Son dakika: Türkiye, Rusya, İran ve Suriye'den kritik toplantı! Mutabakat sağlandı...

Moskova'da Türkiye, Rusya, İran ve Suriye Dışişleri Bakan Yardımcıları dörtlü toplantı gerçekleştirdi. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre taraflar istişarelere devam edilmesi hususunda mutabık kaldı.

Son dakika: Türkiye, Rusya, İran ve Suriye'den kritik toplantı! Mutabakat sağlandı...
Son dakika: Türkiye, Rusya, İran ve Suriye'den kritik toplantı! Mutabakat sağlandı...
GİRİŞ 04.04.2023 19:12 GÜNCELLEME 04.04.2023 19:13
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 3-4 Nisan tarihlerinde Rusya'nın başkenti Moskova'da Türkiye, Rusya, Beşşar Esed rejimi ve İran dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde dörtlü istişareler gerçekleştirildi.

Taraflar, müteakip Dışişleri Bakanları toplantısının hazırlıklarına ilişkin hususları ele alırken, her ülke tutumunu ve görüşlerini şeffaf ve açık bir şekilde dile getirdi.

Bu bağlamda, taraflar istişarelere devam edilmesi hususunda mutabık kaldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığında, Bakan Sergey Lavrov'un açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, Türk heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar başkanlık etti.

Toplantıya Rusya'yı temsilen Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Orta Doğu ve Afrika Ülkeleri Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, İran'ı temsilen Dışişleri Bakanı Siyasi İşler Danışmanı Ali Asgar Hacı, Esed rejimini temsilen de Dışişleri Bakan Yardımcısı Eymen Susan katıldı.

Toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Bursali 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumların hepsini okudum ,bütün arkadaşlar İran'a güvenilmez diyor peki bizde niye bu kadar Arap sevicisi çok , Suriyeliler gitsinler eğer gitmezlerse orda ABD ,bı çapulcu dev kurmayı planlıyor ,Bob işliyor...
    Cevapla
  • K.k 1 yıl önce Şikayet Et
    İran’a güvenilmez bu doğru. Fakat Amerika bugün en büyük şeytandır. Bu büyük şeytanla baş edebilmek içinde her şey değerlendirilmelidir.
    Cevapla
  • Yuksel 1 yıl önce Şikayet Et
    Perslerle araplari ayirt etmen gerekir
    Cevapla
  • net 1 yıl önce Şikayet Et
    suriyeyi israil işgal eder esed aklını başına almazsa. Esedin bir an önce bizimle anlaşması lazım.
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Pkk li terörist leri verin düsman tutuma düsmanca karsilik verilir
    Cevapla
  • Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Irak İran Suriye Rusya Ortadoğu'da Barışı saglamalı amerikalılara yol göstermeli. Hal böyle olunca savaşlar Avrupa'ya kayacak.. çünkü Amerika'nın varlığı biryerlerde kopukluk olmasına bağlı..
    Cevapla
  • Ümmet-i Muhammet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hep 3. - 4. Kişiler katıldığına göre pek önemli bir toplantı değilmiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı