Murat Kurum: Sizler derdi Aksa, İstanbul olanlarsınız

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, "Kendi çizgisi, duruşu, gelenekleriyle her geçen gün büyüyor, serpiliyor. Bugün de gençlik buluşmalarımızın 7.’sini yaparak, bizi gururlandırıyor. TÜGVA’mız gençlerin her anında, hep yanında” dedi.

Murat Kurum: Sizler derdi Aksa, İstanbul olanlarsınız
Murat Kurum: Sizler derdi Aksa, İstanbul olanlarsınız
GİRİŞ 08.03.2024 21:45 GÜNCELLEME 08.03.2024 21:45
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, TÜGVA 7.Gençlik Buluşması’nda gençlere seslendi.

MURAT KURUM'DAN YÖNETİCİLERE TEŞEKKÜR

Konuşmasına Türkiye Gençlik Vakfı’na hizmet etmiş yöneticilere teşekkür ederek başlayan Murat Kurum, “Bugün bu salonda; azimli, heyecanlı, delikanlı yürekler görüyorum. Asalet ve duruş sahibi gençlerimizi görüyorum. Bugün karşımda, Türkiye’nin En Büyük Gençlik Hareketini, Türkiye’nin Küresel Gençlik Liderlerini, TÜGVA’mızı görüyorum. Türkiye Gençlik Vakfı’na hizmet etmiş her bir yöneticimize, İstişare Kurulumuza, önceki dönem başkanlarımız Enes Eminoğlu’na, İsmail Emanet’e; Genel Başkanımız Sevgili İbrahim Beşinci kardeşime yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

'TÜGVA'MIZ GENÇLERİN HER ANINDA, HEP YANINDA'

Türkiye Gençlik Vakfı'nın kendinden emin adımlarla; Türkiye Yüzyılı’na yürüdüğünü söyleyen Kurum, “Kendi çizgisi, duruşu, gelenekleriyle her geçen gün büyüyor, serpiliyor. Bugün de gençlik buluşmalarımızın 7.’sini yaparak, bizi gururlandırıyor. TÜGVA’mız gençlerin her anında, hep yanında.” diyerek konuşmasına devam etti.

'KÜRESEL ÇAPTA YENİ NESİL BİR İHYA HAREKETİNE DÖNÜŞMÜŞTÜR'

“Gençler için dertlenmek; yüreği dağ gibi büyük insanların işidir.” diyen Kurum, “TÜGVA’mız; öncü bir nesli, sıradağlar gibi yan yana getirmeyi başarmış bir kardeşler topluluğudur. TÜGVA; cehaletin karşısına ilmi koymuştur; korkaklığın karşısına cesareti koymuştur. Bu ülkenin meydanları ne zaman hakkı haykırsa, en önde daima TÜGVA’nın sancakları yükselmiştir. Vakfımızın gücü ulusal sınırlarımızı aşmış; küresel çapta yeni nesil bir ihya hareketine dönüşmüştür.” şeklinde konuştu.

'BİZ BU AZİZ ŞEHRİ İHYA EDERKEN TÜGVA'MIZ DA BU GÜZEL NESLİ İHYA EDECEK'

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı döneminde, TÜGVA ile birçok projeye imza attıklarını belirten Murat Kurum, “Bugün de İstanbul’un emanetçisi olmaya adayız ve yine yollardayız. 1 Nisan’dan itibaren, biz bu aziz şehri ihya ederken; TÜGVA’mız da bu güzel nesli ihya edecek.” dedi.

'SİZLER, DERDİ AKSA OLANLARSINIZ'

“Bizim Kahramanlarımızı saymakla bitmez. Eren Bülbül bizim kahramanımızdır, Şehit Aybüke Öğretmen bizim kahramanımızdır.” diyerek konuşmasına devam eden Kurum, “Bizim kahramanlarımız gençlerimizdir, sizlersiniz. 22 yıldır yolunuz yolumuz, neşeniz neşemiz, derdiniz derdimiz oldu. Güçlü olmak istiyorsak, derdimizi seveceğiz. Bakın İstanbul’u, dert sahibi bir genç fethetti. Surlara ilk sancağı, dertli bir yiğit dikti. Yavuz’u tahtında, ümmet derdi oturtmadı. Çanakkale’de dağlar, dertli yiğitler sayesinde geçilemedi. İstiklal Harbi’ni zafere, vatan derdi ulaştırdı. Mehmet Akif’e İstiklal marşını, millet derdi yazdırdı. Erbakan hocamız, ‘Büyük Türkiye’ dertlisi bir önderdi. Şehit Metin Yüksel, sokakların dertli abisiydi. 94’te İstanbul’un şu kapılarından; dertli bir adam ve kardeşleri girdiler. İstanbul’u, CHP zihniyetinin elinden, o dertli adamlar çekip aldılar. Ve yine o dertli adamlar; 22 yıldır bu cennet vatanın her karışında iz bıraktılar, mühürlerini vurdular, tarih yazdılar. Hülasa; biz bu toprağı vatan biliyorsak, İstanbul’u kutlu bir emanet sayıyorsak; içimizdeki bu kadim dert sayesindedir. Ayasofya’nın zincirlerini; açılış davetiyesi bekleyen kibir abideleri kırmadı! O zincirleri, dert sahibi bu oğullar, bu kızlar, sizler kırdınız. Bugün Gazze sokaklarındaki zulmü de; İstanbul’a yabancı olanlar değil; İstanbul’un değerlerini yaşatanlar, sizler parçalayacaksınız. Ve bir gün mutlaka, Mescid-i Aksa’yı da esaretten, sizler kurtaracaksınız. Çünkü sizler, derdi Aksa olanlarsınız, derdi İstanbul olanlarsınız, çünkü sizler, TÜGVA’lılarsınız” ifadelerini kullandı.

'DAVAMIZ 'YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE DAVASI'DIR'

‘İstanbul’un Emini’ olmak için maratona çıktıklarını söyleyen Murat Kurum, “Ama rahat koltuklara değil, dertle koşulan sokaklara talibiz. Bizim derdimiz hizmet derdidir. Bizim derdimiz eser derdidir. Tek hedefimiz var, aziz İstanbul’umuzu, bu 5 yıllık ihanetten, bu 5 yıllık fetret döneminden hep birlikte kurtaracağız. Davamız, ‘Yeniden Büyük Türkiye Davası’dır. Yolumuz; ‘Yeniden Güzel İstanbul Yolu’dur. Bu davada; sizler seçmen değilsiniz, hedef kitle değilsiniz. Bu kutlu yolda beraberiz. Bu kutlu hedefte, kardeşiz” dedi.

Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde hiçbir gencin emeğinin heba olmayacağını, hayallerinin yarım kalmayacağını belirterek, “Özgür düşünceli, kendi başına karar alabilen, milletinin değerlini koruyan bir gençlik için çalışacağız. Özgüvenli gençlerimizin yetişmesine ortam hazırlayacağız. Gençlerimizin daha güzel, daha güvenli bir İstanbul’da yaşaması için çalışacağız. Sizler, sadece söz sahibi olmayacaksınız; hizmetin, eserin, yönetimin de sahibi siz olacaksınız. Eğitim, ulaşım destekleriyle, paylaşımlı ofislerimizle, yeni iş imkânlarımızla, dijital yatırımlarımızla; her anınızda hep yanınızda olacağız” konuşmasını tamamladı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Öyle 1 ay önce Şikayet Et
    Gazzeyi gençler kurtaracak da Siz ne halt yemeye o makamlardasınız ozaman?
    Cevapla
  • ali 1 ay önce Şikayet Et
    ne alaka İstanbul secımleri ile Aksa nın . azıcık ınsaf. gecen secım de Sisi ye oy vermek diyordunuz. ne oldu sisi kankanız oldu.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Vatandaşın derdi aksada sizi anlıyamadık hala malesef. Yeniden refah partisi.
    Cevapla
  • Asa 1 ay önce Şikayet Et
    Çapsız Ekrem ne yapmış
    Cevapla
  • ömer 1 ay önce Şikayet Et
    yürekleri hak için atanlar mutlak galip geleceklerdir, yüreğinize sağlık ve bereket
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den