Son anket sonuçları: Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında 5 puana yakın fark

ASAL Araştırma 26 ilde 2 bin 147 kişiye "Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz?" sorusunu yöneltti. Katılımcıların yüzde 46,8'i Erdoğan'ı destekledi. Seçimin ikinci tura kalması halinde Erdoğan'a destek daha fazla.

GİRİŞ 06.04.2023 12:39 GÜNCELLEME 06.04.2023 12:39
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, 26 ilde araştırma yaptı. Ankette katılımcılara, "Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz" sorusu yöneltildi. 

Araştırma 25 Mart-2 Nisan 2023 tarihleri arasında İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Mersin, Denizli, Burdur, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Bingöl, Van, Elazığ ve Mardin dahil toplamda 26 ilde 2 bin 147 kişiyle yapıldı.

Ankette adaylara verilen destekler şöyle: 

  • Recep Tayyip Erdoğan: 46,8
  • Kemal Kılıçdaroğlu: 42,2
  • Muharrem İnce: 8,4
  • Sinan Oğan: 2,6

SEÇİM İKİNCİ TURA KALIRSA

Seçimin ikinci tura kalması durumunda ise adaylara verilen destekler şöyle: 

  • Recep Tayyip Erdoğan: 51,4
  • Kemal Kılıçdaroğlu: 48,6

Masadaki son anket: AK Parti ile CHP arasında 15 puanlık farkMasadaki son anket: AK Parti ile CHP arasında 15 puanlık fark

Kemal Kılıçdaroğlu'nu yıkan anket sonucu: Özer Sencar paylaştı!Kemal Kılıçdaroğlu'nu yıkan anket sonucu: Özer Sencar paylaştı!

Son anket sonuçlarında dikkat çeken detay! HDP seçmeninden ters köşeSon anket sonuçlarında dikkat çeken detay! HDP seçmeninden ters köşe

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • Karanlık Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçim 1 ci turda yüzde 52/54 aralığında Başkan Erdoğan'ın. 2ci tura kalmaz. Başkan tecrübeli. Çok önemli. İkinci seçime bırakıp ayrıca milletin parasını da çöpe attırmaz.
    Cevapla
  • Ahmet dere 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bir önce bu kaos hayal edenlerin hevesini bitirecek güzel sonuçlanan seçim olur bu ne yahu öz Müslüman Türk olan yakınlarını şehit vermiş olan kişilerin CHP HDP demesi kıyamet alameti gibi bizde ayran için soğuk su koyarlar lezzeti olursun diye bunlar sıcak suyla ayran yapmak istiyorlar bilerek ülkeyi kokuşmuş ayrana dönüştürecekler hiçkimsenin içmediği ayran modeli bölücüler
    Cevapla
  • Evet 1 yıl önce Şikayet Et
    sonunda anket paylaşıldı demekki iyileşme var
    Cevapla
  • Misafirfs 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede chp kapatılmadan huzur bulmaz
    Cevapla
  • kçn 1 yıl önce Şikayet Et
    reis yüzde 54 ile geçecek allahın izniyle fazlası var azı yok çünkü chp yi halk belediye seçimlerinde denedi hep yalan hep milleti aptal yerine koyma çalışma hiç yok ve teröristlerle yan yana yunanlılarla yan yana ülkemizi elin gavuruna şikayet edip piyasalar bozdurtmak bu chp den bir cacık olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..
AK Parti'de değişim: 2K formülü