Daha önce test edildi: Millet ‘topal ördek’e ‘evet’ demez!

Cumhur İttifakı Meclis'te çoğunluğu sağlarken cumhurbaşkanlığına Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi halinde yönetimde tıkanıklık yaşanacağı öngörülüyor. Ancak millet, 2015 seçimlerinde ülke yönetiminin 'topal ördek' olmasına izin vermedi.

Daha önce test edildi: Millet ‘topal ördek’e ‘evet’ demez!
Daha önce test edildi: Millet ‘topal ördek’e ‘evet’ demez!
GİRİŞ 27.05.2023 17:39 GÜNCELLEME 27.05.2023 17:39
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türkiye, cumhurbaşkanlığının ikinci tur seçimlerine gidiyor. Cumhur İttifakı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çoğunluğu sağlayarak devletin yasama organında ağırlığını koymuş durumda.

Peki vatandaşlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı seçerek böyle bir kritik bir dönemde ülke yönetiminin ‘topal ördek’ olmasına izin verir mi?

Kemal Kılıçdaroğlu: Erdoğan’a oy verenler ahlaksızdırKemal Kılıçdaroğlu: Erdoğan’a oy verenler ahlaksızdır

AKŞENER’İN ‘DENGE KURULACAK’ SÖYLEMİ NE KADAR GERÇEKÇİ?

Seçimden 6 gün sonra kamera karşısına geçen ve ilk kez açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’de Cumhur İttifakı’nın ağırlıklı olduğunu ve 7’li koalisyonun cumhurbaşkanlığını alması halinde ‘denge’ kurulacağını öne sürdü. Ancak cumhurbaşkanının Kılıçdaroğlu olması halinde ülke yönetiminde tıkanma yaşanacağı öngörülüyor.

İYİ Parti'nin hiç iyi olmayan mizansenleriİYİ Parti'nin hiç iyi olmayan mizansenleri

CHP’Lİ ŞENER’DEN İTİRAF: KILIÇDAROĞLU SÖZLERİNİN HİÇBİRİNİ GERÇEKLEŞTİREMEZ

Eski CHP milletvekili Abdüllatif Şener, katıldığı NTV canlı yayınında seçim gündemine ilişkin çarpıcı itiraflarda bulundu.

CHP’li Şener, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması halinde kanun çıkarıp bütçe yapamayacağını, verdiği sözlerden hiçbirini gerçekleştiremeyeceğini söyledi. Şener, yaptığı açıklamada "Millet ittifakının en büyük iddiası olan güçlendirilmiş parlamenter sistem artık hayal. Kanun çıkaramaz, bütçe yapamaz" dedi. Şener, “Kılıçdaroğlu Meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı'nda iken verdiği sözlerden hiçbirini gerçekleştiremez.” ifadesinde bulundu.

CHP’nin utanç haritası! Kadınların kabusu olduCHP’nin utanç haritası! Kadınların kabusu oldu

CHP’li Şener, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı'nda iken Kemal Bey'in seçimi kazanması ile verdiği sözlerden hiçbirini gerçekleştiremez, Meclis'ten hiçbir kanunu geçiremez, Millet İttifakı'nın en büyük iddiası olan güçlendirilmiş parlamenter demokrasi artık hayal olur. Mali ekonomik politikaları uygulayamazlar. Neden, vergi çıkaramazlar, bütçe çıkaramazlar. Hatta bürokrat ataması yapamazlar. Çünkü atama ile ilgili usul esasları cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değil kanun ile belirlerler, en önemli bürokratlarının atanması için meclis onayı istediği takdirde Cumhur ittifakı en önemli bürokratını atayamaz. Yani denge denetim mi diyeceğiz kaos mu diyeceğiz? Yani bunun arasında seçmen sıkıştırılmıştır"

Kılıçdaroğlu’nun HDP’ye verdiği sözler ifşa oldu! Kılıçdaroğlu’nun HDP’ye verdiği sözler ifşa oldu!

ERSAN ŞEN: KILIÇDAROĞLU SEÇİLİRSE GERGİNLİK ARTAR

Sözcü TV canlı yayınında açıklamalarda bulunan Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi halinde gerginliğin artacağını söyledi.

Meclis’te Cumhur İttifakı’nın çoğunlukta olduğunu hatırlatan Ersan Şen, “Millet bu kadar tantanadan sonra tekrar bir daha şunu çeker mi? Çünkü siz seçildiğinizde gerginliği artıracaksınız. Meclis A kanatta, cumhurbaşkanı B kanatta olacak. Ben Meclis’te olsam, nefes aldırmam. Diyeceksiniz ki, ‘Önemli olan ülkenin menfaatleri hocam’. Tamam, ülke menfaatlerinde bir sıkıntı yok. Ama ben seni öyle istediğin gibi oynatmam. ‘Onu bunu değiştireceğim, oradan şunu alacağım.’ Yok! Şak diye kanunu çıkartırım, kapatırım önünü. Hadi kıpırda da göreyim, istediğini yap bakayım. Anayasa Mahkemesi’ne gidersin.” ifadesinde bulundu.

Milli Görüş Platformu Sözcüsü Aydın: 'Ellerim kırılsaydı da oy vermeseydim' diyeceklerMilli Görüş Platformu Sözcüsü Aydın: "Ellerim kırılsaydı da oy vermeseydim" diyecekler

MİLLET 2015’TE ‘TOPAL ÖRDEK’E İZİN VERMEDİ

Parlamenter sistemin yürürlükte olduğu dönemde, 7 Haziran 2015 seçimlerinde Meclis’te yeterli milletvekili sayısına ulaşamayan AK Parti tek başına iktidar olamadı. 13 yıl sonra koalisyon tartışmaları başladı.

YSK'nın açıkladığı kesin sonuçlara göre, yüzde 10'luk seçim barajını geçen AK Parti yüzde 40,87, CHP yüzde 24,96, MHP yüzde 16,29, HDP ise yüzde 13,2 oranında oy aldı. Bu oy oranlarına göre AK Parti 258, CHP 132, HDP 80, MHP 80 milletvekili çıkardı.

KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ ÜLKEYE 5 AY KAYBETTİRDİ

Başkanlık ve yarı başkanlık sisteminin ilk kez gündeme geldiği bu dönemde, Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu’nun istikşafi görüşmeleri olumsuz neticelendi. Siyasi belirsizlik üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin 1 Kasım 2015’te yenilenmesine karar verdi.

SİYASİ BELİRSİZLİĞİN ARDINDAN MİLLET AK PARTİ’Yİ YENİDEN İKTİDARA TAŞIDI

Koalisyon dönemlerine yeniden dönmek istemeyen millet, AK Parti’yi yeniden tek başına iktidara taşıdı. AK Parti 5 aylık siyasi belirsizliğin yaşandığı dönemde oyunu 5 milyon artırdı.

Madde madde anlattık: Kemal Kılıçdaroğlu'nun Milli Görüş'e aykırı vaatleriMadde madde anlattık: Kemal Kılıçdaroğlu'nun Milli Görüş'e aykırı vaatleri

________________

KANUN CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİNDEN ÜSTÜN

Her ne kadar muhalefet ‘tek adam’ propagandasında bulunsa da geçtiğimiz dönemde Cumhur İttifakı’nın Meclis’te çoğunlukta olması ve cumhurbaşkanlığı ile herhangi bir çatışma yaşaması hükümet sisteminin işleyişini hızlandırdı.  Ancak iki zıt kutuptan birinin Meclis’te ağırlıklı olması, diğerinin ise Cumhurbaşkanlığında yer alması hükümet sistemindeki işleyişi sekteye uğratacağı ve istikrarsızlığa neden olacağı değerlendiriliyor.

Anayasa’nın kanunlar üzerinde üstünlüğü olduğu gibi Meclis’ten geçen kanunlar ise cumhurbaşkanlığı kararnamelerinden üstün. Bu nedenle cumhurbaşkanını yayınlayacağı her kararname, Meclis’ten geçecek kanunların yayınlanmasına kadar geçerli. 

VETO EDİLEN KANUNUN İKİNCİ DEFA VETO EDİLEMİYOR

Anayasa’nın 96’ncı maddesine göre, TBMM Genel Kurulu’ndan bir kanun çıkması için toplantıya katılanların salt çoğunluğu yani yarısından 1 fazlasının oyu yeterli olurken kanunları yayımlama yetkisi ise cumhurbaşkanına ait. Ancak cumhurbaşkanı bir kanunu veto ettiği takdirde, söz konusu kanun metninin TBMM’de yeniden görüşülmesi gerekiyor. Veto edilen kanunun yeniden kabulü için üye tam sayısının (600) salt çoğunluğu (301) yetiyor. Ardından kanun cumhurbaşkanına gönderilerek onaylanmasının ardından Resmi Gazete’de yayımlanıyor ve yürürlüğe giriyor.

Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatleri: 5 maddede milli güvenlik tehlikesiKılıçdaroğlu'nun seçim vaatleri: 5 maddede milli güvenlik tehlikesi

Yunan yazar Dimitri Roussopoulos PKK kanalında 'Erdoğan'dan kurtulun' çağrısı yaptıYunan yazar Dimitri Roussopoulos PKK kanalında "Erdoğan'dan kurtulun" çağrısı yaptı

PKK'dan Kılıçdaroğlu için son çağrı: İyice çığırından çıktılar!PKK'dan Kılıçdaroğlu için son çağrı: İyice çığırından çıktılar!

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 15
  • %55_60 11 ay önce Şikayet Et
    Müslümanların sandığa asılması,zilletçilerin çoğunun oy kullanmak istememesi ve depremzede tepki oylarının çoğalması sonucu Erdoğan % 60 ları bile bulabilir.
    Cevapla
  • Vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    Topal ördek, ölü ördek,ten iyidir.
    Cevapla
  • Kompataro 11 ay önce Şikayet Et
    Akbaba ya hiç vermemeli
    Cevapla
  • üretici 11 ay önce Şikayet Et
    bu millet kimin topal olduğunu gayet iyibilir kadar cahil deyıldır allahın iziniyle kılıçdaroğlu allahın iziniyle inşaallah amin...
    Cevapla
  • Ayyıldız 11 ay önce Şikayet Et
    değerli mümin kardeşler, bu gece okumasını bilen tüm kardeşler fetih suresini okuyalım... Allah münafıklara, din düşmanlarına, kitapsız kafirlere fırsat vermeyecek inşallah...
    Cevapla
  • Vatandas 11 ay önce Şikayet Et
    Hayrola savaşımı altı üstü secim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamlesi işgalci İsrail'i derinden vurdu: Bu işe başka ülkeler de bulaşırsa...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniyye ile görüştü: Aynı adımı İsrail de atmalı!