Krizi fırsata çevirdi! Altılı masada Cihan Paçacı detayı

Altılı masada yaşanan cumhurbaşkanı adayı krizi İYİ Parti'deki görevinden istifa etmek zorunda kalan Cihan Paçacı'ya yaradı. İYİ Parti'nin masadan kalkması sonrası Paçacı saatler içerisinde partideki görevine döndü.

GİRİŞ 10.03.2023 17:55 GÜNCELLEME 10.03.2023 18:22
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

İYİ Partili Cihan Paçacı, 26 Ocak’ta Habertürk yazarı Nagehan Alçı’ya bir röportaj vererek, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı “Şöyle bir şey var: Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, ‘dürüst değil mi?’ diye soruyoruz, ‘dürüst’ diyorlar. ‘Devlet tecrübesi yok mu?’ diyoruz ‘var’ diyorlar. ‘E o zaman?’ ‘Ama olmaz…’ Sokaktaki bu itirazı İyi Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var” açıklamasında bulunmuştu. 

İSTİFASI İSTENDİ, KRİZDE GERİ DÖNDÜ

Bu sözlerinin ardından Meral Akşener’in isteğiyle görevinden ayrılan Cihan Paçacı için altılı masada yaşanan kriz fırsat oldu. 2 Mart perşembe günü liderlerin altılı masada anlaşamamasının ardından Akşener, partili yetkililerle görüştü. 3 Mart cuma günü bir basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Lideri, çok sert sözler sarf ederek İYİ Parti'nin altılı masadan kalktığını açıkladı. 

İYİ Parti'nin 2 Mart perşembe günü altılı masadan kalkmasının ardından 3 Mart cuma günü İYİ Partili Cihan Paçacı görevine geri döndü. 

ŞİMDİ NE OLACAK?

Paçacının görevine geri dönmesinin ardından ise İYİ Parti Lideri Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığı şartıyla tekrar altılı masaya oturdu. Anlaşma sonrası Kılıçdaroğlu'nun adaylığı resmen ilan edildi. Birkaç gün içerisinde yaşanan bu kritik gelişmelerin ardından Cihan Paçacı'nın tekrar istifa edip etmeyeceği merak konusu oldu. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 39
  • evren 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar devleti yönetmeye talip
    Cevapla
  • Özgür biri 1 yıl önce Şikayet Et
    Sahtekarlikta bunların üstüne yoktur gece içer kavga yapar gündüz ayikir gel opiym seni der.
    Cevapla
  • Dede Korkut 1 yıl önce Şikayet Et
    Sahada itiraz olan adamın kazanacağını söylüyorlar
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir yıl önceki konuşmanda, "Siyasi parti liderleri Cumhurbaşkanı adayı olmamalı, çünkü tarafsızlık için namusu ve şerefi üzerine yemin ediyor. Şimdi olur mu, hem siyasi parti lideri olacaksın hem de Cumhurbaşkanı,nasıl tarafsız olacaksın, hani nerede namus, nerede şeref" diyeceksin. Şimdi de CHP lideri olarak CB. Adayı olacaksın, hem de parti başkanlığından ayrılmadan. Bu gidişle de hiç ayrılmayacaksın. Çünkü zaten yasa sana o yetkiyi veriyor. Sen de bunu tepe tepe kullanacaksın. Hani berede namus, şeref Kemal efendi. Sen misin dürüst.
    Cevapla
  • Ysf42 1 yıl önce Şikayet Et
    Birde Kilicdaroglunun verdigi Namus sözlerini ne kadar tuttugunu sorsalardi... mesela IBB'nin Secimin ardindan isten çikardigi insanlara sorsalardi... degil Paçaci, Kelle Paçaci oldu artik...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
Yapay et gerçeği ortaya çıktı