AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İsrail'i savunup Filistin'i görmeyenlere tepki

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Sürekli 'İsrail’in kendini savunma hakkı'ndan bahseden ülkeler, Gazzeli kadın ve çocukların 'yaşama hakkı'ndan bahsetmiyorlar. Gazzelilerin katledilmesine sessiz kalıyorlar" açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 17.10.2023 14:16 GÜNCELLEME 17.10.2023 15:25
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Sürekli olarak 'İsrail'in kendini savunma hakkı'ndan bahseden ülkelerin, Gazzeli çocukların 'yaşama hakkı'ndan bahsetmediğini" vurguladı. Bu ülkelerin Gazzelilerin katledilmesine sessiz kaldığını hatırlatan Çelik, "Herhangi bir ülkenin kendini savunma hakkı bir halkın ve masum insanların topyekun hedef alınması anlamına gelemez... Bir halkı topluca hedef alma insanlık suçudur. Gazzelileri toplu cezalandırma anlayışı suçtur" dedi. 

Gazze'ye kara harekatının binlerce masum çocuk ve kadının ölümüyle sonuçlanacak bir facia ve insanlık utancı üreteceğini ifade eden Çelik, "İnsanlık ve hukuk adına buna karşı çıkılması gerekirken, birileri bölgedeki güç denkleminin bu yolla nasıl şekilleneceğinin peşinde koşuyorlar. Bunlar, masum kadın ve çocukların canlarını kendi kirli güçlerinin kurbanı yapanlardır" değerlendirmesinde bulundu. 

Sosyal medyadan paylaşım yapan Çelik, daha sonra şu ifadeleri kullandı: 

"Güç ve vekâlet savaşlarının kaybedenleri hep masumlardır. Bugün doğru yerde durmanın ölçüsü, adil bir barışı ve adil bir çözümü savunmaktan geçer. Önce Gazzelilere dönük bu insanlık dışı bombalamalar ve kuşatma sona ermelidir. Sonra adil bir barış ve çözüm için herkes elini taşın altına koymalıdır. Bölgeye uçak gemileri ile savaş gemileri göndermek ve her gün tehdit dolu açıklamalar yapmak, barış için sorumluluk üstlenmek değildir, yeni çatışmaları kışkırtmaktır."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • yusuf 6 ay önce Şikayet Et
    azerbeycan?? kimseden çıt yok.hani kardeşimizdi?israile destek açıklaması yaptı ama siz tek satır yazmadınız?varya bu iki yüzlü insanlara artık ne diyeceğimi şaşırdım,lanet olsun..vesselam..
    Cevapla
  • Selahattin Eyyubi* 6 ay önce Şikayet Et
    israil nazi katliamının ötesinde bir vahşete imza atmaktadır.Islam düşmanı siyonist uşağı leğen ne yazikki maaşını ve makamını siyonistlere borçlu aksi bir cümle kullansa bedelini ağır ödeyeceğini iyi biliyor.malesef gerçekleri Avrupa halkına söylemeyip siyonistlerden korktuğu için boğazı düğümlenerek yalan söylüyor.Katledilen kadın ve bebeklerin vahşeti uykularına karabasan gibi çöker inşallah
    Cevapla
  • Suat 6 ay önce Şikayet Et
    İşlerine gelmedimi öyle yapıyorlar
    Cevapla
  • Tek 6 ay önce Şikayet Et
    Pazar günü Maltepe deki mitingi görmeyenler gibi
    Cevapla
  • hasan 6 ay önce Şikayet Et
    Anlamadığım gağurdan medet umulmaz ne bekliyordunuz ki onları müslüman ülkeleri mi savunacak müslümanlar öyle ses çıkarmali ki everest tepesindeki adam duymalı bu sesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!