CHP Lideri Kılıçdaroğlu yıllardır hizmet veren "Vergi Konseyi"ni kurmayı vadetti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de 6'lı masanın liderlerinin de yer aldığı toplantıda 1992'de kurulan, kısa süre faaliyette kalan ve 2003'ten bu yana faal olan "Vergi Konseyini" kurmayı vadetti.

GİRİŞ 20.03.2023 01:00 GÜNCELLEME 20.03.2023 01:00
Bu Habere 215 Yorum Yapılmış

İzmir Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin 5. gününde 6’lı masanın temsilcileri bir araya geldi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapılan ‘Millet İttifakı Genel Başkanlar Buluşması’nda CHP Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde bir araya geldi.

AKŞENER KATILMADI

Buluşmada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yer alamaması ise dikkat çekti. İYİ Parti’yi, genel başkan yardımcısı Ümit Özlale temsil etti.

Siyasi hayatına yaptığı projelerden çok gaflarıyla damga vuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu seriye bir yeni gafı daha ekledi. 

"ULUSAL VERGİ KONSEYİ" KURACAĞIZ DEDİ

İzmir'de düzenlenen 'İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nde konuşan Kılıçdaroğlu "Ulusal Vergi Konseyi kuracağız. Bu konsey toplanan vergilerin nerelere harcandığını raporlara bağlayıp, Resmi Gazete'de yayınlayacak." dedi.

YILLARDIR ÇALIŞAN KURUMU AÇACAĞINI SÖYLEDİ

Ancak Kılıçdaroğlu'nun kurmayı planladığı "Vergi Konseyi" yıllardan beri Türkiye'de aktif olarak hizmet vermekte.

1992 yılında kurulan Vergi Konseyi o dönemde kısa süreli çalışırken 2003 yılında yapılan düzenlemeyle yasal bir statüye kavuştu. O günden günümüze kadar hizmetlerini sürdüren konseyin internet sitesinde de kurumun yaptığı faaliyetler yer alıyor.

İşte Vergi Konseyi'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgiler:

Vergi Konseyi, 1992 yılında kurulmuş, ancak faaliyetleri kesintili ve kısa süreli olmuştur. 2003 yılında yeniden faaliyete geçen Konsey, 31 Temmuz 2004'de 178 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnamenin 33/A maddesinde yapılan düzenleme ile yasal statüye kavuşmuştur.

1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi 238 inci maddesi ile "Bakanlığa vergi politikalarının oluşturulması ve uygulanması ile ilgili olarak görüş bildirmek ve bu konularda araştırma ve çalışmalar yapmak üzere Vergi Konseyi kurulur. Vergi Konseyi bir danışma organıdır. Konseyin, çalışma usul ve esasları Yönetmelik ile belirlenir." hükmü ile mevcut yasal statüsü korunmuştur.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 215
  • Önce Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey güzel Allah'ım. Sen bu Cennet Vatanı koru ve muhafaza et. Amin.
    Cevapla
  • Batak 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir şebek gördüm aynası yoktu
    Cevapla
  • Mehmet 5860 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakında Türkiye’nin başkentini Ankara yapacağız derse şaşırmayın
    Cevapla
  • asl 1 yıl önce Şikayet Et
    bubacan'damı hiç söylemedi, o konsey var ne diyon aga diye
    Cevapla
  • erdal 1 yıl önce Şikayet Et
    Memeleketi nasıl böleceğiz hesabı yapıyorlar.Rabbim sizlere fırsat vermesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de nikah memurunda çirkin hareket: Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz
Başıboş köpek sürüsü Kocaeli'de yavru köpeği canlı canlı yedi