CHP'de 55 il başkanından Kılıçdaroğlu'na destek

CHP'nin 55 il başkanı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 38. Kurultayda delegeleri temsilen destek vereceklerini açıkladı.

CHP'de 55 il başkanından Kılıçdaroğlu'na destek
CHP'de 55 il başkanından Kılıçdaroğlu'na destek
GİRİŞ 02.11.2023 20:26 GÜNCELLEME 02.11.2023 21:06

4-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek CHP 38. Kurultayına günler kala 55 il başkanı, Kılıçdaroğlu’na desteğini açıkladı. Ankara’ya gelen 55 il başkanından 34’ü parti genel merkezinde ortak bildiri yayınladı. Bildiriyi okuyan CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, yaptığı konuşmada, CHP 38. Kurultayda Kılıçdaroğlu’nun toplanan imzalar ve yapılan görüşmeler çerçevesinde yaklaşık 900 delege ile seçileceğini ön gördüklerini söyledi.

Erkol, yenilenen CHP örgütlerinin Kılıçdaroğlu ile iktidara yürüyeceğini belirtti. Cumhuriyetin ikinci yüz yılında Türkiye’yi 38. Kurultayda çıkacak iradenin yöneteceğini belirten Erkol, “Cumhuriyet Halk Partisi; altı okunda ifadesini bulan ilkeleri benimsemiş kadrolara sahiptir. Programında da belirtildiği gibi sol bir partidir ve sosyal demokrasinin evrensel ilkelerinin ışığında mücadelesini sürdürecektir” dedi.



Parti iç hukukunun CHP örgütlerinin iradesi ve önerileri doğrultusunda tüzük kurultayıyla beraber yenileceğini Kılıçdaroğlu’nun açıkça ifade ettiğini hatırlatan Erkol, "İl başkanları olarak önümüzdeki birinci hedef; 2019’da olduğu gibi Genel Başkanımızın önderliğinde görevlerini başarıyla sürdüren ve sosyal belediyeciliği başarı ile temsil eden yerel yönetici sayımızı artırmak ve hizmetlerimizi ülkenin her noktasına yaygınlaştırmaktır” diye konuştu.

CHP’nin kurultayın ardından daha da güçleneceğini dile getiren Erkol, 81 il başkanı ve il örgütlerinin birleşerek ve güçlenerek kurultaydan çıkacağını aktardı.

KAYNAK: İHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında