Başkan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Vekili Muhbir ve Aliyev ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Vekili Muhbir'le telefon görüşmesinde Türkiye’nin bu acılı günlerde İran’ın yanında olduğunu, İran halkının kederini paylaştığını belirtti. Aliyev ile de görüşen Erdoğan bölgesel konuları ele aldı.

Başkan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Vekili Muhbir ve Aliyev ile görüştü
Başkan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Vekili Muhbir ve Aliyev ile görüştü
GİRİŞ 20.05.2024 19:15 GÜNCELLEME 20.05.2024 20:09
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde; 

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Vekili Muhammed Muhbir ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın beraberindeki heyet üyeleriyle birlikte elim bir helikopter kazasında yaşamını yitirmeleri nedeniyle üzüntülerini iletti, taziyelerini sundu ve sabır diledi.

Türkiye’nin bu acılı günlerde İran’ın yanında olduğunu ve İran halkının kederini paylaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bundan sonraki süreçte de İran’a yönelik komşuluk ve kardeşlik hukukunun gereğini yerine getirmeye devam edeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reisi ve Abdullahiyan’ın Türkiye ve İran ilişkilerine katkılarının daima hatırlanacağını söyledi."

BAŞKAN ERDOĞAN ALİYEV İLE DE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde; 

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Görüşmede Türkiye ile Azerbaycan ilişkileri, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış sürecinin olumlu istikamette ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti ve Türkiye’nin süreci yakından izlediğini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede sağlanacak adil ve kalıcı barışın hem Azerbaycan hem Ermenistan hem de bölge ülkeleri için yeni bir iklimi beraberinde getireceğini söyledi."

KAYNAK: HABER7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • OSMANOGLU 2 ay önce Şikayet Et
    iranda da,Turkiyede de,iki ulkenin emparyalist bati politikalarina karsi ortak hareket etmelerini istemeyen,hatta dusmanligi korukliyen zihniyet olmasi uzucu,zira siyonistler bu iki guclu islam ulkesini yutmaya hazirlaniyorken
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Sayin erdogan bu ulkenin gururudur aliyev ve bahcekiyidd severiz nokta.
    Cevapla
  • Akçaabat 2 ay önce Şikayet Et
    Reis hiç de acılı değil Allah bunların cezalandırıyor bu Iran bizim suni İslam'a verdikleri asap Belki de dünyanın hiç milletinden çekmedik bunlardan çektiğimiz kadar Bunlar Allah yok eylesin Bunlar İsrail'den daha beter lütfen yok olsunlar☪️
    Cevapla
  • barbaroslar geliyor 2 ay önce Şikayet Et
    Ali hameney dengide kitap fuarında şaşırmıs bir kitabı elini alarak türklerin yunanlıları eziye ettigigini söylemis hameney yakıstımı
    Cevapla
  • adwe 2 ay önce Şikayet Et
    vekili de ne oluyor ali hamaney senin dengin reis
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Prof. Dr. Okan Tüysüz'den büyük deprem uyarısı: Dört kent sıralandı!
CHP'de İmamoğlu-Yavaş yarışında son perde! SGK borçlarında o açık ara önde