TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan son dakika açıklamaları: Artık zamanı geldi!

Son dakika haberi... TBMM Başkanı Kurtulmuş, 14'üncü Büyükelçiler Konferansı kapsamında büyükelçileri kabulünde önemli açıklamalar yaparak dikkat çeken mesajlar verdi.

GİRİŞ 09.08.2023 11:04 GÜNCELLEME 09.08.2023 12:05
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 14. Büyükelçiler Konferansı'nde Büyükelçilere hitap etti. TBMM Başkanı Kurtulmuş, önemli açıklamalarda bulundu. 

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Mücadeleyle, ama hep önümüzde daha büyük hedefler koyarak bu topraklardaki varlığımızı sürdürdük, çok şükür bugüne geldik. Şimdi önümüze daha farklı hedefler koymalıyız. Bu da Türkiye Yüzyılı'nın hedefleridir.

Sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye'yi oluşturmak mecburiyetindeyiz. Doğru siyaseti takip ediyor olmamız önemli bir şeydir ama tek başına değil. Bu gücü sözün arkasına koyamıyorsanız sadece doğru söyleyen bir ülke olursunuz. Sözünüzün arkasına güç koyamadığınızda söylediğiniz bir tesir etmediğiyle zaman zaman karşılaşırsınız.

"HEDEFLERİMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ"

Hedeflerimizi dış politika ekseninde güçlendirerek devam edeceğiz. İkinci temel hedefimiz Türkiye eksenini tahkim etmektir. Yıllarca Türkiye'nin geçmişini bilmeyenlerin zaman zaman eksen kayması tartışması açarak Türkiye'yi başkalarının gündemi üzerinden sıkıştırmaya çalıştığını çok iyi hatırlıyoruz.

Türkiye kendi eksenini tahkim etme mecburiyetinde olan bir ülkedir. Artık zamanı gelmiştir... Artık Türkiye böyle bir güce, kudrete kavuşmuştur. Bütün elindeki iman ve fırsatları bilerek rasyonel ve bu gerçeklerin içerisinde Türkiye hedeflerinin de olduğu bir eksen gerçekleştirmeliyiz.

Bu coğrafyada önce bölgemizdeki dostlukları, güven ve istikrarı tahkim edip ilk halkayı güçlü hale getireceğiz. Önümüzdeki yüzyıl Türkiye Yüzyılı'nı tahkim ettiğimiz, sözü güçlü bir Türkiye'nin dünyada önemli bir aktör olduğu bir dönemde yapacağız.

"YENİ BİR DÜNYA KURULACAK VE TÜRKİYE ÖNCÜ ROLÜNÜ ALACAK"

Artık kim isterse istesin hangi güce sahip olursa olsun, dünya sisteminin böyle devam etme imkanı yoktur. Afrika'daki yeni çıkışların dünya siyasetinde kökten değişikliklerin olacağının işaretlerini alıyoruz.

Yeni bir dünya kurulacak ve Türkiye buradaki öncü rolünü mutlaka ve mutlaka arayacaktır.

Dünya göçmen meselesini sadece sonuçlarıyla bakarken Türkiye dünyanın 4 bir yanından gelen hiç bilmediği masum insanların hayata tutunması için destek vermiştir. Ölümden kaçan insanların hayata tutunma imkanları tahkim etmek için ortaya konulan çabaların ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Türkiye İnsani diplomasinin sonuçlarını almıştır. Tahıl Koridorunun kullanılması Türkiye'nin önemini bir kez daha göstermiştir.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 87
  • C.M. 8 ay önce Şikayet Et
    Dediğiniz hiçbir şeyin değeri yok benim için. Siz, kendi insanına, emeklisine kazık atan, kandıran, zulmeden bir hükümetsiniz. Haram olsun hakkım size.
    Cevapla
  • Kul 8 ay önce Şikayet Et
    Yeni Dünya düzeninden kasıt nedir açıklanmalı
    Cevapla
  • MİLAT 8 ay önce Şikayet Et
    Bence hedefin Türkiye yüzyılı olması yeterli değil.. Önce Türk birliğinin kurulması, sonra bütün İslam ülkelerinin birleşmesi, sonra İslamın tüm dünyaya yayılması hedefimiz olmalı...
    Cevapla
  • Emekli 8 ay önce Şikayet Et
    Milat emekliye seyyanen zam da verilsin mi.
    Cevapla
  • Merak 8 ay önce Şikayet Et
    Yeni dünya düzeninden kastınız ne.
    Cevapla
  • Haklı 8 ay önce Şikayet Et
    Köyler inek dolu iken, amerikanın pis süt tozunu yediren chp zihniyeti vardı. Zeytin zararlı diyip, abd emri ile margarin yağı fabrikası kurduran chp. Zeytin ağaçlarının kestirmsler. 1945, abd askerlerine ankara nin emniyetini teslim edende chp. Çok şükür kurtulduk. Ama, şimdi çok bağırıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdullah Ağar PKK'ya dev operasyon öncesi uyardı: Bu şeytanlık inşallah olmaz!
TCMB Başkanı Karahan: Enflasyonda belirgin düşüşe kadar sıkı para politikası sürecek