CHP kaynakları: Taban İmamoğlu-Akşener fotoğrafından rahatsız, kendini dayatmaya çalışıyor

İBB Başkanı İmamoğlu'nun Saraçhane'de Akşener'le verdiği görüntü CHP tabanında rahatsızlığa neden oldu. CHP kaynakları, İmamoğlu'nun kendini aday olarak dayatmaya çalıştığını ama hiçbir zaman denklemde olmadığını söyledi.

GİRİŞ 23.12.2022 12:22 GÜNCELLEME 23.12.2022 12:35
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle ceza alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le adeta miting yaptı. İki ismin adımı, adaylık yolunda Kılıçdaroğlu'na darbe olarak yorumlandı. 

Almanya ziyaretini iptal ederek Türkiye'ye dönen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı'na, "İstanbul'un belediye başkanısın, görevinin başında ol" mesajı verdi. 

Kılıçdaroğlu, Akşener'e de "Partimizin iç işlerine karışma" uyarısında bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun adımlarından sonra İmamoğlu, CHP'nin TBMM'deki grup toplantısına katılmak için Ankara'ya gitti. Kılıçdaroğlu konuşmasında "İmamoğlu'yla baba-oğul gibi olduklarını" söyledi ama İBB Başkanı'nı kürsüye davet etmedi. 

İmamoğlu, toplantıdan hemen sonra Sözcü ve Cumhuriyet gazetelerini ziyaret etti. "Oyuna girebilecek oyuncu olduğunu" söyledi. 

"CHP TABANI İMAMOĞLU-AKŞENER FOTOĞRAFINDAN RAHATSIZ"

Ancak tüm bu gelişmeler, CHP tabanında rahatsızlığa yol açtı. 

Akşam gazetesinden Melik Yiğitel'e konuşan CHP kaynakları, "İmamoğlu'nun Akşener'le otobüs üzerinde görüntü vermesinin parti tabanında büyük tepki gördüğünü" vurguladı. CHP'li isimler, "Taban 'Kılıçdaroğlu'na tezgah kuruldu' diye algıladı bunu. Bu durum kamuoyu araştırmalarına da yansıdı. Saraçhane'den de umduğunu bulamayan İmamoğlu, CHP tabanına mesaj vermek için Cumhuriyet ve Sözcü'yü ziyaret etti" ifadelerini kullandı. 

"İMAMOĞLU KENDİNİ DAYATMAYA ÇALIŞIYOR, HİÇBİR ZAMAN DENKLEMDE DEĞİLDİ"

Altılı masanın adaylığına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan CHP kaynakları, "Altılı masa adayını açıklayana kadar kendini dayatmaya çalışıyor. Aslında hiçbir zaman denklemde değildi. 'Teknik direktör beni oyuna alsın' derken bile aslında oyunda olmadığını söylüyor" dedi.

İmamoğlu'ndan 'oyuna girme ihtimali' açıklaması!İmamoğlu'ndan 'oyuna girme ihtimali' açıklaması!

Meral Akşener'den Kılıçdaroğlu'nun 'İç işlerimize karışma' sözüne yanıtMeral Akşener'den Kılıçdaroğlu'nun 'İç işlerimize karışma' sözüne yanıt

CHP'de 'buzları eritme' operasyonu: Dargınları bir araya getirdilerCHP'de "buzları eritme" operasyonu: Dargınları bir araya getirdiler

İmamoğlu'ndan Demirtaş'a: Diline, yüreğine sağlıkİmamoğlu'ndan Demirtaş'a: Diline, yüreğine sağlık

Ekrem İmamoğlu'nun taht oyununa tepki: Küfretmiş 'Mağdurum' diyor, etmeseydin o zamanEkrem İmamoğlu'nun taht oyununa tepki: Küfretmiş 'Mağdurum' diyor, etmeseydin o zaman

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 79
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bak oğlum orda otur ve babanı dinle sonrada alkışla. Aferin sana
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya ne kazanması ? İstanbul lu bu Ekrem bey efendi. İstanbul'u iflas batagna sürükledi
    Cevapla
  • Tosya 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu arkadaşın işigücü yokmu artık miras yemeyi bırak çalış arkadaşım oyveren arkadaşlar mutlumusunuz herşey güzel oldu mu?
    Cevapla
  • Yiğido SİVAS 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın şu adaylık tartışmalarını CHP li fenomeni dinleyin ne dedi ERDOĞAN karşısına CHP tuvalet terliği koysa TERLİĞE OY veririm dedi koyun TERLİĞİ boşa uğraşmayın
    Cevapla
  • Dayko 1 yıl önce Şikayet Et
    Maçası yiyen 100 bin imza toplar aday olur delikanlı gibi ayak oyunlarıyla edepsizleşmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!