CHP'li milletvekilleri hakkında hazırlanan fezleke Bakanlığa gönderildi

CHP'li Seyit Torun, Ali Mahir Başarır ve Turan Akdoğan hakkında Yalova'da mahkemeye hakaret suçlamasıyla hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

GİRİŞ 10.11.2022 14:47 GÜNCELLEME 10.11.2022 17:31
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: CHP’li vekiller eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve yardımcısı Halit Güleç’in Yalova 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'zimmet', 'resmi belgede sahtecilik', 'icbar suretiyle irtikap', 'kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçlarından yargılandığı davanın 27 Ekim'de görülen duruşmasına katılmış ve mahkeme heyetine tepki göstermişti.

Gerginlik nedeniyle duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, duruşmayı izleyicilere kapatmıştı. Yaşananlar sonrası Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Seyit Torun ve Turan Aydoğan hakkında mahkeme heyetine hakarette bulunulduğu ve tehdit edildiği gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Başsavcılık, CHP Mersin Milletvekilli Başarır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun ve İstanbul Milletvekili Aydoğan hakkında 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs', 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçlarıyla yürüttüğü soruşturmada yetkisizlik kararı vererek, dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Soruşturmayı tamamlayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Başarır, Torun ve Aydoğan hakkında, 'duruşma hakimlerine alenen hakaret' ve 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçlarından düzenlenen fezlekeleri, TBMM’ye sunulmak üzere, Adalet Bakanlığı’na gönderdi. 

MECLİS BAŞKANI ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşmasındaki görüntülerin çok üzüntü verici olduğunu belirterek CHP'li üç milletvekilinin dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmalarına ilişkin "Meclis Başkanlığının özel bir yetkisi yok. Meclis Başkanlığı gelen bütün fezlekeleri sadece yasama sorumsuzluğu bakımından inceleyerek ilgili komisyona sevk ediyor." dedi.

Şentop, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Ordu Milletvekili Seyit Torun ve İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan hakkında Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada "duruşma hakimlerine alenen hakaret" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" iddialarından ayrı ayrı fezleke düzenlediğini belirterek bu milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin sorusunu yanıtladı. Şentop, şu ifadeleri kullandı:

"Ben de o görüntülerini izlemiştim. Çok üzüntü verici görüntüler. Mahkeme salonlarında zaman zaman tartışmalar olabiliyor ama duruşma esnasında hakime karşı rencide edici, yüksek sesle ve hakaretamiz ifadelerle saldırmak sadece milletvekillerimiz için değil sıradan vatandaşlarımız için de uygun değil. Geriye dönük olarak araştırdım, benzer bir olay yok. Bu, vahim bir olay.

Diğer süreçlerde ise Meclis Başkanlığının özel bir yetkisi yok. Meclis Başkanlığı gelen bütün fezlekeleri sadece yasama sorumsuzluğu bakımında inceleyerek ilgili komisyona sevk ediyor. Komisyonun işidir, görevidir ama özellikle kamu düzeninin bozulması yönünde güvenlik güçleriyle ilgili eylemlerde; aynı şekilde yargılama görevinin devamı konusunda özel hassasiyetler olduğunu belirtmek isterim. Bu konu Karma Komisyonun yetkisindedir."

KAYNAK: DHA, AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 58
  • TS61 1 yıl önce Şikayet Et
    Kripto ecnebilere milletin vergilerinden maaş ödemeyi bırakın; çukurların vekilliğini düşürün.
    Cevapla
  • Cumhur 1 yıl önce Şikayet Et
    Düşürün bu Devlet düşmanı militanların vekilliğini. Yeter artık chp li olmak ayrıcalık olmaktan çıksın. Onlara suç işlemek neden serbest
    Cevapla
  • Eyüp 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ne biçim insan ya, inanılır gibi değil.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah bunlara fırsat vermesin... Ellerine imkan geçse bu mahkeme basanlar iliğinizi çekerler..
    Cevapla
  • Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani Sezgin Tanrıkulu PKK lı sezgin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?