Saadet Partisi rayından çıktı! Kılıçdaroğlu'nu 'mücahit' ilan ettiler

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının Saadet Partisi binasının önünde ilan edilmesiyle başlayan tepkilerin ardından partiden Kılıçdaroğlu'nu 'mücahid' ilan eden açıklamaların gelmesi de çok sürmedi.

Saadet Partisi rayından çıktı! Kılıçdaroğlu'nu 'mücahit' ilan ettiler
Saadet Partisi rayından çıktı! Kılıçdaroğlu'nu 'mücahit' ilan ettiler
GİRİŞ 08.03.2023 17:55 GÜNCELLEME 09.03.2023 09:16
Bu Habere 821 Yorum Yapılmış

Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak duyurulmasıyla birlikte siyaset kulislerinde yaşanan gelişmeler de en üst seviyeye tırmandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkarılacak muhalefet adayı için aylardır devam eden görüşmeler, büyük krizlerin ardından son buldu.

MİLLİ GÖRÜŞ'ÜN EVİNDE ADAYLIK İLANI

Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleşen son toplantının ardından Temel Karamollaoğlu, aday açıklamasını yaptı.

Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olduğunu duyurdu.

"HAYDİ BİSMİLLAH"

Adaylık ilanının ardından son kez CHP Grup Toplantısı'nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Hakkınızı helal edin. Haydi bismillah" sözleriyle noktaladı.

KILIÇDAROĞLU'NU 'MÜCAHİT' İLAN ETTİLER

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine ise Saadet Partisi GİK Üyesi Ümit Çebi kayıtsız kalmadı.

Çebi, Kılıçdaroğlu'nu övdüğü paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

13.Cumhurbaşkanı adayı, sn. Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı veda konuşmasının sonunda hadi bismillah diyerek bitirdi. Geliyor Mücahid Kılıçdaroğlu.

MİLLİ GÖRÜŞ TABANI TEPKİLİ

Millet İttifakı'nda yer alarak Milli Görüş çevresinden tepki toplayan Saadet Partisi, adayın açıklanacağı gün ise genel merkez önünde yaşananlarla gündem olmuştu.

Üst üste üç toplantının Saadet Partisi Genel Merkezi'nde yapılmasıyla birlikte muhalefet destekçileri, toplantı devam ederken parti binası önünde toplandı.

NECMETTİN ERBAKAN'A 'MÜCAHİT' DENİYORDU

Türkiye'nin siyaset tarihinde unutulmaz bir isim olan milli görüşün lideri Necmettin Erbakan, Kıbrıs Barış Harekatı'ndaki rolü nedeniyle 'Mücahit' ismiyle çağrılmaya başlanmıştı. Bu isim, Erbakan'ı sevenler tarafından da benimsenmiş ve "Mücait Erbakan" sloganları yurdun her yerine yayılmıştı.

 

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 821
  • serdar 10 ay önce Şikayet Et
    bunun peşinden gidenler de hiç mi feraset yok anlamıyorum.
    Cevapla
  • Ali ATAR 11 ay önce Şikayet Et
    Kemal Kılıçdaroğlu'nu mücahit yapanlar ahirette Kılıçdaroğlu ile haşır olacaklardır, inşallah...
    Cevapla
  • Türkoğlu___ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanların dava partisi , şimdi ömrünü islama küfürle geçiren partinin başkanının ayaklarını yalıyorki kendilerini m.v yapsın . Dilimin ucuna geliyor çok şey ama neyse. Siyaset tarihinin tozlu sayfalarına yuvarlandı gitti bu kendini birşey sanan , kafaları geçmiş yy. kalan zavallılar gurubu.
    Cevapla
  • H. Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Temel bey Kılıçtaroğlunun İslam mücahidi olmadığına göre, kimlerin mücahidi, cihatcısı bir de onu söyle. 6 lı masanın lideri kim? Pkk'nı n da hedeflerine otak olmuyormusun?sorusuna çocuklar bile evet der sen ne dersin bilemem.
    Cevapla
  • Cavit 1 yıl önce Şikayet Et
    Çebi' lerin özgeçmişini araştırın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini