Paludan'ın yeni provokasyonu sonrası Türkiye'den Danimarka'ya sert tepki

İsveç'te Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan Paludan, aynı provokasyonu Danimarka'da gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanlığı, olay sonrasında açıklama yaptı.

GİRİŞ 27.01.2023 17:31 GÜNCELLEME 28.01.2023 08:58
Bu Habere 417 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eyleme izin verilmesi nedeniyle Danimarka'nın Ankara Büyükelçisini çağırdı.

Türkiye, Danimarka’ya, nefret suçu niteliğindeki provokatif eyleme izin verilmesini en güçlü şekilde kınadığını bildirdi.

Öte yandan Paludan, aldığı izin neticesinde, başkent Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim yaktı.

Paludan bu sefer de Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim yaktıPaludan bu sefer de Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim yaktı

"EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE LANETLİYORUZ"

Dışişleri Bakanlığı, provokasyon sonrasında, "En güçlü şekilde lanetliyoruz" açıklaması yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

"Kur'an-ı Kerim'e karşı gerçekleştirilen nefret suçunu en güçlü şekilde lanetliyoruz. Bu alçak eylemin tüm uyarılarımıza rağmen engellenmemesi Avrupa'da hoşgörüsüzlük ve nefretin eriştiği tehlikeli boyutları ortaya koyuyor.

Müslümanları ötekileştiren eylemlere tepkisiz kalan yönetimleri, evrensel değerlerin ayaklar altına alınmasına seyirci kalmamaya davet ediyoruz." 

İşte Avrupa ikiyüzlülüğü: Kuran yakmaya izin var Tevrat yakmaya izin yokİşte Avrupa ikiyüzlülüğü: Kuran yakmaya izin var Tevrat yakmaya izin yok

PALUDAN'DAN YENİ PROVOKASYONLARA HAZIRLANIYOR

Geçen hafta İsveç'in başkenti Stockholm'de Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan aşırı sağcı Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan, yeni provokasyonlar gerçekleştireceğini söylemişti.

Paludan, her hafta bir Kur'an-ı Kerim yakacağını ifade etmişti. İsveç vatandaşlığı da bulunan Danimarkalı Paludan, "İsveç NATO üyesi olana kadar her cuma Kopenhag'daki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an yakacağım" demişti.

İsrail hayranı çıktı! Irkçı Paludan Danimarka polisinden bakın ne istemişİsrail hayranı çıktı! Irkçı Paludan Danimarka polisinden bakın ne istemiş

Rusya'dan İsveç'e provokasyon tepkisiRusya'dan İsveç'e provokasyon tepkisi

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 417
  • Z.yokus 1 yıl önce Şikayet Et
    Kafirin reklamını yapmayalım küfür tekmillettir.
    Cevapla
  • ERDOĞAN 1 yıl önce Şikayet Et
    İblisler cehennem ateşine girin de bir görün kuranı kerimi yakmak neymiş kefereler sizi
    Cevapla
  • Vehsal Karakurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa nin her zaman ki hali bu sadece bir tanesi Allah'ın laneti üzerlerine olsun dünya var oldukça Türk ve İslam düşmanı bitmeyecek bunun panzehiri de Türk ve İslam Birliği kurulup birbirinize sahip çıkacağız Allah nurunu tamamlayacak ama bizde böyle kâfirlere lanet okuyacagiz
    Cevapla
  • Erzurum 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Suudi Arabistan mekke Medine hac VS paranın olduğu konularda ön saftalar. Peki buna niye sesiz kalıyorlar oysa hepimize yapılmıştır bu hakaret. Yazıklar olsun
    Cevapla
  • toygar 1 yıl önce Şikayet Et
    onların hangi derde deva olduğunu gördünüz ki?
    Cevapla
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    İslam Nurdur üflemekle sönmez. İslam'ın ehli kitaba karşı hoşgörülü olması Son evrensel yegâne inanç olduğumun ispatıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi