Bakan Fidan'dan son dakika NATO ve AB çıkışı: Zorunluluk haline gelmiştir!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada NATO ve AB'ye tepki göstererek, "NATO müttefiklerimizin güvenlik hassasiyetlerimizi dikkate almaması, alternatif stratejiler geliştirmeye yöneltmektedir."

Bakan Fidan'dan son dakika NATO ve AB çıkışı: Zorunluluk haline gelmiştir!
Bakan Fidan'dan son dakika NATO ve AB çıkışı: Zorunluluk haline gelmiştir!
GİRİŞ 21.12.2023 18:55 GÜNCELLEME 21.12.2023 18:55
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Son dakika Bakan Fidan haberleri: Bakan Fidan, Dışişleri Bakanlığının 2024 yılı bütçesi ve 2022 yılı kesin hesabının görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerine sunum yaparak yönelttikleri soruları cevapladı.

Bakan Fidan'dan son dakika NATO ve AB çıkışı: Zorunluluk haline gelmiştir!

BAKAN FİDAN'DAN NATO VE AB'YE TEPKİ: ZORUNLULUK HALİNE GELMİŞTİR

Avrupa Birliği ile bütünleşme sürecini ilerletme konusunda kararlı olduklarının altını çizen Fidan, “Ancak, bunun için Birliğin de gerekli iradeyi sergilemesi gerekmektedir. Avrupa Birliği’nin, bazı üyelerinin dar çıkar hesaplarından kaynaklanan stratejik vizyon ve sağduyu eksikliğinden kurtulması elzemdir. Avrupa Birliği, diğer aday ülkeler için attığı teşvik edici adımları Türkiye için maalesef atmamaktadır. Birlik, ülkemizin üyelik sürecini canlandıracak somut adımlar atarsa, bunun her iki taraf için de yeni fırsatlar doğuracağına inanıyorum. Ancak, Avrupa Birliği’nin Türkiye’yi ortak değil rakip olarak görmesi ve bazı NATO müttefiklerimizin güvenlik hassasiyetlerimizi dikkate almaması, ülkemizi daha fazla kabiliyet ve alternatif stratejiler geliştirmeye yöneltmektedir. Bu, bizim için bir tercih değil; devletimizin ve milletimizin bekası için zorunluluk haline gelmiştir” dedi.

BAKAN FİDAN'DAN TERÖRLE MÜCADELE MESAJI: HEM SAHADA HEM MASADA

Bakan Fidan, yaptığı konuşmada, Suriye’ye yönelik politikalarının ana unsurlarının belirli olduğunu aktararak, “Suriye’nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğine bağlılığımız tamdır. PKK/YPG başta olmak üzere terör örgütleri ile mücadelemiz sürecektir. Suriye’den ülkemize göç akışını önlemeye ve ülkemizdeki Suriyelilerin gönüllü geri dönüşünü sağlamaya önem veriyoruz. Suriye’de iç barışın sağlanmasını teminen 2254 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı dahil, siyasi süreçleri destekliyoruz. Bu hedefler doğrultusunda hem sahadan hem de masadan çabalarımızı sürdürmekteyiz” dedi.

'ABD'NİN PKK/YPG TERÖR ÖRGÜTÜNÜ DESTEKLEMESİ STRATEJİK BİR HATA'

Bakan Fidan, Suriye’nin kuzeyinde terör devleti kurulmasını engellemeye yönelik mücadele ettiklerini belirterek, “DEAŞ’la mücadele kisvesi altında PKK/YPG terör örgütünü desteklemenin stratejik bir hata olduğunu, başta ABD olmak üzere tüm muhataplarımıza vurgulamaya devam edeceğiz. PKK terör örgütü ve uzantılarına yönelik mücadelemizi Irak’ta da hız kesmeden sürdürüyor, gerekli gördüğümüz güvenlik önlemlerini uygulamakta tereddüt etmiyoruz. Türkmen soydaşlarımıza desteğimizi sürdürüyoruz. Irak’taki her kesimle yakın iş birliği halinde Irak’ın bütünlüğü, istikrarı ve refahına yönelik çalışmalara destek veriyoruz” diye konuştu.

Bakan Fidan'dan son dakika NATO ve AB çıkışı: Zorunluluk haline gelmiştir!

'LİBYA'DA BAŞKONSOLOSLUĞUMUZU YAKIN ZAMANDA YENİDEN FAALİYETE GEÇİRECEĞİZ'

Libya’da ülkenin birlik ve bütünlüğünü korumak ve ülkenin tekrar çatışmalara sürüklenmesini önlemenin temel öncelikleri olduğunu belirten Bakan Fidan, “Libya’nın doğu, batı ve güneyindeki tüm kesimlerle diyaloğumuzu geliştirmeyi sürdüreceğiz. Bingazi Başkonsolosluğumuzu yakın zamanda yeniden faaliyete geçireceğiz. Milli davamız Kıbrıs meselesinin Ada’daki gerçekler temelinde adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme kavuşturulması nihai amacımızdır. İki tarafın da egemenlik statüleri eşitlenmediği sürece taraflar arası bir müzakerenin gerçekleştirilmesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

BAKAN FİDAN'DAN YUNANİSTAN MESAJI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması ve diğer ülkelerle ilişkilerinin geliştirilmesi çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini aktaran Fidan, “Komşumuz Yunanistan ile ilişkilerimizi olumlu gündem temelinde samimi ve yapıcı bir diyalogla ilerletmeyi arzu ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın son ziyareti de bu anlayışımızın somut tezahürü olmuştur. Batı Trakya ve 12 Adalar’da soydaşlarımızın haklarını her fırsatta savunmaya da devam ediyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Bakan Fidan'dan son dakika NATO ve AB çıkışı: Zorunluluk haline gelmiştir!

'ERMENİSTAN'A İYİLİK YAPMIYORLAR'

Azerbaycan ile Ermenistan arasında İkinci Karabağ Savaşı’ndan sonra beliren barış fırsatının güçlendiğini ifade eden Bakan Fidan, “İki ülke arasında somut güven artırıcı adımlar atılması kararından memnuniyet duyuyor; barış anlaşmasının biran önce imzalanmasını arzu ediyoruz. Kardeş Azerbaycan’la müttefiklik seviyesine yükselttiğimiz ilişkilerimizi, her alanda geliştirmekteyiz. İşgalden kurtarılan toprakların yeniden imarına ve ihyasına destek vermekteyiz. Ermenistan’la başlattığımız normalleşme sürecini, Azerbaycan’la yakın eşgüdüm içerisinde, bölgesel gelişmeleri de dikkate alarak yürütmeye devam edeceğiz. Bazı üçüncü ülkelerin 1915 olaylarıyla ilgili asılsız iddiaları ısıtarak tekrar gündeme getirmesi, normalleşme sürecini baltalayacaktır. Bu ülkeler, Ermenistan’a iyilik yapmıyorlar” diye konuştu.

Bakan Fidan'dan son dakika NATO ve AB çıkışı: Zorunluluk haline gelmiştir!

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    o günler de gelecek inşallah
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    kul insan ALLAHına gurban
    Cevapla
  • Kul insan 4 ay önce Şikayet Et
    Vakit yok. Savaş başladı çoktan. Milletçe savaş düzenini alalım. Konya başkent olsun. İsrail Amerika İngiltere ilişkileri kesilmelidir. İsrail Amerika İngiltere şirketleri defolup gitsinler. Müslüman ülke Türk dost ülkeler askeri birlik kurulsun. Filistin halkına silah dağıtalım.
    Cevapla
  • MUZAFFER NAFİZ 4 ay önce Şikayet Et
    İşte bu kadar. Yeni bir düzen kurulacaksa kurulur, Türkiye'de orada kendine yakışan yeri bulur ama aynı şeyi Avrupalı pek çok ülke için söylemek oldukça güç. Hele ABD için mümkün değil.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    MaşaAllah, Sn.Fidan'ı tebrik ediyoruz. Yolun açık olsun,&.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk