İYİ Parti'den bomba Kılıçdaroğlu itirafı: Erdoğan'a karşı kazanamaz!

İYİ Parti ve CHP arasındaki Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda restleşmeler artmaya başladı. Akşener'in 'Kazanacak aday' çıkışının ardından partiden Kılıçdaroğlu'nun adaylığına yeni bir itiraz sesi yükseldi.

GİRİŞ 11.11.2022 18:44 GÜNCELLEME 11.11.2022 18:45
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için vakit daralırken 6'lı masada adaylık konusunda uzlaşı sağlanabilmiş değil. İsmi geçen isimlerin başında yer alan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na İYİ Parti sıcak bakmazken yapılan son açıklamada "Kamuoyu yoklamalarında Erdoğan'ın gerisinde. Bu yüzden kazanması zor." denildi.

"AKŞENER ADAY OLSUN DİYE BASTIRIYORUZ"

Gelişmeler dikkatle takip edilirken geçtiğimiz günlerde İYİ Partili il başkanlarının 14 Kasım'da liderleri Meral Akşener'i cumhurbaşkanlığına aday olarak gösterecekleri ileri sürüldü. Son olarak adaylık konusunda İYİ Parti İl Başkanı Şefik Çirkin de önemli bir çıkışta bulundu. İsmail Saymaz'a konuşan Çirkin, "Akşener aday olsun diye bastırıyoruz. İYİ Parti olarak, adayımızın olması gerekir. Adaysız seçime giremeyiz" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN KAZANAMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

"CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu niye istemiyorsunuz?" sorusuna ise Çirkin şu sözlerle yanıt verdi: "Kılıçdaroğlu'na saygımız var. Dürüst bir devlet adamı. Ama kamuoyu yoklamalarında Erdoğan'dan geride. Kılıçdaroğlu'nun kişiliği, mezhebi ve siyasi görüşüyle İYİ Parti'nin sorunu yok, olamaz. Kazanamayacağını düşünüyoruz. Bir siyasi hareket kazanmak için seçime girer. Kendisini riske atmaz"

Cüneyt Özdemir'den 6'lı masa eleştirisi: 'Proje yok' Erdoğan'ı nasıl yeneceksiniz?Cüneyt Özdemir'den 6'lı masa eleştirisi: 'Proje yok' Erdoğan'ı nasıl yeneceksiniz?

AÇIKLAMALARIYLA ADAYLIĞA YEŞİL IŞIK YAKIYOR

Her fırsatta adaylık sinyali veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise geçtiğimiz haftalarda "Çıktığım bu yolda benimle misiniz? Ya benimle olun ya yolumdan çekilin" diyerek partililerine seslenmişti. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması kulislerde adaylık ilanı olarak yorumlanmıştı. CHP lideri bir başka konuşmasında ise "Altılı masa ismim üzerinde uzlaşırsa hazırım. Devletin nasıl yönetilmesi gerektiği belli" ifadelerini kullanmıştı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 92
  • hüseyin yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kapasite nede vizyon var bunlarda bakkal dükkanı yönetemeyecek insancıklar ülke yönetimine aday olmaya çalışıyor herkes iki yüzlülüğünüzü gördü zaten utanıp sıkılmayın bir hdp liyi aday gösterin tam olsun hilal ile haçın tarafları belli olsun
    Cevapla
  • Emekli ve Öfkeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatan millet așkına değil emekli maașımı eski hali olan asgari üçretten %33 fazlaya geri getirene kim olursa OY onun.
    Cevapla
  • HÖD HÖD 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD Bu işi bu hale getirdi, koskoca ülkeyi 86 Milyonluk TÜRKİYE CUMHURİYETİ'ni yarış pistine çevirip ABD Başkanı eliyle atların yarıştırıldığı hatta ben aha da bu ata oynuyorum demesi çok vahim ve tarihi bir hatadır. Şahsen ben velev ki CHP li bile olsam bu tutumu içime sindiremem bu benim hür irademin hiçe sayılmasıdır. Bu not edildi unutulmayacak. Hemde sen bunu Osmanlı İmparatorluğu gibi geçmişi olan zamanında Dünyaya hükmetmiş bir ülkeye yapıyorsun. Bizim liderlerimizi yarıştırmak senin ne haddine ben hadiseye bu gözle bakarım. Adamın biri kendini ABD nin uşağı sanıyormuş o benim konum değil ilk seçimde gerekeni ben yaparım vatandaş olarak ABD değil...
    Cevapla
  • Avatar 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu'dan başka herkesin gördüğünü Kemal bey göremiyor,bunu bile göremeyen adama gelde devleti teslim et.
    Cevapla
  • Armina 1 yıl önce Şikayet Et
    Kk aday olmaktan korkuyor cunki secilemeyince vatandaş olacak doğru godese,aksener de aynısı. Tek korkuları secilemeyecek olmaları. İnşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü