Fırat, Barzani'ye demokratik açılımı anlattı

AK Parti Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile bir araya geldi. İkilinin gündeminde 'demokratik açılım' yer alırken Fırat bir talepte bulundu.

GİRİŞ 20.12.2009 02:25 GÜNCELLEME 20.12.2009 02:25
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Selahattin kasabasında basına kapalı gerçekleşen görüşmede AK Parti hükümetinin Türkiye'de başlattığı 'demokratik açılım'ın görüşüldüğü bildirildi.

FIRAT: AÇILIM KONUSUNDA CİDDİYİZ

Gerçekleşen görüşmede Fırat'ın Barzani'ye açılım konusunda Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılım konusunda ciddi olduğunu söylediği belirtildi.

Bu yönde atılan adımları da tek tek aktaran Fırat, Kürtçe TV ve radyo, Mardin'de Kürdoloji bölümünün açıldığını aktardı. Fırat, Barzani'ye İstanbul ve Ankara'da da Kürdoloji bölümlerinin açılacağını ve açılım için yapılanların adım adım ilerleyeceğini ifade etti.

Barzani'den süreci desteklemeleri gerektiğini isteyen Fırat, AK Parti'nin demokratik açılım konusunda ciddi ve kararlı olduğunu belirterek, tüm tarafların ve özellikle Bölgesel Kürt Yönetimi'nin bu süreci desteklemesi gerektiğini ifade etti.

BARZANİ: SÜRECİ DESTEKLEYECEĞİZ

Mesut Barzani'nin ise, Türkiye'de atılan adımlar ile AK parti hükümetinin yaptıklarının önemli adımlar olarak değerlendirdiklerini söylediği ifade edildi.

Barzani, açılım sürecini destekleyeceklerini kaydederek, "Eğer eski Türkiye hükümeti ve şu anki hükümetin siyaseti arasında bir kıyaslama yaparsak iç işler veya uluslararası işlerde olsun açılım siyasetinin çok olumlu sonuçlar doğurduğunu görüyoruz. Son dönemde yaşanan olayların bir daha tekrarlanmamasını umut ediyoruz. Açılım sürecini destekleyeceğiz. Sonuçta da şu an yürütülen politika kazanacak." dedi.

İkili arasında gerçekleşen görüşmede ayrıca DTP'nin kapatılması ve Türkiye'de yaşanan şiddet olaylarının da ele alındığı bildirildi.

KAYNAK: (CİHAN)
YORUMLAR 19
  • ANTİYOBAZ 14 yıl önce Şikayet Et
    AÇILIM YANLIŞLARI. Açılımı destekliyorum ama böyle barzani kapılarında destek ararsanız asıl destek verecek olan türk halkına hakaret etmiş olursunuz
    Cevapla
  • Oguz 14 yıl önce Şikayet Et
    pkk komunist orgut. pkk nin ustlendigi kurt sorunu degildir komunizm sorunudur,barzani nin istedigi ise kuzey irakda kurt devleti kurulmasi,bunun icin amerikadan irak yasasinin 140. maddesi degissin demisti.ama ABD den kuzey irak irak anayasini birlikde ele alinacak diyerek karsi cikdi.bunlari yoneten israil in mossad ajanlaridir.Turkiyenin kuzey irakda acacagi elciliklerle burada etkin sekilde bu ajanlarla mucadele etmesi bekleniyor.Israil i zor gunler bekliyor, dolayisi ile onunla hareket eden hainleride !!!
    Cevapla
  • ahmet okutan 14 yıl önce Şikayet Et
    İŞTE AÇILIMIN MİMARLARI.... Açılımın belgesi bu işte...AKP ye destek verenler,bu fotoğrafı iyi okusun...
    Cevapla
  • darbeleredurde 14 yıl önce Şikayet Et
    t.c nin. barzani ve talabaniyle olan ilişkisi yeni bişeymiş gibi yorum yazan çocuklara yaşınız elvermediğinden olsa gerek boş,boş saçmalamışınız.yaşınızın elvermemesini anlarımda okuyup öğrenmeyi deneyin.
    Cevapla
  • damaroperasyonu 14 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey Iraktaki Kürt Devletinin güçlenmesi için PKK nın bitirilmesi gerekir. Amerika, Avrupa Birliği, Yahudi olan Barzani neden destek veriyor sürece? Türkiye bu sürece destek verse bir türlü destek vermese bir türlü. Çünkü iki arada bir derede kalmış durumda. Destek vermese PKK bitmeyecek analar ağlamaya devam edece. PKK bitirilse Yahudi Barzani Ailesinin eli güçlenecek ve kuzey ırakta Resmi Olmasa bile bölgesel minik Yahudi devleti kurulmuş olacak. PKK lılar neden Türkiyeye dönüyor? Neden Barzaninin yanına Kuzey Iraka gitmiyorlar? Çünkü PKK ile Barzani aynı düşünmüyor!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Barzani PKK/YPG'nin korsan seçiminde tarafını seçti
Parklarda sessiz tehlike... Kum veya toprakla oynayan çocuklara bulaşabiliyor