Erdoğan'dan çok net operasyon mesajı: Teröristleri gömmeye devam edeceğiz!

Terörle mücadelede kararlılık mesajını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnlerine girip teröristleri gömmeye devam edeceğiz" dedi. Erdoğan'ın konuşmasında 77 yıl önceki acı olayı hatırlatması da dikkati çekti.

GİRİŞ 02.06.2022 15:16 GÜNCELLEME 02.06.2022 16:45
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış
  • Mehmetçik Suriye'de yeni operasyon için teyakkuzda. 
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnlerine girip teröristleri gömmeye devam edeceğiz" dedi. 
  • Erdoğan, Boraltan Köprüsü Katliamı'nı hatırlattı. 77 yıl önce yaşanan acı olayın detayları haberimizde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi, yapılması beklenen yeni operasyonla ilgili konuştu. 

Bu ülkenin başbakanının düzmece mahkeme kararları ile idamına alkış tutanların hukukun lafını etmeye bile haklarının olmadığını belirten Erdoğan, "Gençler, Adnan Menderes'ten, Fatin Rüştü Zorlu'dan, Hasan Polatkan'dan bahsediyorum. Bu insanlar, devleti yöneten büyüklerimizdi ama bunlar, maalesef işte o malum zihniyet tarafından idam edildiler. Şimdi özgürlük narası atanlar, geçmişte insanlarımızın en temel haklarının bile ellerinden alınmasına ses çıkartmamışlar hatta teşvik etmişlerdir." diye konuştu.

BORALTAN KÖPRÜSÜ'NÜ HATIRLATAN ERDOĞAN: TERÖRİSTLERİ GÖMMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Gençlere, Boraltan Köprüsü hadisesini bilip bilmediklerini soran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Meşhur Boraltan Köprüsü'nde askerlerimiz, ne yazık ki düşmanın eline bırakılmış ve o askerlerimiz, o dönemin yönetimine aynen dönerek şu ifadeyi söylemişlerdir, demişlerdir ki: 'Bizi düşmana teslim etmeyin. Bizi siz öldürün ama düşmana teslim etmeyin.' Maalesef düşmana teslim ettiler. İşte o zaman ki bizim Mehmetlerimiz, düşman tarafından şehit edildiler. Bu ülke bunları yaşadı. Biz, bunların bir daha yaşanmasını asla istemiyoruz. Bu ülkede bir daha Boraltan Köprüleri olsun istemiyoruz ve biz diyoruz ki nasıl şimdi Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Besler Deresi'nde teröristlerin inlerine girip onları gömüyorsak gömmeye de devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlerin bulunduğunu ama şehitlerin 10-15-20 katı öldürülen teröristlerin olduğuna işaret ederek, "Çünkü biz, şehitlerimiz noktasında 'Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda/ Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda/ Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.' diyerek bu mücadeleyi veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Münbiç ve Tel Rıfat ilçeleri 6 yıldır YPG/PKK işgalindeMünbiç ve Tel Rıfat ilçeleri 6 yıldır YPG/PKK işgalinde

ERDOĞAN'IN OPERASYON SİNYALİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "(Suriye) 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma kararımızın yeni bir safhasına geçiyoruz. Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

 

Başkan Erdoğan'ın operasyon mesajı sonrası PKK kazdığı mevzilerden kaçıyorBaşkan Erdoğan'ın operasyon mesajı sonrası PKK kazdığı mevzilerden kaçıyor

Ali Babacan'dan operasyon mesajı: Zamanlamasından rahatsız oldu!Ali Babacan'dan operasyon mesajı: Zamanlamasından rahatsız oldu!

ERDOĞAN'IN HATIRLATTIĞI BORALTAN KÖPRÜSÜ KATLİAMI

1944 yılında Orta Asya, Sovyet Rusya'sı tarafından işgal edilmişti. Sovyet rejimi kendisine karşı tehlike olarak  gördüğü her şeyi yok etmeye kararlıydı. Özellikle Müslümanların yaşadığı ülkelerde taş üstünde taş bırakmayan Sovyet rejimi Azerbaycan'daki Müslümanları da hedef almıştı. Sovyet rejiminin katliamlarından kaçarak kendilerine "anayurt" olarak gördükleri Türkiye'ye sığınmak isteyen 146  Azerbaycan aydını tarihe geçen bir olayın aktörleri oluyor. Azerbaycan'daki Sovyet birliklerinden kaçmayı başaran aydınlar, Iğdır'daki sınır kapısına yakın yerdeki Aras Nehri üzerindeki Boraltan Köprüsü'nü geçerek Türk sınır karakoluna sığınıyor. Türkiye'de "Milli Şef" döneminin yaşandığı yıllara denk gelen olayda, 146 Azerbaycanlı'nın Türkiye'ye sığındığını duyan Sovyetler hükümeti, bu kişilerin derhal SSCB'ye iadesini istiyor. Ankara da Azeri aydınları hemen iade ediyor. İade edilen aydınlar Boraltan Köprüsü'nde anında kurşuna diziliyor. 

Boraltan Köprüsü olayı nedir? Boraltan Köprüsü nerede? TÜM DETAYLARIYLA: Boraltan Köprüsü olayı nedir? Boraltan Köprüsü nerede?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 yıl önce yaptığı bir konuşmada Boraltan Köprüsü'nde yaşananları şöyle anlatmıştı: 

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 55
  • Cemal Serbest 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp zihniyeti demek Boraltan demek.chp demek İstiklâl Mahkemeleri demek chp zihniyeti demek 12Adalar demek.chp zihniyeti demek pkk nın Siyasi ayağı hdp nin Meclise girmesi için her evden bir oy demek hdp nin destekçisi demek chp demek katil esadı ziyaret etmek demek say say bitmez chp zihniyetini anlatmak. Dersimide bombalayan chp zihniyetidir.
    Cevapla
  • deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeden sonra irakida temizleyelim iranada unutmayalim yuksek duvarlar orulsun kapatin sinirlari
    Cevapla
  • deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Koku kazilasiya kadar devam etsin alinan bolgeleri butun suruyeliler gonderilsin gerekirse rejimin kontrolune gecsin yoksa bir bomba patlasa hepsi yine sinira dolarlar simdi enazindan rejim kontrol etsin sinirlari
    Cevapla
  • Yavuz Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah chp ye fırsat vermesin her türlü ihaneti yapar
    Cevapla
  • Erbaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Görünen köy kılavuz istemez. 15 temmuz da darbe yapsalardı Erdoğan ıda Menderes gibi asarlardı. Ama Erdoğan daha merhametli davranıyor CHP lilere.Bu ülkenin kaymağını yıyen. Askerliği bedelli yapıp boğazda oturan Müslüman düşmanı bunlar değil mi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tekirdağ'da skandal görüntü! Belediye aracıyla dereye atık
İsrail kendi askerlerini öldürüyor! Filo komutanından dikkat çeken sözler