CHP'den yeni aday açıklaması: Tek bir isim var...

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, cumhurbaşkanı adayı konusunda açıklama yaptı.

GİRİŞ 16.06.2022 22:42 GÜNCELLEME 17.06.2022 09:55
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Muğla’nın Bodrum ilçesinde partililerle bir araya gelen CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, cumhurbaşkanı adayı konusunda, “6’lı masayı oluşturan, adalet yürüyüşü yapan, bütün farklı siyasi partileri bir araya getiren, demokrasi için her türlü bedeli ödemiş bir genel başkanımız var, aday aramaya gerek yok. Bu ülkeyi güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme getirecek tek bir isim var, o da Kemal Kılıçdaroğlu" dedi.



Toplantıda gündeme ilişkin açıklamalar yapan Seyit Torun, “3 gündür Muğla’dayız. Hem belediyelerimizi ziyaret ediyoruz, hem vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Örgütümüzü ziyaret ediyoruz” dedi. Torun, “Bu bizim bu ülkeye olan sorumluluğumuz, borcumuz. Eğer bu ülkeyi kuranlar bu mücadeleyi vermişse şimdi de kurtarıcı olarak Kuva-yi Milliye ruhuyla bizim mücadele etmemiz lazım. Eğer bu sorumluluğu yerine getiremezsek bedelini hep beraber öderiz. Ben kendi payıma düşeni alırım, sizler de kendi payınıza düşeni alırsınız. Hep beraber kapı kapı dolaşıp çözüm yollarını anlatmak zorundayız. Çözüm var, bu ülkenin kaynakları bu ülkenin sorunlarını çözmeye yeter. Yeter ki o kaynakları doğru yerde kullanalım” diye konuştu.

ADAY AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı adayı konusunda da açıklamalar yapan Seyit Torun, “Biz adayımızı 6’lı masanın iradesiyle günü gelince açıklarız. Zamanı ve yeri gelince adayımız açıklanır. Adayımız nasıl olacak; bizim adayımız belli. Hep birlikte mücadele verdiğimiz bir süreç var. 6’lı masayı oluşturan, adalet yürüyüşü yapan, bütün farklı siyasi partileri bir araya getiren, demokrasi için her türlü bedeli ödemiş bir genel başkanımız var, aday aramaya gerek yok. Bu ülkeyi güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme getirecek tek bir isim var, o da Kemal Kılıçdaroğlu. Elbette 6’lı masa bunun kararını verecek. Başkalarının bizi çekmek istediği yere girmeyelim” dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • cumhur 1 yıl önce Şikayet Et
    Haşim Kılıç ı getirecekler bence.
    Cevapla
  • Doğu-Batı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya biri bana bu "güçlendirilmiş parlamenter sistemi" ni anlatsın. Maden bu sistem vardı da koalisyonların ülkemizi yiyip bitirdiği zamanlar neden uygulamaya konulmadı. Bunlarınki sadece safsata.
    Cevapla
  • Yüksel ERZİNCAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Bay kemal kendini yönetecek beceriden aciz iken ; Ülkeyi yönetsin diyenlerin zekasından ,ferasetinden endişeliyim...
    Cevapla
  • 354261 1 yıl önce Şikayet Et
    adam doru soyluyor bu ulkeyi batiracak tek isim o
    Cevapla
  • kalender 1 yıl önce Şikayet Et
    boş teneke
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'