Rusya'dan Türkiye'nin olası operasyonuna ilişkin Esed mesajı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik bir askeri operasyondan kaçınacağını umduklarını söyledi. Zaharova; yapılacak operasyon için "Esed rejiminin rızası alınmalı" mesajı verdi.

GİRİŞ 03.06.2022 08:46 GÜNCELLEME 03.06.2022 10:48
Bu Habere 226 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde mevzilenen terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik bir operasyona hazırlanmasına, Moskova'dan yeni bir yorum daha geldi.

"ANKARA'NIN ENDİŞELERİNİ ANLIYORUZ AMA!"

Olası harekata ilişkin açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, "Ankara'nın Suriye'de zaten sıkıntılı olan durumun tehlikeli bir şekilde kötüleşmesine yol açabilecek eylemlerden kaçınacağını umuyoruz. Aynı zamanda, Suriye'nin sınır bölgelerinden kaynaklanan Türkiye'nin ulusal güvenliğe yönelik tehditlerle bağlantılı olarak Ankara'nın endişelerini anlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Maria Zaharova

"ESED'İN RIZASI ALINMALI" MESAJI

Zaharova, "Suriye Arap Cumhuriyeti'nin meşru hükümetinin rızası olmadan atılacak böylesi bir adım, Suriye'nin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün doğrudan ihlali anlamına gelir ve bu ülkede gerilimi daha da tırmandırır" dedi.

LAVROV: TÜRKİYE BÖLGEDE YAŞANANLARA KAYITSIZ KALAMAZ

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise; Türkiye'nin Suriye'de olup bitenlere kayıtsız kalamayacağını belirterek, "Bu sorunların Suriye'nin bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde çözülmesini istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye yeni harekata hazırlanıyor! Rusya'dan destek mesajıTürkiye yeni harekata hazırlanıyor! Rusya'dan destek mesajı

İLK HEDEF TEL RIFAT VE MÜNBİÇ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; dün AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada operasyon mesajını yineleyerek, hedefin Tel Rıfat ve Münbiç olduğunu söylemişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 226
  • kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    hala neyi beklediğimizi bilmiyoruzzzzz
    Cevapla
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    Sözde Bir operasyon yapacaz. aylar önceden haber verdik sağır sultan duydu . Ama ne hikmetse operasyon felan yok. Acaba Blofmu yaptık .
    Cevapla
  • ppm 1 yıl önce Şikayet Et
    Bebek katilinin rızasını almak mı önemli yoksa Allah-U-Teala'nın buyruğunu yerine getirmek mi önemli bizim için?? Nerede zalimler varsa onları y o k edeceğiz evelallah !!!!!!!!!
    Cevapla
  • YADİGAR 1 yıl önce Şikayet Et
    Topraklarını ilk önce teröristlerden arındırsın Amerikaya diş geçirebilirse ondan sonra düşünelim.
    Cevapla
  • Benli Taci 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz zelenskinin rızasıylamı girdiniz donbasa.suriye osmanlı toprağıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı