Ankara'daki kritik görüşme sona erdi! Teröristlerin iadesi istendi

Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasındaki Üçlü Muhtıra çerçevesinde kurulan Daimi Ortak Mekanizma toplantıları devam ediyor.

Ankara'daki kritik görüşme sona erdi! Teröristlerin iadesi istendi
Ankara'daki kritik görüşme sona erdi! Teröristlerin iadesi istendi
GİRİŞ 05.10.2022 17:34 GÜNCELLEME 05.10.2022 17:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerine onay vermek için öne sürdüğü terörle mücadeleyle ilgili şartların yerine getirilip getirilmediğini denetlemek için kurulması kararlaştırılan Daimi Ortak Mekanizma'nın toplantıları devam ediyor. 

TOPLANTI 7 SAAT SÜRDÜ
Mekanızmanın toplantıları kapsamında, Türkiye Adalet Bakanlığı ile İsveç Adalet Bakanlığı heyetleri Ankara’da biraraya geldi. Adalet Bakanlığı heyetine Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Kasım Çiçek'in başkanlık ettiği toplantı tam 7 saat sürdü.

TERÖRİSTLERİN İADESİ İSTENDİ
Toplantıda Adalet Bakanlığı İsveç’ten iadesini talep edilen PKK ve FETÖ terör örgütü mensuplarına ilişkin iade dosyalarını gündeme getirerek, terör örgütü mensuplarının Türkiye’ye iade edilmesini talep etti. 

İADESİ İSTENENLERİN ARASINDA KRİTİK İSİMLER
Türkiye’nin İsveç’ten derdest iade talepleri arasında FETÖ terör örgütü üyesi olması iddiasıyla iadesi istenen Harun Tokak, Yılmaz Aytan, Murat Çetiner, Alperen Melikhan Doğan, Bülent Keneş, Orhen Er ve Harun Ayvaz bulunuyor.  Türkiye, iade talepleri daha önce rededilen PKK terör örgütü mensubu olduğu isimler hakkındaki taleplerini de yeniden gündeme getirdi.

İSVEÇ SİLAH AMBARGOSUNU KALDIRMIŞTI
Öte yandan İsveç, geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye fiili silah ambargosunu kaldırdığını açıklamıştı. İsveç Stratejik Ürünler Müfettişliği (ISP) tarafından yapılan açıklamada, 2019'dan bu yana yürürlükte olan yasağın tersine çevrildiği ve Türkiye'ye askeri teçhizat ihracatı için izin verileceği duyurulmuştu.

"TERÖRE DESTEK VERDİKLERİ SÜRECE EVET DEMEYECEĞİZ"
İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, 16 Mayıs'ta NATO üyeliğine başvuru konusunda resmi karar aldıklarını açıklamış, bu kararı ülkenin güvenliğini ve çıkarlarını korumak için ana muhalefet partisiyle aldıkları ortak bir karar olduğunu söylemişti. Söz konusu kararın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO'ya üyelik başvurusu yapmaya karar veren İsveç ve Finlandiya'nın üyeliklerine teröre destek verdikleri sürece "evet" demeyeceklerini açıklamıştı.

KAYNAK: İHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Uğur 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani bu adamlar Türkiye’yi AB’ne almamak için bin türlü bahane uyduruyorlar ya, bence bahane uydurma sırası bizde. Biz de sizi bu birliğe almayacağız arkadaş uğraşın durun bakalım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...