Başkent'te tansiyon yükseliyor! Meral Akşener'den Kılıçdaroğlu'nun yeni teklifine ret

Önceki gün aday açıklaması yapan altılı masada Meral Akşener ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında yeni bir gerilim yaşandığı ileri sürüldü. Akşener'in Kılıçdaroğlu'ndan gelen 'Cumhurbaşkanı Yardımcısı' teklifini reddettiği iddia edildi.

GİRİŞ 07.03.2023 13:00 GÜNCELLEME 07.03.2023 14:38
Bu Habere 260 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü olaylı toplantının akabinde ayrılıkla gündeme gelen altılı masa, önceki gün tekrar bir araya gelerek ortak aday noktasında mutabakata vardı.

Bir kez beş parti, on üç kez altı parti olarak toplanan altılı masada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Cumhurbaşkanı Adayı' olarak belirlendi.

Akşener'in geri döndüğü altılı masa adayını ilan ettiAkşener'in geri döndüğü altılı masa adayını ilan etti

Ancak Kılıçdaroğlu'nun Meral Akşener'e ve diğer parti temsilcilerine "Diğer partilerin genel başkanları cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktır" şeklindeki sözlerle sunduğu 'Cumhurbaşkanı Yardımcısı' teklifi köprülerin atılmasına yol açtı. Akşener'in CHP sıralarından gelen bu teklifi reddettiği ileri sürüldü.

3. MADDEYE VETO

Saadet Partisi Genel Merkezi'nde Ahmet Davutoğlu'nun (Gelecek Partisi) kaleme aldığı belirtilen 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Sürecinin Yol Haritası' başlıklı metnin 3'üncü maddesini Meral Akşener'in veto ettiği iddia edildi.

6'lı masanın yeni formülüne hukuk engeli: Anayasanın açık ihlali6'lı masanın yeni formülüne hukuk engeli: Anayasanın açık ihlali

Diğer beş parti, genel başkanların Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması noktasında uzlaşma sağlarken, Akşener'in partisinin başında kalmak için mimarı Kılıçdaroğlu olduğu düşünülen bu teklifi kabul etmeyeceği kaydedildi.

CANLI YAYINDA AÇIKLAYACAK İDDİASI

Muhalif gazeteci Özlem Gürses, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: "Bu akşam Sayın Meral Akşener, Fatih Altaylı'nın 'Teke Tek' programında Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmak istemediğini, vekil olup partisinin başında kalarak İyi Parti'yi büyütmek için çalışacağını söyleyecekmiş" iddiasında bulundu.

BABACAN'LA TARTIŞTI

Halk TV Yazarı İsmail Saymaz, Saadet Partisi'nde bir araya gelen liderlerden Ali Babacan ile Meral Akşener arasında tartışma çıktığını gündeme getirdi.

Son toplantıda Babacan'la Akşener arasında restleşme: Yeter diye bağırdıSon toplantıda Babacan'la Akşener arasında restleşme: Yeter diye bağırdı

Saymaz, toplantının devam ettiği sırada Babacan'ın 'İmamoğlu ve Yavaş' formulünü veto ettiğini, Akşener'in de "Yeter" diye sesini yükselterek "Ben bu şartla masaya geldim" dediğini yazdı.

İddiaya göre ikili arasındaki tansiyon yükselince İyi Parti'li liderin kurmayları binanın arka bölümünde bulunan aracı dahi hazırladı.

Akşener aday açıklanır açıklanmaz rahatsızlığını gerekçe göstererek liderlerin yemeğine katılmayıp merkezden ayrıldı.

Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylık yemeğine katılmadıMeral Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylık yemeğine katılmadı

SİNİRLENİP ÇIKTI, ZOR SAKİNLEŞTİRİLDİ

Millet İttifakı’nın ortak adayının belirleneceği toplantıda Meral Akşener ile Ali Babacan arasındaki kavgayla ilgili çarpıcı bir iddia daha ortaya atıldı.

CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Akşener’in Babacan’a sinirlenip görüşme salonunu terk ettiğini, Ahmet Davutoğlu’nun salondaki mescidde Akşener ile 15 dakika görüşme yaparak ikna çalışması yürüttüğünü öne sürdü.

Yarkadaş, şu ifadeleri kullandı:

“Akşener’i anlayamıyorum. Partisinin barajın altında kalacağını görünce masaya dönüyor; toplantıda yine masayı terk ediyor. Akşener, Babacan’a sinirlenip çıkarken, Davutoğlu engelleyip salondaki mescitte 15 dk konuşuyor. Akşener geri dönüyor.  Ne yapmak istediğini anlayan var mı?

Davutoğlu’nun müdahalesi ile yeniden masaya oturan Akşener, ortak vekil listesine dahil olmayacağını ve kendi listesiyle gireceğini beyan ediyor. Bir sorun yok; kendi tercihidir. Ancak yarattığı kriz muhalefete çok zarar verdi. Siyaset konuşulamaz hale geldi. Çok yazık etti.”

4 Mart Cuma günü İyi Parti Genel İdare Kurulu toplantısının akabinde altılı masayı 'Noterlikle', 'Dayatmayla' ve 'Kumarla' itham eden Akşener'in 72 saatlik zaman zarfında tartışmalı 12'nci maddeyle masaya geri dönmesi önceki günün en çok konuşulan gündem başlıkları arasındaydı. 

İYİ Parti 6'lı masadan ayrıldı! Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a çağrıİYİ Parti 6'lı masadan ayrıldı! Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a çağrı

Kılıçdaroğlu'nun 11 maddeli 'geçiş süreci yol haritası' diye açıkladığı mutabakat metnine önceki gün ilave yapıldı. Akşener için eklemlenen 12'nci maddede İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın 'uygun zamanda' Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak sürece dahil edilebileceği belirtildi. 

Sonradan eklenen 12'nci maddede başkanların adı zikredilmeksizin şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır."

Altılı masanın imza attığı 12 maddelik mutabakat metni

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 260
  • Ahmed 1 yıl önce Şikayet Et
    Milli gazetenin başlığı, (Saadet oldu),her okuyan merhametline kalmış yorumu.
    Cevapla
  • Turgut Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah bunlari bizim basimiza vermesin. Sanki secim kazandinizda . Şimdiden koltuk savasina firmisler ve elde birsey olmadan pay kavgasi başladı. Bin beter olun.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların derdi devlet ve millet değil, siyasi ikballeridir.
    Cevapla
  • Samsun lu 1 yıl önce Şikayet Et
    Sığıntı olunca böyle olur merol hanım çok ayıp sana
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Zorla getirdiler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!
Namık Tan'ın ismi çok konuşulmuştu, Özgür Özel öneren ismi açıkladı