Mumcu'dan istifanın perde arkası

Turizm Bakanlığı görevinden ve AK Parti'den istifa eden bağımsız Isparta Milletvekili Erkan Mumcu, istifasıyla ilgili gelişmelerle birlikte yeni dönem hedeflerini açıkladı.

Mumcu'dan istifanın perde arkası
Mumcu'dan istifanın perde arkası
GİRİŞ 18.02.2005 19:35 GÜNCELLEME 02.03.2019 11:48

Turizm Bakanlığı görevinden ve AKP'den istifa eden Erkan Mumcu, yıl sonuna kadar Meclis'te grup kurmayı mümkün gördüğünü söyledi. Mumcu, iyi yetişmiş gençlerle yola devam etmek istediğini söyledi.

NTV’de katıldığı programda istifasına ve bundan sonraki planlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Bağımsız Isparta milletvekili Mumcu, istifasının ardından ortaya atılan iddialara ilişkin olarak 'Birisi bu iddiaları kendi şahsını ortaya koyarak gündeme getirirse, buna yanıtını veririm' diye konuştu. Mumcu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisinden istifa etmesini istediği yönündeki iddialara ise 'Asla böyle bir şey olmadı' yanıtını verdi.


Amacının ilk aşamada parti kurmak değil, Türkiye’nin her yanından destek almak ve halkın içinde yer alacağı bir siyaset modeli ürütmek olduğunu kaydetti. Mumcu, bu süreçte ortaya çıkacak koşullara göre parti de kurulabileceğini bildirdi. Mumcu, yıl sonuna kadar Meclis'te grup kurmayı mümkün gördüğünü söyledi.

Mumcu, yaklaşık bir hafta sonra gündeme gelecek olan öğreci affı tasarısına ilişkin görüşlerini ise bir milletvekili olarak o zaman açıklayacağını kaydetti. Mumcu, hükümetteyken, 'esas kadronun içinde değil ama şimdilik bize lazım' yaklaşımını hissettiğini belirterek, bu yaklaşımı istifasından sonra kendisini arayanların da hissettiğini gördüğünü ifade etti. Mumcu, AKP ve hükümet içindeki ilişkilerinin, 2.5 yıl sonunda iletişimsizliğe dönüştüğünü belirtti. Mumcu, kendisinin özgürlükçü demokrat olduğunu belirterek, 'Özgürlükçü demokrat olmak başka, muhafazakar demokrat olmak başka' diye konuştu. Mumcu, birisinin özgürlüklere, diğerinin ise muhafazakarlığı odaklandığını kaydederek, hükümet üyeleriyle arasındaki görüş ayrılıklarının bu anlayış farklılığından kaynaklandığını vurguladı.

'TEMBİHLENMİŞ' GENÇLERLE ÇÖZÜM ODAKLI SİYASET

Mumcu, Türkiye’de, geleneksel bloklaşmış siyasete prim veren ve çözüm üretimini imkansız kılan bir siyaset yerine, çözüme odaklı bir siyaset modelini ortaya koymak gerektiğini kaydetti. Mumcu bu yeni anlayışta, 'annesinin-babasının ’sakın siyasete girme’ öğütleri verdiği iyi yetişmiş gençlere' yer vermek gerektiğini vurguladı. Daha önce, bu hareketin, bu yıl sonuna kadar biçimleneceğini düşündüğünü ifade eden Mumcu, istifası sonrasında aldığı mesajların, bunun daha yakın zamanda olabileceğini gösterdiğine dikkat çekti. Mumcu, 'Acelemiz yok' diye konuştu.

İktidara alternatif yaratma anlayışı içinde olduklarını kaydeden Mumcu, bunu çeşitli siyasi partilerden 'adam tırtıklayarak' yapma taraftarı olmadıklarını ifade etti.



Mumcu, AKP’ye sonradan katıldığına ilişkin olarak kendisine yönelen eliştirilere ise 'Kim kime sonradan katıldı' diyerek yanıt verdi. Mumcu, kendisinin 10 yıldır içinde bulunduğu siyasette, başından beri aynı çizgide olduğunu savunarak, AKP’yi kuranların görüşlerinin ise zaman içinde değişmiş olduğunu ifade etti.

'KEMAL DERVİŞ’LE GÖRÜŞMEDİM AMA TAKDİR EDERİM'

CHP’li Kemal Derviş ile temasları olduğu iddialarını da yalanlayan Mumcu, Derviş ile TBMM’de birkaç kez selamlaştığını belirtti. Mumcu, 'Çok takdir ederim' dediği Derviş’in, siyaset yaklaşımları, Türkiye gerçekleriyle bire bir örtüşmemesine karşın Türkiye’ye çok katkı yapabilecek bir kişilik olduğunu söyledi. Mumcu, 'Adını speküle etmek bana yakışmaz' dediği Derviş hakkındaki komplo teorilerini ise ciddiye almadığını kaydetti.

Hürriyet

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'