Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu ve Abbas'la süreci hızlandıracak adımlar atacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu ile Abbas'ın Türkiye ziyaretlerinde önemli adımların atılacağını açıkladı. Erdoğan, Suriyeli sığınmacıların dönüşünün artacağını da belirtti. Uyuşturucuyla mücadelede ise "Müjde açıklayacağız" dedi.

GİRİŞ 21.07.2023 12:59 GÜNCELLEME 21.07.2023 14:34
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış
  • Netanyahu ve Abbas'ın ziyaretlerinde bazı adımları atacağız ve süreç hızlanacak. 
  • İsrail gazı için en sağlıklı proje, Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaşmasıdır. 
  • Uyuşturucuyla mücadelede yakın zamanda müjdeleri haberleri paylaşacağız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Suudi Arabistan, Katar ve BAE'yi kapsayan Körfez turu dönüşünde, aralarında Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni ve Haber7 Yazarı Hasan Öztürk ile Ülke TV'de yayınlanan "Sıradışı" programının sunucusu Turgay Güler'in de olduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

"SURİYELİ SIĞINMACILARIN DÖNÜŞÜ ARTACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Körfez turunda yaptığı görüşmelerin Suriye, sığınmacılar ve İsrail-Filistin arasındaki barışa katkısının ne olacağı soruldu. Erdoğan, Suriyeli sığınmacıların yerleşmesi için Suriye'nin kuzeyinde briket evlerin yapım çalışmasının sürdüğünü belirterek, "Şu an 100-150 bin briket ev rakamına ulaştık. Bunları yaptıkça da Suriyeli sığınmacı kardeşlerimiz geri dönmeye başladılar. Şu an itibariyle dönüş yapan sığınmacı rakamında 1 milyonu yakalamış olabiliriz. Bundan sonraki süreçte bu daha da artacaktır. Özellikle de Katar, Suriye’nin kuzeyindeki bölgede hazırlanan projeyi destekliyor. Bu proje ilerledikçe sığınmacılardan oraya dönüşlerin daha da artacağına inanıyorum. Zaten sığınmacıların gönüllü olarak dönme arzusu çok açık, net ortada. Onlar da topraklarına dönmenin hasreti içerisinde" ifadelerini kullandı. 

"NETANYAHU VE ABBAS ZİYARETLERİNDE BAZI ADIMLARI ATACAĞIZ"

Filistin konusunda Körfez ülkelerinin Türkiye'den farkı olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı, "İsrail ilgili de bizim yaptığımız bazı görüşmeler var. Gelecek hafta 25 Temmuz Salı günü Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı, ardından da 28 Temmuz Cuma günü İsrail Başbakanı Netanyahu’yu ülkemizde misafir edeceğiz. Bu ziyaretlerle de bazı adımları atacağız ve süreç daha da hızlanmış olacak" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli aylıklarına zam açıklamasıCumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli aylıklarına zam açıklaması

Erdoğan'dan akaryakıt zammı ve Gabar petrolü açıklaması: 2024'te başlayacakErdoğan'dan akaryakıt zammı ve Gabar petrolü açıklaması: 2024'te başlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan fahiş kira açıklaması: Bedelini ödeyeceklerCumhurbaşkanı Erdoğan fahiş kira açıklaması: Bedelini ödeyecekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Tahıl Koridoru' açıklamasıCumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Tahıl Koridoru' açıklaması

Erdoğan'dan Mısır, İsveç, KKTC ve Yunanistan açıklamasıErdoğan'dan Mısır, İsveç, KKTC ve Yunanistan açıklaması

"BU ADIMLA İLK DEFA NETANYAHU İLE BİR TEMAS KURUYORUZ"

İsrail medyası son günlerde Netanyahu’nun bu ziyaretine ilişkin değerlendirmeler yapıyor. Masada İsrail'in doğal gazının Akdeniz'den Türkiye üzerinden Avrupa'ya arzı söz konusu. Bu anlamda Türkiye ile bir anlaşma yapacaklarını söylüyorlar. Türkiye'deki doğal gaz sıvılaştırma tesisleri de onların bayağı ilgisini çekiyor çünkü kapasite çok yüksek. Türkiye'nin bu gazı Avrupa’ya ulaştırması, aynı zamanda onlar açısından, Avrupa açısından da önemli. Avrupa doğal gaz arzı noktasında Rusya ve İran istikrarsızlığı nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Bunun bir avantaj olacağı, Türkiye açısından da bir avantajı olacağı İsrail medyasında gündemde. Erdoğan, bu değerlendirmeler hakkında ise şunları söyledi: 

"Burada zaten en sağlıklı proje, Türkiye üzerinden doğal gazın Avrupa’ya ulaşmasıdır. Yoksa Akdeniz’den Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatı maliyetleri itibarıyla çok fazla. Ama Türkiye’den olduğu zaman hem Türkiye olarak bunu kullanma noktasında kârlı bir sürece girmiş olacağız hem de Avrupa’ya bu işin naklinde belli bir oran imkânımız olacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Bey’in döneminde böyle bir adım atılmıştı. O adım kesintiye uğradı. Şimdi ise bu atacağımız adımla ilk defa Netanyahu ile bir temas kuruyoruz. Temennim odur ki bu gelişme, Türkiye-İsrail ilişkilerinde çok daha sıcak bir dönemin başlangıcı olsun."

"BÜYÜK KONGRE YEREL SEÇİMLERİN İŞARET FİŞEĞİ OLACAK"

Seçim sonrasında CHP'de yaşanan kaosun ve yerel seçim hazırlıklarının sorulduğu Cumhurbaşkanı, şu değerlendirmeleri yaptı: 

"Bizim için süreç o akşam zaten başladı. Fakat biliyorsunuz biz büyük kongre ile işareti verdik. Şimdi Ekim başı gibi inşallah büyük bir kongre yapacağız. Bu kongre aslında yerel seçimlerin işaret fişeğidir. Büyük kongremizle birlikte mevcut yönetimimizde bir yenilenmeyi yapacağız. Bazı yerlerde adaylıklar sebebiyle boşalmalar olmuştu. Bu boşalmaların olduğu illerimizin de süratle bütün başkanlarını atadık. Gerek ana kademe gerek kadın kollarında bu atamalarımızı yaptık. Diğer taraftan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim CHP gibi bir derdimiz, sıkıntımız yok. Biz şu anda Cumhur İttifakı olarak hedefe kilitlendik ve nerede, nasıl isimler bulacağız buna çalışıyoruz. Yerel seçimlerde sadece parti iş görmüyor, adaylar büyük önem arz ediyor. 30 büyükşehir, 51 il ve ilçe belediyelerinde gayet güzel bir çalışma ve isabetli isimler bulmak suretiyle inşallah hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. Teşkilatımız çalışıyor, bu çalışmalar üzerinden biz çalışmalarımızı zenginleştirerek devam ettiriyoruz. Kongre bu işin en önemli güç kaynağı olacak."

"YAKIN ZAMANDA MÜJDELİ HABERLERİ PAYLAŞACAĞIZ"

Erdoğan, uyuşturucu bağımlılığına karşı alınan önlemler hakkındaki soruyu da şöyle cevapladı: 

"Uyuşturucu satıcılarının yakalanmasında eski İçişleri Bakanımız Süleyman Bey dönemi de dahil başarılı adımlar atıldı. Görüldüğü gibi Amerika falan bu işte çok zayıf kaldı. Uyuşturucu büyük bir felaket. Ve bu felaket karşısında insanlık tedbirini almalıdır. Olay zenginlik, fakirlik noktası değil. Şimdi baktığınız zaman Amerika ekonomik olarak zengin bir ülke ama zengin ülke olduğu halde bütün o bağımlıların hali ortada.  Türkiye olarak biz, bu konuda çok kararlıyız. Başta İçişleri Bakanlığımız olmak üzere her türlü tedbirlerimizi alıyoruz. Emniyet teşkilatımız, Jandarma ile çalışmalarını sürekli yapıyor ve üzerlerine üzerlerine gidiyoruz. Bu adımlar caydırma, bu suçu işleyenlerin üzerine gitme noktasındaki kararlılığımızı gösterme adımlarıdır. Buna aynen devam edeceğiz. 
Gençlerimizi uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan korumak için devletimizin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Uyuşturucuyla mücadele sadece ülkemizin değil bütün ülkelerin ortak mücadele alanı olmalı. Terör ve uyuşturucu küresel mücadele gerektiren konulardır. 

Türk güvenlik güçleri uyuşturucu ticareti yapanlara göz açtırmıyor. Sokak satıcılarından uyuşturucu baronlarına kadar zehir tacirlerine Türkiye’yi dar ediyoruz, edeceğiz.  Diğer taraftan yerli, milli ve insani değerlerle donatılmış bir değerler eğitimini önemsiyoruz. 
Bu konuda atılması gereken adımları da tereddüt etmeden atacağız. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin heba olmaması için eğitime öncelik veriyoruz. Aile ve gençlik bankamızla da gençlerimizin yanında olacağız. Bu konudaki çalışmalarımız da süratle devam ediyor. Ümit ediyorum ki yakın zamanda müjdeli haberleri de vatandaşlarımızla paylaşacağız."

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • Kamil 9 ay önce Şikayet Et
    Milli Bekamız , Güney Kıbrıs Rum kesimi ile Demarkasyon Anlaşması imzalayan bu devletleri , anlaşmanın iptali yönünde ikna etmektir . Şayet , Kıbrıs ve Girit adasının açıklarındaki Hidrokarbon rezerv sahaları üzerine , UNCLOS sözleşmesi maddelerine göre hak iddia edemezsek , Mavi Vatan Ege konusu soruna dönüşür . Onlara para , Bize hem Para hem AB üyeliği hem de Egemenlik gereklidir .
    Cevapla
  • Kaan 9 ay önce Şikayet Et
    Aslında bu İsrail le bütün temasları kesilmesi gerekli bunlarda fayda gelmez
    Cevapla
  • Kamil 9 ay önce Şikayet Et
    Varsayalım ki onlar Türkiye ile Demarkasyon Anlaşması yapmadılar , O zaman Türkiye'nin aleyhine Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan ile anlaşırlar , Temaslar kesilirse işte o zaman zarar gelir !
    Cevapla
  • Kamil 9 ay önce Şikayet Et
    İsrail kendisine dokunulmadığı vakit medeni geçinen bir devlettir . ABD , AB , Çin , Hindistan ve Rusya ile sorun yaşamaz . Kuyruğuna basılırsa , iç meselelerine karışılırsa başkadır . Türkiye - İsrail - Filistin - Mısır Demarkasyon konusunu çözüme kavuşturalım , Kazanacaklarımıza bakalım . Filistin Yönetimi Abbas'tan ne Filistin halkına ne de Türkiye'ye hayr gelir , İmzayı attıralım !
    Cevapla
  • Borz 9 ay önce Şikayet Et
    Simdi olacaklari soyleyeyim, netanyahu ici. Propaganda hazirlayacak islamcilik oynayanlar, abbasida alkislayacak.. Abbas ermeni soykirimini kabul eden, Osmanli bizede soykirim yapti diyen biri.. 1. Dunya savasinda filistin cephesinde 15 bin askerimizin, filistinliler tarafindan katledildigi, filistin bayraginin, Osmanliya karsi olan isyan bayragi oldugunu kac kisi bilir acaba..
    Cevapla
  • Ruhi 9 ay önce Şikayet Et
    Yahudi'nin malını sırf çıkar için pazara taşımak.. bu durumu bir Müslüman olarak hiç midem kaldırmıyor. İsrail ile ilişkilerimiz düzelirken Filistin için iyice zıvanadan çıkıp çımaracaklar. Eee bizde ses çıkarmadıktan sonra şımarır elbet yahudi oğlanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdullah Ağar PKK'ya dev operasyon öncesi uyardı: Bu şeytanlık inşallah olmaz!
Ambalaj üzerine tavsiye fiyat uygulaması kapıda!