Normalleşme Süreci Özel Temsilcileri Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan üçüncü görüşmelerini bugün (3 Mayıs) Viyana'da gerçekleştirmişlerdir.

Özel Temsilciler, iki ülke arasında bu süreç yoluyla tam normalleşmenin sağlanmasına yönelik daha önce ilan edilen hedefi teyit etmişlerdir. Bu kapsamda, somut görüşleri hakkında samimi ve yapıcı görüş alışverişinde bulunmuşlar ve bu yönde somut ilerleme için atılabilecek olası adımları ele almışlardır.

Özel Temsilciler, süreci önkoşulsuz olarak sürdürmeye yönelik uzlaşılarını tekrarlamışlardır.

YORUMLAR 132
  • Recepali 1 yıl önce Şikayet Et
    Karşındaki devletcikler bizim gibi düşünmüyor iyi niyetli değiller,Rusyanın fransanın,abd nin bir pohpohlamasıyla masaya tekme atıp yıkıyorlar. Bu ülkecikler osmanlı topragıydı ülke degiller.farzetki ülke olarak kabul etsek bile yunanistan ermenistan suriye ve ırak gibi ülkeler yüzlerce yıldır bir eyalet olarak yönetildigi için devlet anlayışı,hoş görülüğü,siyaset anlayışı,50 yüzyıllık ülke planları yok adeta bugün varız yarın yokuz,çevre ülkelerden çirkeflikle ne koparırsak o kâr havası var. Sen bunları muhatap alıp ticaret yapmaya çalışıyorsun ama bir anda devletçilige yakışmayan bir şekilde karabağı işgal edip katliama başlıyor. Şimdi bu zorbalıkta olan bir ülkecikten ne beklenir
    Cevapla
  • israyil.tevhid.ehli 1 yıl önce Şikayet Et
    Her ne kadar ki ermeniler "Büyük Ermenistan" saçma sapan hayalleri ile yaşıyorlar, onların kökü kesilmeli yer yüzündün silinmeli bir parazit topluluktur.Bu arada Azerbaycandan kardeş Türkiyeye selam olsun.Bende 2 ci Karadağ savaşının qazisiyim
    Cevapla
  • Doğru söyler. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar asker bu kadar azeri askeri öldü bu kadar ermeni asker öldü sivil öldü niye öldü o zaman.
    Cevapla
  • Nurettin harmancı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kafa var sende senin mantıkla biz osmanlıydık herkezle savaştık kimseyle konuşmuyalımmı
    Cevapla
  • FİKİR TEVFİK 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir millet kıyamete jadar düşman mı kalacak?Ticaret başka dostluk başja Ticaret yahudiyle yapılmaz dite sart mı var?
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Küresel ekonomik çıkarları için husumetleri sonlandırmalı , toplumların refahı için işbirliği geliştirmeliyiz . Zengezur da serbest ticaret bölgesi anlaşması imzalanıp , Uzak Doğu , Ortadoğu ve Avrupa arasında yüksek hacimli bir lojistik ticaret ve Hazar bölgesi enerji boru hatları inşası gerçekleştirilebilir . Türkistan , Azerbaycan , Zengezur , Nahçıvan , Türkiye arasındaki tüm ticari hatlar kesintisiz bir şekilde işletilmelidir .
    Cevapla
  • Kayserili 1 yıl önce Şikayet Et
    Karşındaki devletler senin gibi düşünmüyor iyi niyetli değiller. rusyanın fransanın bir pohpohlamasıyla masaya tekme atıp yıkıyorlar. Karşımızdaki ülkecikler osmanlı topragı olan yerler ülke degiller.farzetki ülke olarak kabul etsek bile yunanistan ermenistan suriye ve ırak gibi ülkeler yüzlerce yıldır bir eyalet olarak yönetildigi için devlet anlayışı,hoş görülüğü,siyaset anlayışı,50 yüzyıllık ülke planları yok adeta bugün varız yarın yokuz o yüzdende çevre ülkelerden çirkeflikle ne koparırsak o kâr havası var. Sen bunları muhatap alıp ticaret yapmaya çalışıyorsun ama bir anda devletçilige yakışmayan bir tutumla karabağı işgal edip katliama başlıyor,buna ne dersin
    Cevapla
  • Kenan Tandoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu görüşmeler Türkiye ve Ermenistan'da veya parlamento'larında ermeni soykırım kararı almamış ülkelerde yapılması daha doğru olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu