İmamoğlu'dan 'ittifak' açıklaması: Akşener de buna dahil...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ittifak sorusuna, "Ben İstanbul ittifakının kurulabileceğine inanıyorum. Makul görüşmeler için zemin oluşacaktır. Sayın Akşener de buna dahildir" dedi.

İmamoğlu'dan 'ittifak' açıklaması: Akşener de buna dahil...
İmamoğlu'dan 'ittifak' açıklaması: Akşener de buna dahil...
GİRİŞ 19.09.2023 18:16 GÜNCELLEME 19.09.2023 18:16
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Ekrem İmamoğlu, Sultanbeyli'de 6 ilçeyi kapsayan 'Anadolu Yakası 6 İlçede Atık Suyu, Yağmur Suyu Dere Islahı Çalışmaları' temel atma törenine katıldı.

"GÜNÜ GELDİĞİNDE MAKUL GÖRÜŞMELER İÇİNDE UYGUN ZEMİNLER OLUŞACAK"

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan İmamoğlu, "2019'da yaptığımız sağlıklı ittifakın temelinde gerçekten bir İstanbul ittifakı vardı. Bunun özünde büyük bir toplumsal ittifak oluştu. Yüzde 55'e yakın bir oyla belediye başkanı seçildi. İstanbul ittifakının kurulabileceğine, siyasi ittifakların da müzakere edebileceğine inancım hala tam. Günü geldiğinde makul görüşmeler için de uygun zeminlerin oluşabileceğini düşünüyorum. Buna Akşener de dahil" dedi.  

"SÜRECİN UCUNU BIRAKMAYACAĞIZ. BÜYÜK BİR İHMAL VARDI"

Erzurum mitinginde çıkan olaylarda yasal süreç takibi ile ilgili sorulan soruya da cevap veren Başkan İmamoğlu, "Yargı adına üzülüyoruz. Atılan cisimlerin, arkamda duran yol arkadaşım Mustafa'nın dizine gelen taşı ben gördüm. Böyle bir iddianameyi üzüntüyle karşılıyorum. Takip ediyoruz. Sürecin ucunu bırakmayacağız. Büyük bir ihmal vardı. Çok kötü sonuçlarla karşılaşabilirdik. Burada kandırılan aldatılan küçücük çocukların arkasında kimler olduğunu araştırılması gerektiğini O gün ile ilgili bütün hukuki süreçleri, suç duyurularımın arkasında durarak takip edeceğim. Bir iddianameyle bu iş bitmeyecek" diye konuştu.  

"BU TÜR SÜREÇLERİ BEN TAMAMEN MUHATAPLARIYLA GÖRÜŞÜYORUM"  

İstanbul'da ilçe başkanları toplantısına katılmak isteğinin reddedilmesi sorusuna ise Ekrem İmamoğlu, "Parti içi diyalogları ve münazara etmeyi ve müzakere etmeyi doğru bulmuyorum. Olan konular ya da bir takım yanlışlar bu tür süreçleri ben tamamen muhataplarıyla bire bir görüşüyorum. İster sayın genel başkan olsun isterse diğer makam sahipleri olsun" dedi.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 97
  • Nisali 7 ay önce Şikayet Et
    Ne icin itifak daha fazla tatil icinmi bu basa gelsin ilk isi tatil adim gibi eminim
    Cevapla
  • Kmn ..ccc... 7 ay önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanı olma hayali kuranlar,yakında Beylikdüzü bb başkanlığı na bile fit olacak..
    Cevapla
  • Faruk kam 7 ay önce Şikayet Et
    Ne olduhani senin oyun yüzde 60 di
    Cevapla
  • Gurbet 7 ay önce Şikayet Et
    Ittifak değil istifa etseniz hayırlı olur ülkemiz için
    Cevapla
  • Aslı 7 ay önce Şikayet Et
    Makul görüşmeler için uygun zemin dediği üst akıldan gelecek talimata bakar diyor:))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!