Merdan Yanardağ çılgına döndü: Akşener'e sert tepki!

Merdan Yanardağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkanlıklarına devam ederken Cumhurbaşkanı Yardımcıları olmalarına ilişkin talebine tepki gösterdi.

GİRİŞ 06.03.2023 23:10 GÜNCELLEME 06.03.2023 23:10
Bu Habere 177 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı koalisyonu devirmesinin ardından bugün şartlı bir şekilde masaya geri döndü. Kılıçdaroğlu'nun adaylığını reddettiğini daha önce açıklayan Akşener, Cumhurbaşkanı adayının Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş olması gerektiğini dile getirmişti. Bugün yaşanan gelişme ile vites küçülten Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığını koalisyon masasına önerdi.

"BÜYÜK HATA OLUR"

Akşener'in bu önerisi CHP tarafından fonlanan medyada tepkiyle karşılandı. TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Meral Akşener'in bu hamlesini "Büyük hata olur. Bu, daha baştan Kılıçdaroğlu'nun elini kolunu bağlamak, ikisi sayesinde seçilmiş bir kişi görüntüsünü vermek ve kuşatmak demektir." sözleri ile değerlendirdi.

"BUNA İZİN VERİLMESİ BÜYÜK BİR POLİTİK YANLIŞTIR"

Bir partinin iç işlerine karışılmasının doğru olmadığını dile getiren Yanardağ, "Buna izin verilmesi ise büyük bir politik yanlıştır. Burada itiraz ettiğim kişiler ne Mansur Yavaş ne de Ekrem İmamoğlu'dur, izlenen yanlış politik tutumdur, yöntemdir." dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NA 'SEN İŞE YARAMAZSIN' DEMEKTİR"

Yanardağ şu ifadeleri kullandı:

"İYİ Parti'nin, 'icracı ve yetkili' iki cumhurbaşkanı yardımcısı önerisi, CHP'nin içine hançer sokmaktır. Kılıçdaroğlu'na, 'Sen işe yaramazsın, ne seçimi kazanabilir ne de ülkeyi yönetebilirsin' demektir. Bu önerinin kabulü, Akşener'i intihardan kurtarır, ama CHP'yi de batırır.

"AKŞENER'İN DAYATMASINA BOYUN EĞİLMEMELİ"

Akşener'in dayatmasına boyun eğilmemeli.. Yönetilemez bir koalisyon görüntüsü veriliyor. Bu topluma güven vermez, tersine yol açar. Eğer kararlılık gösterilip yola devam edilseydi, krizden güçlenerek çıkılırdı. Şimdi, 'Bir adayı bile sorun yaratmadan belirleyemediniz' denecek.

Kemal Bey'e bu kadar saygısızlık yapılmasına birilerinin "yeter" demesi gerekiyor. Millet İttifakı'nın diğer liderlerine de aynı şey yapılıyor."

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 177
  • ıspartalı 1 yıl önce Şikayet Et
    merdan kim? bilen var mı? çılgına dönse kime ne, dönmese kime ne?
    Cevapla
  • Misavir4 1 yıl önce Şikayet Et
    Merdan ibb dennbüjük yardım alıyor bu yüzden
    Cevapla
  • zaza 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD den alınan yardımcıyı unutunuz herhâlde günlüğü 20000 dolar mış
    Cevapla
  • çankırılı 1 yıl önce Şikayet Et
    adamlar bile anlamış bizimkiler anlamadı. nasıl oy vereceniz bunlara?
    Cevapla
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Şeytan bile 9 lu masaya uğramiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri'ni karşıladı
Kurbanlık fiyatları belli oldu! İşte İstanbul, Ankara ve birçok ilde ortalama fiyatlar