Rusya'dan Türkiye'nin olası Suriye operasyonuna dair açıklama: Pek akıllıca olmaz

Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentyev; Türkiye'nin Suriye'ye düzenleyeceği bir operasyonun gerginliği tırmandırarak koşulları daha da istikrarsızlaştıracağını söyleyerek, "Bu durum pek akıllıca olmaz" dedi.

Rusya'dan Türkiye'nin olası Suriye operasyonuna dair açıklama: Pek akıllıca olmaz
Rusya'dan Türkiye'nin olası Suriye operasyonuna dair açıklama: Pek akıllıca olmaz
GİRİŞ 15.06.2022 07:53 GÜNCELLEME 16.06.2022 07:51
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentyev; Türkiye'nin Suriye'ye olası bir operasyonu hakkında konuştu.

Rus devlet ajansı TASS'ta yer alan habere göre Lavrentyev; düzenlenecek bir operasyonun gerginliği tırmandırarak koşulları daha da istikrarsızlaştıracağını söyledi.

Ankara'nın askeri harekatının pek akıllıca bir şeçenek olmadığını kaydeden Rus temsilci; Moskova yönetiminin Cenevre'yi artık, Suriye'deki krizin çözümü konusunda, taraflar arasındaki görüşmeler için uygun bir yer olarak görmediğini belirtti.

Türkiye yeni harekata hazırlanıyor! Rusya'dan destek mesajıTürkiye yeni harekata hazırlanıyor! Rusya'dan destek mesajı

Rusya'dan Türkiye'nin olası operasyonuna ilişkin Esed mesajıRusya'dan Türkiye'nin olası operasyonuna ilişkin Esed mesajı

Rusya'dan Türkiye'nin olası Suriye operasyonuna dair açıklamaRusya'dan Türkiye'nin olası Suriye operasyonuna dair açıklama

KREMLİN: HAREKAT BÖLGEYE İSTİKRAR VE GÜVEN GETİRMEYECEK

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise; Türkiye'nin Suriye'ye yönelik herhangi bir askeri harekatının bölgeye istikrar ve güvenliğine katkı getirmeyeceğini söyleyerek, "Türkiye'nin Suriye'deki olası askeri operasyonunun, Suriye'ye istikrar ve güven getireceğinie inanmıyorum" dedi.

RUSYA'DAN HAREKATA DAİR FARKLI MESAJLAR GELİYOR

Türkiye'nin, terör örgütü PKK/YPG varlığına karşı Tel Rıfat ve Münbiç'te gerçekleştirmek istediği yeni harekata dair, Rusya'dan farklı açıklamalar geliyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov; Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova'nın aksine TSK'nın olası operasyonuna dair daha ılımlı mesajlar verdi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 125
  • vay be arkadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    siz ukraynaya neden girdiniz yavrum bizde suriyeye girer alırız ırakı da alırız.
    Cevapla
  • kafirin degilmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd ne kadar ....siz bir ulkeyse rusyada bir o kadar ...siz bir ulke oldugunun ispati neden kafir kafirin dostudur asla muslumanin dostu degildir munafikta (gizli kafir) kafirin dostudur muslumanin degil
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD İLE RUSYA ARASINDAKİ GÖRÜŞMELERRDE ŞAYETTTTT : "Sen büyük Kürdistan'ı kur, Ben de büyük Ermenistan'ı kurayımm" şeklinde bi anlaşmaya doğru gitme riskine göre bir B planımız mutlaka olmalı..!!???
    Cevapla
  • cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    abd ve rusya sozunde durmayan ıkı garip ulke
    Cevapla
  • deli istanbullu 1 yıl önce Şikayet Et
    rusların ukraynaya girmesigibimi akıllıca olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!