Kılıçdaroğlu’nun çekilmesini kim engelledi? Canlı yayında açıkladı

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın ikinci tur oylamasında Manisa Milletvekili Özgür Özel Genel Başkan seçildi. Gazeteci Şaban Sevinç, canlı yayında seçimi kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili dikkat çeken bir kulis bilgisini paylaştı.

GİRİŞ 05.11.2023 23:11 GÜNCELLEME 05.11.2023 23:12
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda birinci turda Özgür Özel'in gerisinde kalan Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylıktan çekildiği iddia edilmişti. Gazeteci Şaban Sevinç, TV 100'de canlı yayında seçimi kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili dikkat çeken bir kulis bilgisini paylaştı.

Sevinç, "Kemal Bey çekilmeyi kabul etti. Ancak Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak bilinen İmambakır Üküş, Kılıçdaroğlu’nun kolunu tutarak ‘Sakın çekilmeyin, biz izin vermiyoruz’ demiş." diye konuştu.

Şaban Sevinç'in açıklamaları şu şekilde;

"Ekrem Bey, Kılıçdaroğlu’nun çekilmesini tavsiye etti. ‘Efendim çekilirseniz sizi de Onursal Genel Başkan ilan ederiz’ diye kendisine bir tavsiyede bulundu. Çünkü 2. turda Sayın Kılıçdaroğlu’nun kazanmasının mümkün olmadığı ortaya çıkmıştı. Kemal Bey bunu kabul etti ve çekilme kararını yakın arkadaşlarına iletti.

KILIÇDAROĞLU ÇEKİLMEKTEN VAZGEÇTİ

Ancak danışmanı olarak bilinen İmambakır Üküş Sayın Kılıçdaroğlu’nun kolunu tutarak ‘Sakın çekilmeyin, biz izin vermiyoruz’ demiş. Onun ardından Gamze Akkuş İlgezdi ve Neslihan Hancıoğlu’da duygusal bir şekilde ağlamışlar ve ‘Çekilmeyin, vuruşa vuruşa kaybedelim’ demişler, bunun üzerine Kemal Bey fikrini değiştirmiş."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 137
  • ADALET 5 ay önce Şikayet Et
    Ortada bir genel başkanlık seçimi var ve o partinin genel başkanının karşısına çıkan adaya hanımı ayıp ettin diyor ya bu işler hatır gönül işimi birilerinin gönlü razı olsun hanfendi muhalefet liderinin hanımı konumundan düşmesin derdi herhalde
    Cevapla
  • vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    memleketin kuyusunu kazan parti kendi içinde kara delik açar
    Cevapla
  • Çiko 5 ay önce Şikayet Et
    Cumhur başkanlığı seçim öncesinde o meşhur mutfagindan aciklamalar yapıp seçimi irfan izledi.artik bu saatten sonra otursun o meşhur futfak da çay içip kek yesin
    Cevapla
  • Ben 5 ay önce Şikayet Et
    Kasetle geldi sonu böyle oldu, işe yarıyordu. Keşke daha çok seçimlere katılsaydı. Alışmıştık. Üzüldük. "Ben Kımıl gidiyorum." Neyse aynı son Özgür başkanı da bekler. Sadece biraz zaman alacak. Seçim şarkısı benden: Onun arabası var özel mi ÖZEL bastımı gazaaa....
    Cevapla
  • Ipone 5 ay önce Şikayet Et
    Çıkarları için ağlamışlardır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?