İstifa sonrası DEVA Partisi'nde değişim

DEVA Partisi, Yasemin Bilgel'in istifası sonrası boşalan Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Koordinatörü görevine Emekli Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç'i getirdi.

İstifa sonrası DEVA Partisi'nde değişim
İstifa sonrası DEVA Partisi'nde değişim
GİRİŞ 16.05.2022 16:37 GÜNCELLEME 16.05.2022 16:37
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Emekli Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç, DEVA Partisi Genel Başkanlık Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Koordinatörü olarak görevlendirildi. Daha önce Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Koordinatörlüğünü yürüten Yasemin Bilgel, geçtiğimiz hafta partisinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurmuştu. Bilgiç, Mart 2020'den 27 Temmuz 2021’de siyaseti bıraktığını Twitter’dan duyurana kadar bu görevi yütüyordu.

Abdurrahman Bilgiç kimdir?
Adıyaman'da 1963 yılında doğdu. 1981 yılında Kadıköy Anadolu Lisesinden sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1985 yılında mezun oldu. 1986 yılında Dışişleri Bakanlığı'nda çalışmaya başladı. 2003-2005 yıllarında Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, 2005-2007 yılları arasında Münih Başkonsolosluğu yaptı. Nisan 2011'de Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliğine getirildi ve bu görevini 30 Eylül 2011 tarihine kadar sürdürdü. Ardından MİT Müsteşar Yardımcısı olarak 2014 yılına kadar görev yaptı. 8 Temmuz 2014 - 27 Eylül 2018 tarihleri arasında Birleşik Krallık Büyükelçiliği görevinde bulundu. Bilgiç, 2018 yılında emekli oldu. İngilizce bilen Abdurrahman Bilgiç, evli ve iki çocuk babasıdır.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tam adamını bulmuş bebecan, acaba daha önce nasıl tanıştınız onu açıklayınız. Bebecan efendi, acaba hdpkk pkk dhkpc iyipkk chpkk sdpkk yandaşların ne durumda, onlarında senden farklı yok.
    Cevapla
  • Abdülbaki Yeşil 1 yıl önce Şikayet Et
    Fetö artıkları bi nane olmayacağını anlıyan çekiliyor. Sebataycı Mason bunlar.
    Cevapla
  • DEVA 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırdır ne seçim geçirdiniz, ne zorluklar yaşadınız da daha şimdiden dökülmeye başladınız. Kendinize bile DEVA olamadınız millete mi DEVA olacaksınız.
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Vaybe Eski Büyük Elci Ha????
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
KDV hilesiyle büyük soygun