Saadet Partisi'ne 'Kılıçdaroğlu posteri' tepkisi: Hiç mi utanmadınız?

CHP’nin adayını cumhurbaşkanı yapabilmek için çalışan Saadet Partisi’nin binasına Kılıçdaroğlu’nun posterini asmasına tepki yağıyor. Kılıçdaroğlu'nun Erbakan'ın cezaevine atılması için imza toplayıp AYM'ye başvurması bir kez daha gündemde.

GİRİŞ 20.04.2023 11:45 GÜNCELLEME 20.04.2023 11:45
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

7’li koalisyon masasının ortaklarından Saadet Partisi binasına CHP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dev posterinin asılması tepki çekmeye devam ediyor.

Saadetliler bunu da gördü! Genel Merkez'de tepki çeken görüntüSaadetliler bunu da gördü! Genel Merkez'de tepki çeken görüntü

Ülke TV’de yayınlanan 5. Gün programında konuşan Gazeteci Yazar Murat Özer, binaya Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan Hoca’nın değil de, Erbakan’ın cezaevine atılması için imza toplayan Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının asılmasına vurgu yaptı. “Hiç mi utanmadınız” diyen Murat Özer, Saadet Partisi’nin kabuk yönetimine şu sözlerle yüklendi:

“O Saadet Partisi binası kendisini Milli Görüş’ün merkezi olarak görüyor. Saadet Partisi’nin o binasında Temel Karamollaoğlu’nun ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı var. Neden o binada Milli Görüş’ün tarihi önderi olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın fotoğrafını asmadınız? Utandınız mı asmaya? O fotoğrafı astığınızda, o yanındaki Kemal Kılıçdaroğlu ki, Erbakan hoca hapse girsin ve ölünceye kadar cezaevinden çıkmasın diye kapı kapı gezip imza toplamış birisidir. Hiç mi utanmanız yok? Hiç mi birazcık arlanmazsınız? Elbette Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanına rahmetli Erbakan Hoca’nın fotoğrafını asamazdınız. İyi ki de asmamışsınız. Çünkü siz ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafına layıksınız. Erbakan hocaya ‘ölünceye kadar cezaevinde kalsın’ diyen adamın fotoğrafını asabilirsiniz. Erbakan hocanın fotoğrafını asamazsınız zaten.”

İŞTE O İMZA

Erbakan Hoca’nın kurduğu Saadet Partisi’nin merkez binasında dev posteri asılan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erbakan’ın cezaevine atılması için Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapmıştı.

Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan’ın 4 partisini kapatıp, 5 kez siyasi yasak uygulatan zihniyetin siyasi uzantısı CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu, Erbakan’a 2 yıl 4 ay hapis cezası verilen “Kayıp Trilyon” davasında aktif rol üstlenmişti. Erbakan hocaya “yolsuzluk” gibi ağır ithamla suç yüklenen Kayıp Trilyon davası ile ilgili 2006 yılında AK Parti iktidarı, Erbakan’ın cezaevine girmesinin önüne geçilerek, evindeyken ceza süresini tamamlamasını öngören kanun hazırlamıştı. Ancak Erbakan Hoca’nın cezaevine girmek yerine yerine evindeyken ceza süresini tamamlamasını sağlayan kanuna CHP karşı çıktı.

“Kişiye özel kanun olmaz” argümanıyla itiraz edilen kanunun ismini “Erbakan Yasası” diye isimlendiren CHP, bütün itirazlarına rağmen başarılı olamadı. 23 Şubat 2006’da kanun Meclis’te kabul edildi.

CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu bu aşamada devreye girdi. CHP’li 110 milletvekili, kanunun iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Necmettin Erbakan’ın cezaevine atılması için kanunun iptalini isteyen CHP’li 110 milletvekili arasında Kemal Kılıçdaroğlu da yer aldı. Kemal Kılıçdaroğlu, “Erbakan Yasası” dedikleri kanunun iptali için AYM’ye başvurdu.

Erbakan Hoca’nın kurduğu Saadet Partisi’nin günümüzde cumhurbaşkanı adayı olması için çabalayıp, fotoğrafını parti binasına astığı CHP’li Kılıçdaroğlu’nun Erbakan’ın cezaevine atılabilmesi için verdiği imzanın belgesi

ERBAKAN HOCA: "CHP'YE ALDANIRSAN YİNE AÇ KALIRSIN, DİZİNİ DÖVERSİN!"

Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan Hoca, CHP ve CHP'ye aldananlar için şu tarihi ifadeleri kullanmıştı:

"Bana bak numaracı CHP... Adam mı aldatıyorsun sen be? Senin pil oyunu oynadığını bilmiyor muyuz? Şehirli gelmiş köye... Lambasını yakmış.. Köylü de sigarasını yakmak için lambanın önünde uğraşıp duruyor... Uğraşmış uğraşmış, şehirli de acımış bir süre sonra köylünün haline. Demiş ki 'Yahu bu cep lambasıdır. Mum değil, çıra değil, kibrit değil. Boşuna uğraşıyorsun be adam'... Öyle deyince köylü bir bakmış şehirliye, 'Asıl akılsız sensin be! Ben senin pilini tüketiyorum' demiş... Şimdi ben bu hikayeyi niye anlatıyorum? Ben size ve aziz milletimize ne anlatıyorum şimdi biliyor musunuz? Sakın ha CHP'yi saf farz etme! Ey kasketli adam, beni iyi dinle! CHP'ye aldanıp kuyruğuna yapışma... Yine harakiri yaparsın, yine aç kalırsın... Bak geçen sefer tembih ettim, dinlemedin. Şimdi dizini dövüyorsun, meşhur sözümü unutma... Allah muhafaza bir daha aldanırsan, gelecek sefer dövecek dizin de kalmayacak..."

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 92
  • Vatantas 1 yıl önce Şikayet Et
    Yönetim böyle bir karar aldı anladık da. Saadet tabanı neden sessizliğe burundunuz? Olana razimisiniz icinuze siniyir mu? Chp genel merkezine rahmetli hocanin posterini assinlar chp tabani kitameti koparır.
    Cevapla
  • Karamollaoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadullahefendi Hulki Cevizoğlu yanlışından döndü hakkı gördü , Senin saadette mi yanlışından döndü acaba!
    Cevapla
  • Celal 1 yıl önce Şikayet Et
    Saadet Partisinde Rahmetli Erbakan hocaya ait hiçbir şey kalmadı zaten. Fotoğrafını asmadıkları iyi olmuş. Şimdi durduk yere yalan söyleyeceklerdi.
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Utanmalı mıydılar? Yüzsüz oldukları halde utanmaları mı gerekiyor?
    Cevapla
  • SELAMET 1 yıl önce Şikayet Et
    KARAMOLLA NIN SAKALINI KES KİLACDAROĞLU NUN AYNISI GİBİ olur....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor