Bakanlık açıkladı! İYİ Partili vekil hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

GİRİŞ 25.06.2024 22:43 GÜNCELLEME 26.06.2024 10:37

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, haklarında koruma kararı olan ve kuruluştan izinsiz ayrılan iki çocukla sosyal medya hesabından yayın yapan İyi Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez hakkında suç duyurusunda bulundu.

'ÇÖMEZ, ÇOCUKLARIMIZIN ZARAR GÖRMESİNE NEDEN OLMUŞTUR'

Bakanlık, Çömez'in sosyal medya hesabından yaptığı yayına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Çömez'in, haklarında koruma kararı olan ve kuruluştan izinsiz ayrılan iki çocukla kurgulanmış ve yasa dışı bir yayın gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, yayındaki iddialarla ilgili halihazırda adli ve hukuki süreçlerin devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, "Ancak Turhan Çömez, çocuklarımızla bu yayını gerçekleştirerek hem devam etmekte olan adli ve hukuki süreçlerin güvenliğini tehlikeye sokmuştur hem de çocuklarımızın daha fazla zarar görmesine sebep olmuştur. Gizlilikle ve titizlikle yürütülen soruşturmalara dair bilgileri bu şekilde yayınlayan bu kişinin çocukların can güvenliğini tehlikeye attığı unutulmamalıdır" ifadeleri kullanıldı.

'ÇÖMEZ VE DAHİLİ TÜM İLGİLİLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ'

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereği Bakanlığın tüm çocukların üstün yararını gözettiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye Cumhuriyeti milletvekili sıfatını taşıyan bir kişinin Anayasamıza ve ilgili kanunlara uyması beklenmekte, aynı hassasiyeti gözeterek çocuklarımızı siyasi bir malzeme olarak kullanmak yerine onları güçlendirmek ve korumak için yapılabilecekleri yapıcı bir dille dile getirmesi gerekmektedir.

Unutulmaması gereken şey; çocukların siyaset üstü olduğudur. Bugüne kadar çocuklarımızın hayatlarını ve güvenliklerini kimsenin siyasi emellerine feda etmedik, etmeyeceğiz. Ayrıca devlet kurumlarından herhangi izin almadan devlet korumasında olan çocuklarla zorla gerçekleştirilen, kurgu dolu yayına dair çocukların bu yayının yapıldığı yere götürülmesinde başta Turhan Çömez ve dahli bulunan tüm ilgililer hakkında kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, çocuğun kaçırılması ve alıkonulması, bakım ve gözetim altındaki kişinin rıza dışı kaçırılması ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından suç duyurusunda bulunuyoruz."

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 19
  • Mehmet Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Milletvekilini oraya davet eden görevli yahut görevliler hakkında işlem başlatılmalıdır. Bu adam hiç bir zaman hükumetle ilgili iyi bir düşünceye sahip olmamıştır.
    Cevapla
  • Rba 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle diploması olabilir ama o yıllarda çoğunun yerine zeki çocuklar sınava giriyorlardı. Sonuç ortada...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu adama dikkat edin yapmayacağı ihanet iftira yok
    Cevapla
  • led 1 yıl önce Şikayet Et
    iftira derken ?
    Cevapla
  • yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun ki bu adam birde tıp doktoru.Hadi milletvekilliğini beceremiyorsun doktorluk diplomandamı sahte.sana tıbbiyede hiçmi çocuk pskolojisi okutmadılar.yoksa diblomanı damı birilerini verdiği soruları çözerekmi aldın.yazık sana sayın vekil
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    çömez ingilterenin çömezliğini yapsaydı ya neye döndü Türkiye'ye???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sevda kuşun kanadında, kuş vatan semasında
Adım adım Süper Lig'e geliyorlar! 1. Lig'in zirvesi alev aldı