Akşener'in sözleri Kılıçdaroğlu'na mesaj olarak yorumlanmıştı: Kurmaylarından açıklama

İYİ Parti lideri Akşener, "Bu mücadele hiçbir koltuğa feda edilemez" dedi. Kılıçdaroğlu'na mesaj olarak yorumlanan bu sözler sonrası İYİ Parti kurmayları açıklama yaptı.

GİRİŞ 02.02.2023 13:28 GÜNCELLEME 02.02.2023 13:54
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Cihan Paçacı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki sözleri sonrası istifa ettiği İYİ Parti'den dikkati çeken bir açıklama geldi. 

Partinin Genel Başkanı Meral Akşener, dün TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Bizim mücadelemiz hiçbir şahsi hırsa, koltuk hesabına feda edilemez" demişti. 

Cihan Paçacı'nın istifası böyle yorumlandı: 'Kılıçdaroğlu'nun adaylığı netleşti'Cihan Paçacı'nın istifası böyle yorumlandı: 'Kılıçdaroğlu'nun adaylığı netleşti'

Altılı masada adaylık müzakerelerinin hız kazandığı şu günlerde, Akşener'in ifadeleri CHP liderine mesaj olarak yorumlanmıştı. 

"Kazanacak aday" isteyen Akşener'in; Kılıçdaroğlu'nun adaylığına onay vermediği, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu veya ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığını desteklediği kamuoyuna yansımıştı.

Akşener: Mücadelemiz koltuk hesabına feda edilemezAkşener: Mücadelemiz koltuk hesabına feda edilemez

Altılı masanın adayı Kılıçdaroğlu mu? Karamollaoğlu'ndan dikkati çeken çıkış: Olursa...Altılı masanın adayı Kılıçdaroğlu mu? Karamollaoğlu'ndan dikkati çeken çıkış: Olursa...

Babacan'dan adaylık çıkışı: Olmazsa dünyanın sonu değil, ikinci tur gerekebilirBabacan'dan adaylık çıkışı: Olmazsa dünyanın sonu değil, ikinci tur gerekebilir

İYİ Parti kurmayları, Akşener'in sözlerinin Kılıçdaroğlu'na mesaj olmadığını savundu. 

Cumhuriyet gazetesine konuşan parti yetkilileri, "Hedef altılı masa da aday da değil. Bu mesaj genel siyasete yönelik" değerlendirmesini yaptı.

"İYİ PARTİ HİÇBİR ADAYA 'SEN OLMA' DEMEZ, KEMAL BEY'SE KEMAL BEY ÖNEMLİ OLAN KAZANACAK ADAY ÇIKMASI"

Kurmaylar, "Biz, masadan kazanacak aday çıksın diye uğraşıyoruz. Hiçbir şahsa karşı önyargımız yok. Masadaki genel başkanların aday olmak istemesine de itirazımız yok. İYİ Parti hiçbir adaya ‘Sen olma’ demez. Kazanacağını düşündüğümüz kendi adayımızı önerir, masanın gündemine getiririz. Kemal Bey ise Kemal Bey. Önemli olan kazanacak aday çıkması" açıklaması yaptı. 

Öte yandan kurmaylar, 13 Şubat'ta Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda adayın gündeme geleceğini ancak açıklanmayacağını ifade etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Şubat'ta ortak adayın açıklanacağını söylemişti.

"KİMSE MERAK ETMESİN, CHP DE BURADA"

Akşener'in açıklamaları, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a da soruldu. Öztrak, "Kimse merak etmesin. CHP de burada, DEVA Partisi de burada, Demokrat Parti de burada, Gelecek Partisi de burada, İYİ Parti de burada, Saadet Partisi de burada. En önemlisi de millet burada. Millet İttifakı’nın adayına liderler karar verecek" diye konuştu.

KAYNAK: CUMHURİYET GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 109
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Günlük bazen anlık karar verilmesi Gereken binlerce konu olur ülke yönetiminde. Bunların ülkeyi yönetmesi Mümkün değil. zaten böyle bir dertleri de. YOK........
    Cevapla
  • Recep YÜKSEL 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya 6'lı masanın hazır bir kitlesi var, kimi kitlersen kitle, tıpış tıpış gidecek tuvalet terliği bile olsa oy verecekler, bay bay Kemal öyle buyurdu.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    amerika kim derse aday o kişi olacak anlaşamadikları konu ingilizmi amerikamı adayı söyleyecek bekledikleri bu
    Cevapla
  • Sabri 1 yıl önce Şikayet Et
    İp milliyetçi oyları chp ye aktarmak için yapılmış bir araçtan başka birşey değildir, Meral aplanın atarlanması tabanı bir arada tutmak ve gazını almak için yapılmış siyasi manevradan ibarettir, gerisi teferruat
    Cevapla
  • TÜRKOĞLU 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gün bir kaç EMEKLİ POLİS çağırmış geçenlerde tartıştığım bir esnaf,,yanımda SGK nın 170 numaralı bilgi merkezini aradı birisi,bilgilerini verdi görevli bayan “sizin kıdem ve dereceniz düşük bu sebeple 3600 den faydalanmıyorsunuz “ dedi,buarkadaş 7 bin küsurmaaş alıyorum dedi,diğerlerinde çok az bir fark oldu dediler,bu işden anlayan birisini aradılar,oda aynen şöyle dedi,” bu işden yüksek derece ve kıdeme sahip olanlar faydalandı,ONLARIN en düştüğü 12-15 bin falan alıyor dedi,,eee birilerinde bazı kamu kurumlarında TAŞERON olarak çalıştıklarını söylediler hepsinde akpartice işe alındık 9-10 yıllıklar var KİT bilmem ne kurumu olduğundan bize kadro yok,yarın kapının önüne koyulmakta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir