CHP'li Öztrak'tan Akşener ve İmamoğlu'na yanıt: Siyaset mühendisliği senaryoları

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Ekrem İmamoğlu'nun adaylık hayallerine, "Siyaset mühendisliği senaryoları" ifadeleriyle set çekerek, "Cumhurbaşkanı adayımız, altılı masadaki partilerin genel başkanlarının ortak kararı ile belirlenecektir" dedi.

CHP'li Öztrak'tan Akşener ve İmamoğlu'na yanıt: Siyaset mühendisliği senaryoları
CHP'li Öztrak'tan Akşener ve İmamoğlu'na yanıt: Siyaset mühendisliği senaryoları
GİRİŞ 16.12.2022 20:01 GÜNCELLEME 16.12.2022 20:08
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış

Beklenmeyen yerel mahkeme kararıyla bir anda "mağduruz" tiyatrosuna aktör olmaya çalışan Akşener-İmamoğlu cephesinin mutlulukları yüzlerine yansımıştı.

Buna rağmen rüzgarı arkasına alamayan ikili, altılı masada büyük bir adaylık kavgasının hedefine dönüştü. Muhaliflerde siyasi ikbal meselelerinden memleket meselelerine henüz sıra gelmedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Öztrak bir muhabirin, "Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Bu gelişmenin ardından İmamoğlu'nun adaylık ihtimalinin yükseldiği yorumları yapıldı. CHP Genel Merkezi bu görüşe katılıyor mu?" sorusunu yanıtladı.

"SİYASET MÜHENDİSLİĞİ SENARYOLARI"

CHP Sözcüsü, adaylık belirlenmesi konusundaki sürecin net olduğunu belirterek, "Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı nerelerde yazıldığı belli olmayan siyaset mühendisliği senaryoları ile hiçbir zaman belirlenmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama: Her şeyin zamanı varEkrem İmamoğlu'ndan açıklama: Her şeyin zamanı var

"ADAYI ALTILI MASA BELİRLEYECEK"

Adayın altılı masanın ortak kararı ile belirleneceğinin altını çizen Öztrak, "Kural ve usul bellidir. Cumhurbaşkanı adayımız, altılı masadaki partilerin genel başkanlarının ortak kararı ile belirlenecektir." sözlerini kaydetti.

KILIÇDAROĞLU, İMAMOĞLU'NUN İBB'DE KALMASINI İSTİYOR

İmamoğlu ile ilgili sık sık "İstanbul" vurgusu yapan ve 16 milyonun İmamoğlu'nun yanında olduğunu savunan Kılıçdaroğlu "Hiç kimse hiçbir güç Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul'a hizmet etmekten alıkoyamaz. Görevini onuruyla ve şerefiyle yapacaktır." diyerek İmamoğlu ve Meral Akşener'e mesaj vermişti.,

CHP'li Kocasakal'dan olay 'İmamoğlu' açıklaması: Pek hayra alamet değil, kaygılıyım!CHP'li Kocasakal'dan olay 'İmamoğlu' açıklaması: Pek hayra alamet değil, kaygılıyım!

AKŞENER'İN HIRSI YUVARLAK MASAYI YIKABİLİR

Altılı masadaki adaylık savaşında tarafını iyiden iyiye belli eden İYİ Parti lideri Meral Akşener ise Saraçhane'deki konuşmasında adeta Kılıçdaroğlu'na cevap niteliğinde ifadeler kullanmıştı. Akşener, Ekrem İmamoğlu için, "Artık 16 milyon İstanbullunun dışında 85 milyon Türkiye'nin de senin yanında olduğunu buradan, Saraçhane'den görüyoruz." diyerek ve Kılıçdaroğlu'na adaylık savaşları için göndermede bulunmuştu.

Rus isim Ermenilere böyle seslendi: İmamoğlu, Akşener ve Kılıçdaroğlu'nu destekleyin...Rus isim Ermenilere böyle seslendi: İmamoğlu, Akşener ve Kılıçdaroğlu'nu destekleyin...

MERAL AKŞENER, "RABBİ YESSİR" VE EKREM İMAMOĞLU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz aylarda da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu, Fatih Sultan Mehmet'e benzetmişti. Akşener daha sonra, ablasının İmamoğlu ile ilgili düşüncelerini, "Ablam bana 'Ekrem Kardeşimin yüzünde Rabbi Yessir gördüm' dedi." ifadeleriyle paylaşmıştı. 

Ersan Şen bile isyan etti! İmamoğlu'na şok sözlerErsan Şen bile isyan etti! İmamoğlu'na şok sözler

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 157
  • Kamil Surel 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne Eko ne Meral ne de Kılıç. En tecrübeli isim FAIK OZTRAKtir. Millet kavgalı insanlara oy vermez
    Cevapla
  • Birol 1 yıl önce Şikayet Et
    İktidarın ağırlığını taşıyacak yürekleri olsa tek tek çıkarlar. Korkak adamdan siyasetçi olmaz.
    Cevapla
  • Sabri 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonuçta meral eko yu aday yapar, altılı masa da kemali çıkarır, kim çok oy alırsa ikinci turda onu desteklerler, ama ne yaparsa yapsınlar reis ve Bahçeli'yi yıkamazlar, çapları yetmez bu millet bunlara devleti teslim etmez,
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    rum ermeni aski Bu askin sonu husran olur insallah munafiklar.
    Cevapla
  • Unutma! 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu chp ne biçim parti ya tam bir aptal durumunda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig devi büyük oynuyor! Di Maria ve Hermoso
Fırtına'ya derbide Samsunspor çelmesi!